Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

ionut.dorin

Members
  • Număr conținut

    5
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de ionut.dorin

  1. uite aici 

     

    reg 561/2006 zice asa:

    Articolul 8

    (2) Pe parcursul fiecărei perioade de douăzeci și patru de ore de după perioada de repaus zilnic sau săptămânal, conducătorul auto trebuie să efectueze o nouă perioadă de repaus zilnic.

    adica munca soferului si pauza aia sa se incadreze in aceste 24 de ore.

     

    pai se incadreaza in 24 de ore ca faci 13  ore de program si 9  de pauza sau 15 si 11 de pauza...nu are nici o importanta...ordinea.

    urmareste de la minutul 13:43

  2. Legea spune ca in cele 24 de ore sa nu depasesti programul de condus.Dupa ce ai terminat programul de condus urmeaza pauza de 9 sau 11 ore minim dar nu specifiva o ora anume cand trebuie luat.

    Important este ca dupa ce termini orele de condus sa urmeze obligatoriu pauza de repaus de 9 sau 11 ore minim.

    da,lucianmarc eu nu am avut probleme cu timpii de condus, important e sa ai 2 pauze de 11 ore intr-o saptamana nu conteaza cand....intr-adeva cand era pe diagrama da, totul se raporta la 24 de ore ca atat era diagrama...

  3. ionut.dorin, 15 ore de program cu 11 ore pauza fac 26 ore, deci cum poate fi legal?

     

    Valy5110,arata-mi unde scrie in legislatie ca programul de lucru al unui sofer se raporteaza la 24 de ore. In legislatie e program de lucru + odihna zilnica....nu are absolut nimic de-aface cu 24 de ore....cand imi arati in legisltatie ca e specificat 24 de ore atunci e absolut corect...daca nu imi pare rau dar sunt nevoit sa va contrazic

  4. Revin asupra subiectului si o sa explic mai exact ce s a  intimplat. Luni am facut prg de 15 h , ca urmare am avut pauza de 9h.Marti am avut de asemeni pauza de 9 ore , miercuri am avut pauza de 11 ore.Joi de asemeni am avut pauza de 9 h.  Vineri deja aveam 2 zile de 15 ore prg si doar 1 singura pauza de 11 ore. I am explicat la dispecer ca nu pot sa mai fac inca o zi de program de 15 ore deoarece imi mai trebuie o pauza de 11 ore,Drept raspuns , am primit  mesajul ce l am postat mai sus , adica in opinia lui , in ziua de luni , pauza mea a fost de aprox 12 ore, dar avind in vedere ca am avut prg de 15 ore  nu se considera decit 9 h.Dispecerul a sustinut ca nu e adevarat , se ia in consideratie 11 h , chiar daca 15 ore de prg adunate cu 11 ore de pauza depasesc 24 h. Aceasta discutie a avut loc vineri dimineata.

    unde scrie in legislatie cae vorba de 24 de ore???? inlegislatie scrie program de lucru, nicaieri nu e specificat 24 de ore...

    • Like 1
  5. Salut. Intr-adevar dispecerul s-a exprimat gresit dar are perfecta dreptate.De ce nu se poate face 15 ore de program cu 11 ore de pauza?

    in legislatie nu scrie nicaieri ca e obligatoriu dupa 13ore de lucru sa faci 11 ore sau dupa 15, 9ore.

    trebuie sa ai puazele legale intr-o saptamana,si anume.

    Obligatoriu doua pauze de 11 ore, nu are abslut nici o importanta ca pauza de 11 ore se face dupa 15 sau dupa 9 ore de program....ideea-i sa fie doua pauze.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.