Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Chaser

Members
  • Număr conținut

    25
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Chaser

  1. La ‎06‎/‎11‎/‎2015la15:22, Giani Grecu a spus:

    Impozite se plătesc peste tot, iar România nu este nici pe departe în " top ". Diurna nu este salariu. Această modalitate de plată nu avantajeaza decât angajatorul! Dacă nu exista această portita și trebuiau să plătească în mod corect salariile, ca să aiba profit erau obligați să negocieze tarife reale cu ceilalți păduchi din transporturi: intermediarii. De aceea statul este tot mai sărac, șoferul este la fel de sărac, iar lipitorile prosperă. Tarifele actuale sunt menținute artificial doar prin furt, iar aici contribuie inclusiv juriștii și contabilii. Motorina s-a ieftinit, TVA-Ul a scăzut, unde este surplusul de bunăstare al angajatilor? L-au " rezolvat " trio-ul minune: angajator-jurist-contabil! Și asta nu este valabil doar în transporturi.

    Din pacate Giani, situatia nu este chiar asa de simpla cum se vede din exterior.

  2. Mario, mi-a placut ceea ce ai scris. Cu un gram de umor, cu mai multe grame de adevar. Dar cred ca adevaratele cosmaruri doar cei care au facut international le pot povestii. Si nu cei car etrag pe prelata(fara a desconsidera pe nimeni) ci cei care trag pe frig. Si mai ales cand incepe campania de fructe-legume in Spania si Italia. Toata ziua cu ochii in soare, facand naveta de la camión la birou si viceversa de zici ca esti la maternitate asteptand sa iasa sotia din sala de nasteri.

    -Unde mergi colegule?

    -In Romania, am marfa de XXX.

    -Oooo, ce fericit esti, mergi in tara!

    Da, merg in tara, si dintr-o data iti vine in minte acel faimos ultim drum facut catre tara. Parca si acum auzi pe statie colegii care intreaba unde stau frantujii, unde stau macaronarii...Slovenia cu capcanele ei, bozgorul amabil de la granita care nu vrea sub nici o forma sa iti dea tichet de cantar...

    Revezi cu ochii minti cum stau ungurii la panda ca hienele...depasitul interzis...vitezometrul marcand oscilant intre 80 si 60km/h datorita¨¨curtoaziei catre natura¨ a colegilor din bozgorialand...

    Si dintr-o data vezi vama( aia veche, nu ca aia noua ar fi cu ceva mai presus); sunt acasa, da si nu...mai ai un hop(care de fapt sunt patru)

    Cantarul de pe ambele tari, si amabilitatea vamesului ungurian care vine si trage de tine sa ai dai cuvenita spaga, asta dupa ce ai stat la o coada de ti sau intins urechile de zici ca esti dumbo.

    -Buna ziua la voi! Dai la noi de un cafeu ca este tare frig?

    Sa ai dau, sau sa ai explic de unde se trage? Te stii curat, nu ai bube in cap; dar daca i se nazare la prost sa te traga pe dreapta si sa iti frece ridichea trei ore, asa cum ai patit ultima tura? Ia mai dai incolo de 5 euro...

    -Cum sa nu domn sef, tineti aici 5 euro sa aveti de o cafea!

    -Aaaa, multumesc la tine mei rumun; dar noi e doi! NU dai si pentru colegul?

    .........si ar mai fi de povestit.

    Dar ajungi acasa, si dupa 2-3 zile incepe sa te apuce dorul de mers. Oare suntem masochisti, te intrebi uneori...

    • Like 3
  3. Salutari Bogdan

    Intr-adevar, la Freja ca si la NTG, sa lucrezi ca si tractionist, un prea ies calculele. Vorbeai la un momento dat de spanioli. Aici mafia este mai mare. O groaza de firme cauta tractionisti, iar la inceputul campaniei promit marea cu sarea. Daca vrei sa faci pasul spre Spania, ca si sfat, sa te feresti de Frio Navarra, Oliva Logistic, Grupajes Almeriense( astia platesc cand isi aduc aminte, si in general cu pagares- un fel de Bilet la Ordin in Romania)

    Mai nou si cei de la Carrion cauta tracionisti, dar la 0,30centi/kilometru cam vii cu bani de acasa.

    Grija mare si spor la bani

  4. Gongy, ai citit mesajul de mai sus, legat de ce este gresit pe activitatea lui pe 24h ?! Aparte de ceea ce a semnalat Mario ( care este o infractiune grava) ti-am mai punctat doar cateva.

    Hai sa le luam pe rand

    Vrei lege?

    Directiva CE15/2002

    Regulamentul CE Nr 561/2006 care reglementeaza timpii de odihna(minim 9h neintrerupte intr-un interval de 24h); si nu in ultimul rand ziua de lucru.

    Acum poti raspunde si tu la ceea ce te intrebasem in postul anterior?

    "Cata ore are ziua de lucru acceptata in CE si cate maxim se pot face pe saptamana Gongy?"

    Cele bune

    Chaser

  5. Herman, am avut pe mana o Scanie, un 480. Pe lunga distanta cabina nu prea ma incantat. Motorul nu am nimic sa ai reprosez, merge bine si trage bine la panta. Daca a-si fi patron, nici nu a-si ezita la alegere- DAF. Ca angajat, mai mult ca sigur Volvo. Mi sa parut un camion ciolanos si rezistent, si daca vrei o comparatie un fel de Mercedes 190D( parca asta era faimosul bot de cal) al soselelor. Scania mi-a parut un pic "domnisorica", cat despre DAF eu unul nu am ce sa ai reprosez. Ultimul condus era din 2006 cu motor de 12,9L 6 in linie si pe mine nu ma dezamagit. Un fel de "soldat rus, care a luptat 24 de ore, cu tigara in coltul gurii, cu capul taiat si sub apa" :))

    MAN bate la finisaje, dar in rest...nu este cu absolut nimic peste DAF.

    Cele bune

    Chaser

  6. Chaser, din intrebarile astea eu inteleg ca nu ai prea citit legislatia in domeniu, dar  te-ai apucat sa dai sfaturi la altii !

    te-a, rugat sa descrii tichetul pe care l-a postat colegul nostru aici si despre care ai facut o afirmatie foarte grava !

    deci ce lege si ce articol a incalcat pana la urma ?

    ce zici ?

    Sunt multe lucruri care nu sunt ok. Unul la semnalat Mario ( si la lipsa datelor nu stiu daca iarta sau nu)

    Ai insumat timpul de disponibilitate+timpul de condus+timpul de alte munci? Cadreaza cu legislatia?!?

    Cata ore are ziua de lucru acceptata in CE si cate maxim se pot face pe saptamana Gongy?

    Si daca tu zici ca nu am citit legislatie.....probabil ai dreptate.

    Cele bune

    Chaser

  7. "In primul rand timpul de disponibilitate se scade din orele de condus.( daca ai timp de disponibilitate 2h mai poti conduce efectiv doar 7)"

    Coane Chaser, poti sa ne spui unde ai citit asta, articol/lege ?

    Am sa caut exact unde vine acest paragraf de lege si am sa il povestez. Si nu se calculeaza doar timpul de disponibilitate ci si timpul dedicat altor munci( intretinerea camionului, splaraea lui, etc...)

    Cu aceasta problema m-am lovit si la nemti, si la frantuji( ca aia sunt mai catolici decat papa) si nu o data erau sa ma arda la buzunar pentru nerespectarea timpilor.

    Iar acum doresc sa pun cateva intrebari.

    Daca suntem la incarcat...ce se selecteaza pe tahograf?

    Pauza de masa, cum este considerata? Disponibilitate, alte munci sau pauza?

    Cele bune

    Chaser

  8. in data de 11 de iulie, 2011  7:33 P.M. am trimis urmatorul email politiei rutiere valcea  :

    Buna  Ziua ,

    Ma numesc Mihai Gheorghe  si am o nelamurire privind varsta legala  pentru a conduce un camion din categoria C sau C+E pe drumurile din tara si strainatate ?? , conform  regulamentului 561 /CE varsta minima este de 18 ani , dar conform codului rutier - articolul 20 ,punctul 3 varsta legala este de cel putin 21 ani impliniti !!!                                                                                                             

                                                                                          Va multumesc anticipat .

    Raspunsul nu l-am primit nici in ziua de azi !!!

    http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_conducatorii_de_vehicule.php

    (3) Conducatorii de tramvaie sau vehicule care efectueaza transport public de persoane, precum si cei care conduc autovehicule cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone sau cu gabarite depasite ori care transporta produse sau substante periculoase trebuie sa aiba vârsta minima de 21 de ani împliniti.

    Pai Mario iti spune in clar

    Articolul 5 : (1) Vârsta minimă a conducătorilor auto este de optsprezece ani.

    Conducator auto este considerat de la autoturism/motocicleta pana la autotren dar....Conducatorii de tramvaie sau vehicule care efectueaza transport public de persoane, precum si cei care conduc autovehicule cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone sau cu gabarite depasite ori care transporta produse sau substante periculoase trebuie sa aiba vârsta minima de 21 de ani împliniti.

    Concluzia generala?!

    De la categoria C in sus 21 de ani. Chiar daca regulamentul CE spune 18 ani, eu guvernul Romaniei hotarasc sa ridic varsat la 21 de ani. Este impotriva regulamentului CE? NU!! De ce?! Simplu, respect limitele minime impuse de ei.

    Cele bune

    Chaser

  9. Foto1072.jpg

    Foto1073.jpg

    de astea ce ziceti?stiu ca am niste bube pe acolo :D

    Bube?!

    Daca dau de tine nemtii te inchid si arunca cheia prietene.

    Lasand gluma de-o parte trebuie sa tineti cont de un cumul de factori care am tot vazut ca au fost discutati aici. In primul rand timpul de disponibilitate se scade din orele de condus.( daca ai timp de disponibilitate 2h mai poti conduce efectiv doar 7)

    Si in al doilea rand toate calculele se fac pe interval de 24H. Mare atentie la acest aspect.

  10. Te contrazic.DAF-ul nu urca panta ca un MAN,SCANIA,VOLVO.Credema, am condus si daf si man dar man-ul este mai comfortabil,si la deal :)) da fum la daf ne se inegreste daf-ul.Da, daf consuma mai putin dar,totusi un MAN toata viata i un MAN.La agabaritice,prin padure de ce se folosesc MAN-uri???si nu DAF-uri???MAN,mai are putine probleme cu electronica dar ca motor DAF-ul nu ajunge la standardele unui MAN.MAN-ul cu orice tonaj,in orice panta o sa fi suprins ce bine merge.Eu la MAN-ul meu nu am avut probleme cu electronica, am un prieten pe un DAF euro5 space cab si se plange de el.A avut probleme cu cutia de viteze(automata) cu tahografu si multe altele.

    Sunt opinii si opinii. EU am avut ocazia sa tin sub maini destule camioane. Nu doar MAN sau Volvo sau DAF. Pe pantele care sunt in Spania nimic nu trage cum trage un XF105.480. Motorul pus pe bancul de proba scoate 507HP reali si cuplul motor este peste ceea ce da MAN, si aici vorbind de cifre reale. Pe pante de 6-7% MAN gafaie cu 24to dupa el pe cand un DAF sau un Volvo avand cutia de opt rapoarte de la ZF are mai multa elasticitate, lucreaza in trepte de turatie joase, nu mananca carburant, nu trage de turbo.

    DAF nu sa intins pe multe segmente, si au o piata de nisa, relativ scazuta dar foarte fidela. De aia nu ai sa le gasesti prin paduri, cariere de piatra. Cat de probleme cu electronica...hmm.  Tot ce am vazut eu in service pana acum la DAF a fost doar pentru revizii.

    Cutiile de viteze atat la MAN cat si DAF sunt de la acelasi producator ZF. Deci...te las sa tragi tu concluziile.

    PS. Cand vrei te invit la un test MAN vs DAF pe un traiect Madrid-Paris unde urci si cobori de ti se uraste. Si ai sa vezi cine sta cel mai bine la acest capitol.

    Salutari

    Chaser

  11. M.A.N. vs DAF?!

    Daca il cumperi pentru afacerea ta trebuie sa iei multi factori in calcul. Motorina( ca aia ne mananca zilele) cauciucuri, reviziile( intervalele de revizie, cat costa mana de lucru si piesele) si nu in ultimul rand daca il iei nou sau second-hand.

    Daca mergi pe varianta second-hand, sati departe de tot ce inseamna TGA. La mine la firma le-au schimbat pe toate caci au avut o gramada de belele cu electronica si nu doar cu ea, si nu mai vor sa auda de ele. De TGX am lucrat pe cel de 480HP si pot sa iti spun ca la panta lasa de dorit.

    Daca pui un XF105.480, TCX, Volvo si Scania la panta cu aceiasi greutate Daf-ul iti da mai mult cuplu iar cutia de la ZF se adapteaza mult mai bine la motorul de Paccar.

    Cat de consum, media se invarte undeva la 30-33l/100km ceea ce este super bine vorbind de incarcaturi de 24to.

    Eu merg pe DAF, tine cu casa, nu cere mult de mancare, si este mai robust ca un tanc.

    Decizia la final este a ta

    Salutari

    Chaser

  12. AM condus in ultimii ani cam de toate incepand cu Mercedes, MAN, Volvo, Scania, Iveco, NIssan( rigid de 12 to - vai de mama lui) Renault, DAF si acum sunt iarasi pe Volvo.

    Actosul prin 2004 incepuse sa dea mari belele electronice. Iveco, pffff, ala ma tinea mai tot timpul in suspans si consuma mai ceva ca o sugativa. MAN cel putin TGA un adevarat dezastru. O zi dadea probleme, una nu, altre trei zile iarasi dadea probleme. Renaultul, tinand cont ca de ceva ani baga sub cabina motoare de la Volvo relativ ok, insa cabina destul de spartana si cam incomoda( am condus doar gama Premium)

    Volvo si Scania super ok. Insa pentru mine DAF a fost ca o manusa. Cabina noua de la XF este cea mai incapatoare din clasa ei, patul super incapator( cred ca are 80 sau 90 daca nu ma insel) si ca dotare de serie vine cam cu tot ce ai nevoie pe ea. Motorul super economic. Incarcat cu 24to trage la panta super bine si nu ma lasat la greu deloc.

    Daca ar fi sa aleg, eu unul ma decantez catre DAF, deoarece are o cabina super-ok( putini se pot lauda cu ce ofera DAF) motor fiabil, silentios si putin hraparet.

  13. chaser , in spania e lege generala sub 21 ani doar c1 sau c1e ( luate pe rand c1 dupa e ) , iar chestia cu 19 ani si atestatul nu e adevarata ! Orice conducator auto sub 21 care obtine  categoria c1 imediat pentru a profesa e nevoit sa aibe si cursul CAPi ( de imitiere ) dar asta nu ii da dreptul la categoria C mai devreme , tot la 21 ani i se face transferul !! Care atestat profesional este emis de Dgt si iti da dreptul de la 19 ani ¿ atestatele sunt emise de ministero de fomento !!

    Cursul CAPi este de 140 ore prezentiale , 130 ore de curs si 10 de practica cu un cost mediu de 1100-1200 pe comunidad de madrid !

    dupa curs se da examen  ;D ;D

    Cauta pe site-ul www.dgt.es si ai sa te convingi singur.

    Cursul CAP-i este 140h accelerat si 280h normal -> link https://sede.fomento.gob.es/NR/rdonlyres/26F51638-9981-4915-8824-524F9F7A4070/28686/20070720RD1032.pdf

    Mario, nu amesteca varza cu branza! In materie de legislatie rutiera, legisltie ADR si control rutier- DGT; iar in materie de permise de transport, licente, permise tahograf, si tot ce inseamna hartogaraie este Fomento- sau Ministerul Transporturilor

    Referitor la permisul de aptitudine profesionala uite aici ce spune DGT ->http://www.dgt.es/was6/portal/contenidos/documentos/normas_legislacion/ley_trafico/leytrafico002.pdf

    Salutari

    Chaser

    P.D. Si ca sa vezi cam ce varza au aici(dar sunt sigur ca stii si tu) poti sa obtii CAP chiar daca nu ai nici un permis de conducere.

  14. NU imi vine sa cred ce citesc. Pe Spania la trailer sau autotren nu dau mai putin de 1800, dormi in casa si daca trebuie sa descarci tu(ceea ce se intampla de cele mai multe ori) te platesc aparte.

    Ca si anecdota acum ceva luni in urma a venit din Germania un neamt la descarcat in Carrefour din San Fernando de Henares. A tras omul in rampa, a deschis portile si sa suit in camion. Dupa cam o juma de ora sa coborat unul din depozit sa il intrebe cand are de gand sa descarce.

    Stiti ce ia raspuns neamtul? Eu ti-am adus marfa conform obligatiei contractuale. Nu am nici o obligatie sa descarc! Nu iti convine scrie pe CMR ca nu vrei sa descarci, si eu am plecat de aici.

    Concluzia, va las sa o traga fiecare.

    Salutari

    Chaser

    • Like 1
  15. Vas ca sunteti multi care intrebati de Sertrans.

    Au sediul in Spania, in Sant Adria, zona Catalunia. Actualmente opereaza o flota mixta de MAN si Renault Magnum( marea majoritatea noi-noute)

    Se transporta majoritar fructe si legume pe Europa de Vest,iar de aici se coboara cu pacheterie, detergenti, vopsele....

    Se lucreaza la dublu si in Spania camioanele de Sertrans sunt vanate de GC ca si potarnichile. Salariile nu trec de 1400 euro in lunile bune, iar pe aici se zvoneste ca au ajuns si la 1200. Nu platesc diurne de deplasare iar contractele nu depasesc 6 luni.

    Ca si concluzie generala stati departe de ei si daca totusi doriti sa intrati....multa bafta.

    Salutari

    Chaser

  16. CPI este echivalentul CAP de la spanioli.

    Acest CAP iti da dreptul si atesta ca ai obtinut cunostiintele necesare pentru a exercita meseria de sofer profesionist. Se cere un curs cu prezenta obligatorie care este de minim 180h unde se predau notiuni tematice.

    In schimb atestatul profesional emis de Directia Generala de Trafic este o cu totul alta poveste. Acesta se emite in urma unor probe practice si teoretice de catre Trafic( echivalentul in Romania este Politia Romana) prin care ei spun ca esti apt de la varsta de 19 sa conduci un vehicul cu MMA de peste 7500kg.

    Salutari

    Chaser

  17. in Ro i se zice CPI  !

    deci daca le ai , poti conduce sau nu ?

    Articolul 5

    (1) Vârsta minimă a conducătorilor auto este de optsprezece ani.

    (2) Vârsta minimă a celui de-al doilea conducător auto este stabilită la optsprezece ani. Cu toate acestea, statele membre pot reduce vârsta minimă a celui de-al doilea conducător auto la șaisprezece ani, cu condiția îndeplinirii următoarelor condiții:

    Perfect de acord cu cele expuse de tine, insa.....

    Pe teritoriul statului sapniol daca ai sub 21 conduci un autovehicul din categori C(>7.500kg) si nu detii sus numitul certificat de aptitudini profesional emis de catre Directia Generala de Trafic, comiti o infractiune foarte grava care se sanctioneaza cu amenda si de la 4 la 6 puncte din permis.

    Dupa cum spuneam, orice stat poate impune pe teritoriul propriu anumite modificari, atata timp cat nu incalca limitele minime impuse de CE.

    Exemplu mai sus discutat este cel mai concret. Varsta minima data de CE si cea pe care o impune Regatul Spaniei pe teritoriul national.

    Salutari

    Chaser

    (a) transportul rutier se efectuează în interiorul unui stat membru pe o rază de cincizeci de km de la baza de staționare a vehiculului și pe teritoriul unităților administrative locale al căror centru se află pe această rază;

    (B) limita de vârstă este redusă în scop de formare profesională și

    © măsura este conformă cu limitele impuse de legislația națională a statului membru privind ocuparea forței de muncă.

    Articolul 29

    Prezentul regulament intră în vigoare la 11 aprilie 2007, cu excepția articolului 10 alineatul (5), a articolului 26 alineatele (3) și (4) și a articolului 27, care intră în vigoare la 1 mai 2006.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.( U.E)

    Adoptat la Strasburg, 15 martie 2006.

    deci  ?

  18. legea mea este mai tare ca a ta !

    reg.CE 561 din 15 martie 2006 zice la

    Articolul 5

    (1) Vârsta minimă a conducătorilor auto este de optsprezece ani

    :D :D :D

    Gongy, Comunitatea Europeana emite anumite regulamente care ulterior se adopta in tarile membre. Dar.....orice tara are dreptul sa faca anumite modificari in legea pe care o ei emit in urma regulamentului emis de Parlamentul CE.

    Exemplu concret, la spanioli la 18 ani poti conduce vehicule categoria C1 si C1+E. Restul categoriilor C, C+E, D si D+E varsta minima obligatorie 21 de ani, sau 19 ani cu cun certificat de aptitudini profesionale.

  19. Buna ziua tuturor forumistilor.

    Dupa cum vedeti, ma numesc Chaser, si ma dedic transporturilor atat nationale cat si internationale. De cand am pus prima oara piciorul intr-un articulat( si asta se intampla acum vre-o 10 ani) am transportat cam tot ce poate fi transportat pe glob actualmente( sau cel putin asa gandesc eu)

    De la marfuri generale, marfuri periculoase sub conveniul ADR, elicoptere, fuselaje si aripi de avioane, motoare, hrana, cereale, pamant si pietris....o paleta de marfuri destul de variata.

    Am sa incerc sa pun putinele mele cunostiinte de tir-ist, la dispozitia dumneavoastra, intr-o incercare de a ne face viata mai usoara si mai putin periculoasa.

    Salutari drumuri line

    Chaser

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.