Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Xever

Members
  • Număr conținut

    2
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Xever

  1. On 8/17/2016 at 11:15 AM, Mario Bandit said:

    Fara ,, metrologia ,, la.zi ...nici nu il misca din parcare .. Te rog , gandeste .... 

    Ce inseamna transport rutier ??  

    „transport rutier”: orice deplasare efectuată, în totalitate sau parţial, pe drumurile deschise utilizării publice de către un vehicul, gol sau încărcat, folosit pentru transportul călătorilor sau al mărfurilor;  

    E deplasare personala sau transport rutier ?? 

    Cui se adreseaza 561/2006  ? 

    Articolul 2 
    (1) Prezentul regulament se aplică transportului rutier: 
    (a) de mărfuri cu vehicule, inclusiv vehicule cu remorcă sau semiremorcă, a căror masă maximă autorizată depăşeşte 3,5 tone sau 
    (b) de călători cu vehicule care sunt construite sau amenajate în mod permanent pentru a putea asigura transportul a mai mult de nouă persoane, inclusiv conducătorul, şi care 
    sunt destinate acestui scop.. 

    Pana aici totul perfect . 

     Articolul 3 
    Prezentul regulament nu se aplică transporturilor rutiere efectuate de :

    (h) vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care să nu depăşească 7,5 tone utilizate pentru transporturi de mărfuri în scopuri necomerciale;

    Ca derogare , acelasi regulament te apara , adica iti pernite sa faci ceva aparte ,  fara el  nu ai baza legala si aceasta derogare trebuie facuta vizibila , prin ce ?? Prin instrumentele legale , specifice . 

    Mai sus am intrebat , scrii pe un carton si il agati de  prelata ,, nene eu sunt in afara legii ,, ? Sau preferi o functie a unui aparat sub incidenta : 

    REGULAMENTUL (UE) NR. 165/2014 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
    din 4 februarie 2014
    privind tahografele în transportul rutier, de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 3821/85 al 
    Consiliului privind aparatura de înregistrare în transportul rutier și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 al Parlamentului European și al Consiliului privind armonizarea 
    anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere

     

    Asa cum folosesti tahograful a arata respectarea timpilor de munca si odihna , asa il folosesti penteu a arata si derogarea , ce e asa greu de inteles , si de luat in considerare , te folosesti.de aparat , atat analog cat si digital de a arata ca stii legea , te folosesti de ea si ca esti cu un pas in fata agentilor , nu te pot amenda , si /sau abuza . legea e clara , dar procedeul ?? 

    Repet , agent eu , tu sofer , stop ,... Cum imi arati ca te folosesti de derogare ?? Prin viu grai sau cartonul agatat de prelata ?? 

    Legat de atestat , va invit sa puneti mana pe telefon , bateti la cap arr ul si isctr-ul , ca degeaba incerc sa va explic legal ..... Si gratis !!

     

     

    Desi topicul este depasit, dar eu abia l am gasit spun doar atat: fecat un meserias de inalta batut in freza si inflexibil, se recomanda unul mai putin pregatit dar flexibil.

     

    Unde era inflexibiliatatea ta, desi sper ca pana laora asta te-ai vindecat?

    Ca le amesteci cu legea in mana, de le -ai ametit.

    Atata tot, cat din orice actiune sau activitate care se face accidental, sau foarte rar, nu se scot bani, adica nu se face profit, fiind efectuata strict in folos personal, este considerata a nu fi activitate comerciala care sa cada sub incidenta tuturor abramburelior tale pe post de regulamente.

    Deci: nu este activitate economica, nu cade sub incidenta legii. Este ca si cum as plimba un cap tractor in excursie cu familia prin tara, caci s a stricat masina mica. Vezi ceva castig comercial aici?

    Asa si in cazul precedent!

    Sa fim sanatosi!

     

  2. La 18.01.2012 la 22:18, Phraeudian a spus:

    Salut colegii. Am o problema care nu-mi da pace... Am fost zilele trecute pe Franta in echipaj. Program respectat, acte in regula, totul ok. Am fost controlati totusi la timpii de conducere...si supriza: depasire program de condus... mai mai sa ne dea amenda. Nici nu vreau sa va descriu cum m-am injosit si ce rugaminti si rugaminti si explicatii peste explicatii a trebuit sa produc numai sa nu ne dea amenda si sa ne explice unde am gresit...

    Deci, noi mergeam dupa formula: 4:30 - 4:30 - 4:30 - 4:30 - 1:00 - 1:00, mai ramanea 1:00 la dispozitie sau pentru alte activitati, total 21 ore si apoi odihna minima 9 ore, total 30 ore.

    Jandarmu cica nu se merge asa, in echipaj se merge maxim 18 ore, 4:30 de 4 ori, 2 reprize de fiecare, apoi mai raman la dispozitie 3 ore pentru incarcari/descarcari etc, total 30 ore. A scos el acte de-ale lui si mi-a aratat cu directive interne primite si alte hartii...am citit ce era pe acolo si era specificat clar ca in echipaj fiecare sofer conduce maxim 9 ore si ca extinderea la 10 ore este acceptata de 2 ori pe saptamana de lucru dar doar cand esti singur pe cabina...

    V-ati mai intalnit cu situatii de astea? Voi cei care faceti echipaj cum conduceti, 18 ore maxim sau 20 ore maxim in interval de 30 ore ?

    Rog o lamurire, ceva, e posibil sa se fi schimbat ceva reguli pe Franta sau ce?

    Da! Omu' avea dreptate!

    Deschide in browser soferiteste.ro  si intra in Teste pentru CPC. Daca vei lua toate intrebarile la rand, vei observa ca exista si intrebarea aceasta, cu exact raspunsul jandarmului. Daca depasesti 18 ore de mers, camionul/ sasiul si anumite piese sufera deformari care pot duce la producerea de accidente.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.