Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

popey2003

Members
  • Număr conținut

    50
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de popey2003

  1. [..] si pe deasupra ai aratat ca nici sa scrii corect  nu stii .

    (citez din ce ai scris : ...sau trebuia sa fii scris...... normal se scrie cu un singur  i ........sau trebuia sa fi scris .... asa ca pune punct.)

    "trebuia sa fii scris" se crie cu 2 "i" , eu am scris corect!!

    nu vreau sa te jignesc cum faci tu, oricine poate gresi, insa este foarte rusinos sa ii spui cuiva ca este prost si nu are dreptate cand de fapt are dreptate, asa cum procedezi tu si in problemele de gramatica si in cele de legislatie!!

  2. nenea "meseriasule" curand vine prietenul matale cu dovada ca scrieti prostii aici si ne luam la revedere, oricum pe tine nu te mai poate ajuta nimic sa "intelegi" cum este  cu  limba romana.

     

     

    daca ti se pare ca as avea probleme cu limba romana poate ma ajuti tu sa invat cum se scrie corect, daca tot imi faci observatie!! 

    ...sau trebuia sa fii scris "i-mi faci observatie"? ..sau "as fii vrut"? ..sau "i-si permit"??

  3.    Adica eu sunt prost , iar tu cel ce intelege ......cam asa suna chestia asta ...Nu?  In viziunea ta sa nu o iau ca o ofensa insa mi-o servesti cu dedicatie !  Atentie ca eu nu am jignit pe nimeni si nu admit jigniri .  E ultimul dialog de genul asta care ti-l mai permit ! 

    chiar nu am avut intentia sa te jignesc, insa tu ai adus discutia despre Einstein iar mie mi-a venit in minte acest citat, care ar trebui inteles de toata lumea care vrea sa "inteleaga" mai departe ceva!

    iar daca as fi vrut sa jignesc pe cineva pe acest site, nu ai fi fost tu! ci altii care isi permit sa jigneasca doar pentru ca se cred mai destepti si au mai multa cultura generala. 

    P.S. Gongy, nu cultura generala este cea care te ajuta sa "intelegi" lucrurile!

  4.  

     

     [..]daca nu se specifica clar ca este interzisa trecerea pe rosu , asta înseamnă ca e permis sa treci ca dumneata nu vezi cuvântul interzis si rosu in fraza ? Ironia sortii , cred ca un pitestean circula tot dupa aceasi teorie ca dumneata , ca ma luat in plin eu pe verde el pe rosu .

    bineinteles ca daca nu ar fi specificat ca este interzisa trecerea pe rosu , nu m-ar putea trage nimeni la raspundere ca am trecut pe rosu!!

    problema este ca se specifica CLAR ca este interzisa trecerea pe culoarea rosie a semaforului. vad si cuvantul interzis si rosu !

    "(3) Semnalele luminoase pentru dirijarea circulatiei în intersectii au urmatoarele semnificatii:

    a) semnalul de culoare verde permite trecerea;

    B) semnalul de culoare rosie interzice trecerea;[..]"

     

     

     

    dar ce faci dumneata daca intalnesti un semafor de culoare albastra??

    1. nu treci pentru ca "a) semnalul de culoare verde permite trecerea;", iar albastru nu e verde, deci dupa rationamentul dumitale nu poti trece decat pe verde

     

    2  treci pentru ca "B) semnalul de culoare rosie interzice trecerea;" , iar albastru nu e rosu, deci dupa rationamentul dumitale doar pe rosu iti este interzis sa treci 

     

    deci, te intreb din nou: cum sa deduci dintr-un text de lege in care ti se permite ceva ca iti este interzis altceva, despre care nu se precizeaza nimic?

     

    scopul principal al  Art 8 alin 8 din 561 este de a stabili conditiile in care poti efectua o perioada de repaus in cabina(sa fie dotata cu pat).

    cum am mai spus , nu era greu sa adauge o propozitie prin care sa se interzica clar efectuarea repausului saptamanal normal in cabina, daca se dorea acest lucru. insa nu s-a vrut .nu si-au asumat acest lucru pentru ca nu este normal sa poti face pauza in cabina 44 de ore dar 45 nu! nu este normal sa imi fie interzis sa stau in camionul meu, proprietate pesonala, mai ales daca sunt intr-o parcare privata! nu este normal sa imi interzica "sa dispun liber de timpul meu"(poate pasiunea mea este camionul,mi-am vandut casa si mi-am cumparat un mack.cu el muncesc si in el locuiesc)

    daca vor sa scape de soferii est-europeni vor trebui sa gaseasca alte modalitati..

    • Like 1
  5. Extras din TRACE / Trace transport regulators align control enforcement

    Explicații privind Regulamentul (CE) nr. 561/2006 în sprijinul punerii în aplicare armonizate a controalelor rutiere

     

     

     

     " Prin autorizarea începerii unei perioade de repaus săptămânal reduse (24 ore) într-un vehicul echipat în mod corespunzător, regulamentul pare să excludă posibilitatea luării unor perioade de repaus săptămânal normale la bordul unui vehicul. În realitate, [..] "

     

    dex '09

    "PĂREÁ, par; vb. II. Intranz. și refl. 1. (Cu valoare de semiauxiliar de modalitate) A da impresia, a crea iluzia; a avea aparența de... ◊ Loc. vb. A-i părea (cuiva) bine = a se bucura. A-i părea (cuiva) rău = a regreta. ◊ Loc. adv. Pare că = parcă1. ◊ Expr. Pe cât se pare = pe cât se vede, pe cât se înțelege. (Rar) (Impers., introduce o propoziție subiectivă) Părea că mă aflam într-un mare oraș. ♦ Intranz. (Rar) A atrage atenția, a impune. 2. A avea impresia, a-și închipui, a crede. ♦ A socoti, a aprecia, a considera, a găsi. 3. A se înșela; a i se năzări. [Var.: (rar) páre vb.III] – Lat. parere. "

     

     

    de ce nu au spus clar ca regulamentul exclude posibilitatea efectuarii perioadelor saptamanale de odihna normale in cabina?? de ce au spus "pare sa excluda"??

    pentru ca doar pare!! in reg 561 nu exista o astfel de interdictie !! nu exista nimic clar in acest sens!!

     

     

    Art 8

    (8) În cazul în care un conducător solicită acest lucru, perioadele de repaus zilnic şi
    perioadele de repaus săptămânal reduse departe de baza de staţionare a vehiculului pot fi
    efectuate la bordul vehiculului, cu condiţia ca acesta să fie dotat cu cabină de dormit
    corespunzătoare şi să fie în staţionare.
     
    cum sa deduci dintr-un text de lege in care ti se permite ceva ca iti este interzis altceva, despre care nu se precizeaza nimic?
    daca reiesea atat de CLAR de aici interdictia de a face o perioada de odihna saptamanala normala in cabina , de ce au dat alte legi care prevad in mod expres acest lucru?
  6.  

    2) Pentru tine cu dedicatie  : eu cand vorbesc despre program , fac referire la perioada de timp lucrata intr-un arc de 24 ore  cf art.4. Daca o luam mot a mot in 561 nu prea gasesti cuvantul program [..]

    asa este..nu prea gasim in regulament cuvantul "program" . dar cum am mai spus intr-un post , in vorbirea curenta spunem "program" in loc de perioada de activitati zilnice(condus, alte activitati, pauze etc). adica numim "program" perioada cuprinsa intre sfarsitul unei perioade zilnice sau saptamanale de repaus(cand deschidem programul) si inceputul urmatoare perioade de repaus (cand inchidem programul).

    cred ca pana aici suntem de acord!

     

    dar acest "program" impreuna cu repausul zilnic aferent nu este acelasi lucru cu O PERIOADA DE 24 DE ORE!!! 

     

    in exemplul dat de mine fiecare program zilnic , impreuna cu perioada zilnica de repaus corespunzatoare insumeaza 13+15=28 de ore!! este mai mult decat 24!! iar eu in arcul de 24 de ore de la inceperea programului incadrez 11 ore din repausul zilnic, deci respect cerinta de la Art 8 alin 2!!!

    insa nu ma obliga nimeni ca dupa ce termin arcul de 24 de ore sa incep imediat un alt program!! ma mai odihnesc 4 ore si abia dupa un repaus zilnic total de 15 ore incep un alt program!!

    daca eu aveam 15 ore de activitati in acel program (nu 13), in arcul de 24 de ore incadram doar 9 ore din cele 15 ore de repaus zilnic! si era considert repaus zilnic REDUS, chiar daca avea 15 ore!!

    iar daca aveam 16 ore de activitati, in arcul de 24 de ore incadram doar 8 din cele 15 ore de repaus zilnic si intram in ilegalitate nerespectand cerinta

    din  art 8 alin 2 , chiar daca eu am luat un repaus zilnic de 15 ore!!!

     

    dupa un astfel de rationament logic s-a DEDUS perioada maxima de activitati zilnice(durata maxima a programului) ca fiind 15 ore (13 ore in cazul in care se doreste a se lua un repaus zilnic normal, sub forma de 11 ore neintrerupte)!!! insa in ceea ce priveste durata minima  nu avem restrictii(nu ne obliga nimeni sa muncim mai mult decat avem de muncit!!!) deci teoretic poate sa fie chiar si de 1 minut!!

     

    astfel , un "program" impreuna cu perioda de repaus zilnic corespunzatoate , pot sa insumeze mult  sub "o perioada de 24 de ore" , si atunci incadrez mai mult de 6 programe intr-o perioada de 6x24 de ore !!!

    ...

    ...

  7.  

    (6) Pe parcursul a două săptămâni consecutive, un conducător trebuie să efectueze cel
    puţin:
    – două perioade de repaus săptămânal normale sau
    – o perioadă de repaus săptămânal normală şi o perioadă de repaus săptămânal redusă de
    cel puţin douăzeci şi patru de ore. Cu toate acestea, reducerea se compensează cu o
    perioadă de repaus echivalentă luată în bloc, înainte de sfârşitul celei de-a treia
    săptămâni care urmează săptămânii în discuţie.
     
    1) Asa scrie in art.8 paragraf 6 - cum il interpretezi tu fata de exemplul dat, sustinand ilegalitatea ?

     

    am explicat cum. din acest citat invocat lipseste intocmai fraza care ne intereseaza in mod special!

  8.   Atunci cand lucrezi corect , lucrezi in ansamblul total al legislatiei in viguare , ci nu numai in baza unui articol ce crezi tu ca poate fi denaturat .

     

    pai tocmai asta este problema , ca eu nu "denaturez" legea pentru a merge 7 programe , spre exemplu, intre 2 perioade de repaus saptamanal consecutive!!! legea imi perimte acest lucru !! tu denaturezi legea cand afirmi ca poti lucra 6 programe (si nu 6 perioade de 24 de ore cum prevede legea!!!)

     

    sa-ti dau un exemplu in care conduci 6 programe si esti in ILEGALITATE conform reg 561

     

    exemplu: 

    incepi "saptamana de lucru", dupa o perioada de repaus saptamanal normala , miercuri la ora 00 . mergi 6 programe de lucru fiecare avand 13 ore de activitati zilnice urmate fiecare de o perioada de repaus de 15 ore (sa nu intrebi de ce fac 15 ore , este un exemplu, iar eu atat consider ca am nevoie pentru odihna. legea imi cere un MINIM de odihna, nu imi interzice sa fac mai mult). tu vei incepe astfel urmatoarea pauza saptamanala de odihna dupa ce termini activitatile zilnice ale  celui de-al saselea program , adica martea viitoare la ora 5.

    astfel, chiar daca ai facut doar 6 programe , esti in ILEGALITATE pentru ca nu ai respectat Art 8 alin 6 din reg 561 si ai inceput urmatoarea pauza saptamanala cu 5 ore dupa perioada MAXIMA admisa , adica 6x24 de ore

    "O perioadă de repaus săptămânal începe până la sfârşitul a şase perioade de douăzeci şi patru

    de ore de la perioada de repaus săptămânal precedentă."

     

    P.S.

    ce faci faca mergi in echipaj si un "program " obisnuit are 30 de ore ? tot 6 programe mergi? 

  9.  

     

     6 programe in 5 perioade de 24 ore ......... mai gandeste !   

     

     

    nu am la ce sa ma mai gandesc!!! este foarte simplu si adevarat ce am afirmat

     

     

     

     ....si tot asa  pana ma limiteaza 561 si zice ca dupa 6 perioade de condus trebuie sa fac un repaos saptamanal de minimul 24 ore 

     

    unde ai gasit tu in 561 asa ceva ??? 561 te limiteaza la 6 perioade de 24 de ore nu la 6 perioade de condus!!!

    .....

     

     

    P.S. nu inteleg de ce insisti cu "driblatul" legii?nu vrea nimeni sa dribleze legea! dar iti poti organiza timpul cum iti convine tie mai bine, respectand in acelasi timp  prevederile legii. Iar pentru a putea face acest lucru trebuie sa cunosti aceste prevederi CORECT!

  10. Daniel ( popey ) o sa mă fac ca nu am vazut tampenia aia de teorie si te rog ca pe viitor când te bagi in discutii legislative sa vi cu lectia invatata , litera legii e clara , se precizează ce se poate face , se omite ce nu , bineinteles in conditile descrise

     

    pana una alta , francezii isi fac meseria .

    mario tu ai citit macar "tampenia aia de teorie" a mea , sau doar ai vazut ca nu sunt de acord cu tine si ai inceput sa arunci cu rahat??

    unde vezi tu asa de CLAR in Art 8 alin 8 din 561 ca este interzis sa efectuezi in cabina o perioada de repaus saptamanal normala??

    nu numai ca nu se specifica clar, dar nici nu se poate deduce printr-un rationament logic corect acest lucru!!!!(vezi : notiuni de logica elementara- o materie care se studia si la scoala intr-un timp)

     

    iti prezint mai jos urmatorul text , ca sa vezi ca mai sunt si altii ce gandesc la fel de "tampit" ca mine:

     

    "[..]During the last 7 years since Regulation (EC) No 561/2006 of the European Parliament and of the Council on the harmonization of certain social legislation relating to road transport and amending Council Regulations (EEC) No 3821/85 and (EC) No 2135/98 and repealing Council Regulation (EEC) No 3820/85 is in force, there is not any sanctioned driver for taking his regular weekly rest on board of the vehicle and even there is not any driver to whom warning on this occasion was given. This is understandable because there is not any prohibition in the Regulation the regular weekly rest periods to be taken in the vehicle. According to Paragraph 8, art. 8, of Regulation 561/2006,: “Where a driver chooses to do this, daily rest periods and reduced weekly rest periods away from base may be taken in a vehicle, as long as it has suitable sleeping facilities for each driver and the vehicle is stationary.” By analogy where a driver chooses to do this, regular weekly rest periods away from base also may be taken in a vehicle, as long as it has suitable sleeping facilities for each driver and the vehicle is stationary.[..]"

     

    este un text dintr-o scrisoare trimisa catre vicepresedintele Comisiei Europene Siim Kallas de catre AEBTRI

  11.  

    Deși regulamentul prevede încadrarea numărului maxim permis de prelungiri ale duratei zilnice de condus la 10 ore (adică 2) într-o săptămână și 

    încadrarea numărului maxim permis de perioade de repaus zilnic redus (adică 3) într-o săptămână de muncă, el susține totuși că controalele se vor face identic!!!

     

     

    daca regulamentul prevede asa, cum sa faci controalele netinand cont de aceste prevederi?? scopul unui control este sa verifice daca ai respectat intocmai prevederile regulamentului!

  12. Interpretam legea aiurea !  Cum sa faci legal , dupa textul din 561, mai mult de 6 ,,programe " de condus intr-o saptamana ?[...]

    ...credeam ca este lamurita problema "celor 6 programe"

     

     

    Fa un calcul la o astfel de cursa si vei vedea ca orice ,,dribling" e inutil . 

    nu incearca nimeni sa "dribleze" legea, insa de ce sa pierzi vremea inutil(cum s-a exprimat cineva aici pe forum) daca legea iti permite sa nu o pierzi??

    sunt de acord, in 90% din cazuri toata lumea lucreaza de luni pana vineri si face pauza in week end. intr-un astfel de program nu or sa apara multe din problemele discutate aici. dar sa cunosti si sa folosesti ceea ce iti permite regulamentul nu este un moft(zic unii: de ce sa iti bati capul cu astfel de situatii ca oricum in practica nu te intalnesti cu asa ceva!!). Sunt transporturi pentru care nu exista restrictii de week end, de sarbatori etc si pot aparea tot felul de situatii pentru care trebuie sa fii pregatit. pentru a putea aplica ceva in practica trebuie sa fii in primul rand pregatit teoretic.

  13.  

      Nu vreau sa te contrazic , tu le stii pe ale tale eu pe ale mele. Fereasca-te Dumnezeu sa le pici la ,,fraierii" aia de la control cu tronc si sa te ia la bob numarat dupa cum interpreteaza ei legea , nu de alta ....aia nu stiu de forumul nostru si aplica legea lor.

    Problema ar fi ca cei care controleaza nu ar trebui sa interpreteze legea decat asa cum este ea de fapt, dar ...ai dreptate, sunt multe cazuri in care s-au dat amenzi pe nedrept. majoritatea s-au castigat in instanta, dar nu cred ca doreste nimeni sa ajunga aici.

    dar asta nu este vina ta ca sofer.  datoria ta este sa inveti si sa aplici corect acest regulament(si sa speri ca nu esti oprit de un astfel de "specialist" la control)

    sunt foarte multi soferi(majoritatea) care inteleg gresit unele aspecte ale acestui regulament(nu fac decat maxim 6 programe intr-o saptamana de lucru, nu conduc mai mult de 10 ore intr o zi calendaristica, nu merg la 10 ore de 2 ori consecutiv, dupa program de 10 ore fac 11 ore repaus zilnic si multe altele, de la fiecare auzi cate ceva nou) Partea buna este ca prin majoritatea acestor neintelegeri nu vor lua amenda. ei nu fac decat sa isi limiteze ceea ce regulamentul le permite, sa piarda timpul de multe ori.

    exemplu: este foarte mica probabilitatea(teoretic se poate insa nu cred ca se intampla in practica) ca mergand 6 programe intr-o saptamana de lucru sa depasesti perioada maxima permisa de lege de 6 perioade de 24 de ore.

    insa de multe ori in practica aceste 6 programe(pot exista si programe de doar 3-4 ore de exemplu) le incadrezi intr-o perioada mai scurta decat cea permisa de lege, cea de 6x24 ore. nu vei lua niciodata amenda ca incepi urmatoarea perioada de repaus saptamanal mai devreme(dupa cele 6 programe), insa iti limitezi ceea ce regulamentul iti permite(poti conduce maxim 6 perioade de 24 de ore intr-o saptamana de lucru, iar tu poate ai incadrat cele 6 programe in doar 5 perioade de 24 de ore. deci ai mai putea lucra inca 24 de ore).

  14. legea in sine exista la nivel ue in componenta 561 din 2006 , in articolul 8 alineatul 8 si ca autoritatile au inchis ochii e alta treaba .

    mario, dupa parerea mea nu ai dreptate aici. din art8 alin 8 nu rezulta neaparat ca nu ai voie sa efectuezi o perioada de repaus saptamanal normala in cabina (doar pentru ca o perioada de repaus saptamanal normala este mai mare decat una redusa). repet: este o parerea personala

    Art 8

    (8) În cazul în care un conducător solicită acest lucru, perioadele de repaus zilnic şi
    perioadele de repaus săptămânal reduse departe de baza de staţionare a vehiculului pot fi
    efectuate la bordul vehiculului, cu condiţia ca acesta să fie dotat cu cabină de dormit
    corespunzătoare şi să fie în staţionare.
     
    aici vorbeste doar despre "perioadele de repaus zilnic" si "perioadele de repaus săptămânal reduse". nu spune nimic despre perioadele de repaus saptamanal normale. Chiar daca prin acest text au urmarit interzicerea efectuarii perioadelor de repaus saptamanal normale in cabina , formularea este incompleta.Dar nu cred asta. Puteau spune "[..]DOAR perioadele de repaus zilnic şi perioadele de repaus săptămânal reduse[..]pot fi efectuate la bordul vehiculului[..]" sau putea adauga o propozitie prin care sa interzica expres efectuarea perioadelor de repaus saptamanal normale in cabina! era chiar simplu!
     
    este exact cum, daca eu spun ca ai voie sa mananci mere rosi si mere galbene , tu intelegi ca mere verzi nu ai voie. nu am spus "DOAR mere rosii si mere galbene", si nu am spus nimic despre merele verzi(...poate nu este cea mai buna comparatie, asta mi-a venit in minte)
     
    insa , neprecizand nimic despre perioadele de repaus saptamanal normale, reg 561 permite aparitia unor legi care sa interzica efectuarea perioadelor de repaus saptamanale normale in cabina si care nu intra in contradictie cu prevederile reg 561(asa cum s-a si intamplat in belgia si franta).
  15. tu uiti de la ce a plecat discutia, citez :

     

     

    "iti dau un exemplu , poate asa intelegi mai bine:

    pornesti la lucru in cursa duminica seara dupa o pauza saptamanala normala. conduci 3 programe de exemplu si miercuri faci o pauza saptamanala redusa,sa zicem de 30 de ore dupa care incepi din nou programul saptamanal joi dimineata la ora 6. mergi apoi pana miercurea viitoare la ora 6 cand esti obligat sa incepi o noua perioada saptamanala de odihna . in acest moment mai ai cateva ore de mers pana acasa(sa presupunem ca in 4 ore ajungi) .

    de miercuri de la ora 6 pana joi la ora 6 faci 24 de ore pauza,conduci 4 ore pentru a ajunge acasa apoi de joi de la ora 10 incepi o noua pauza  saptamanala normala in care recuprezi si diferenta de 15 ore din prima saptamana.(stai acasa 5 zile)."

     

    -discutia a plecat de aici si tu ai venit cu exemplul tau care nu are relevanta, dar daca vrei uite zic ca tot ce am zis eu despre legislatie aici pe site este gresit si ca tot ce ai scris tu este adevarat si rog toti soferii sa iti asculte sfaturile.

    discutia a plecat de fapt de la afirmatia mea ca este gresita ideea ca nu poti face 2(sau mai multe) perioade de repaus saptamanale reduse consecutive.

    acest exemplu pe care l am dat are si utilitate practica, ma ajuta sa ajung acasa cu 21 de ore mai devreme, si respecta cerintele regulamentului

    exemplul colegului cri5tian este mai simplu dar sustine afirmatia mea

    un alt exemplu cu utilitate practica este urmatorul:

     

    iei un repaus saptamanal normal marti si miercuri , lucrezi de joi pana duminica,    

    luni iei un repaus saptamanal redus,apoi  lucrezi marti si miercuri

    joi iei din nou un repaus saptamanal redus 

    de vineri poti lucra din nou 6 perioade de 24 de ore , pana joi saptamana urmatoare cand incepi un repaus saptamanal normal

     

    de ce este practic?? ...pentru ca dupa cea de a doua perioada de repaus zilnic redusa, cea de joi(saptamana 2), poti lucra din nou 6 perioade de 24 de ore pana joia viitoare(saptamana 3). daca nu exista acest al doilea repaus sau daca nu s-ar lua ca repaus saptamanal ar insemna ca nu poti lucra decat vineri sambata si duminica, pentru ca atunci s ar incheia cele 6 perioade de 24 de ore de la sfatsitul precedentei perioade de odihna saptamanale(perioada de repaus saptamanal redus luata luni in a doua saptamana )

    in oricare 2 saptamani consecutive (1+2 sau 2+3 )din cele 3 saptamani in discutie exista cel putin o perioada de repaul zilnic normal si una redusa (reduse sunt de fapt 2, in cea de-a doua saptamana, iar acestea sunt repausuri saptamanale reduse consecutive

  16. popey2003 recunoaște că nici tu nu ai citit regulamentul. Termenul respectiv (aka săptămână de muncă) EXISTĂ în 561. Este menționat exact așa și se referă exact la cele 6 perioade de 24 de ore în care șoferul își desfășoară activitățile. Mai mult de atât... paragraful în care este menționat acest termen subliniază importanța termenilor folosiți în regulament și înțelegerea exactă a ceea ce reprezintă fiecare.

    :) recunosc ca nu l am citit in intregime, m-ai facut curios si da,  ai dreptate:

     

    (13) Toţi termenii cheie ar trebui definiţi în mod complet pentru a facilita interpretarea şi a
    garanta aplicarea uniformă a prezentului regulament. De asemenea, este necesar să se
    prevadă asigurarea unei interpretări şi aplicări uniforme a prezentului regulament de
    către autorităţile de control naţionale. Definirea termenului „săptămână” care figurează
    în prezentul regulament nu ar trebui să împiedice conducătorul auto să înceapă
    săptămâna de lucru în oricare zi a săptămânii.
     
    insa acest text nu se regaseste chiar in interiorul regulamentului, ci in "preambulul" acestuia .mai departe nici nu este definit, nici nu este folosit.
  17.  

    citez :

    aceasta perioada nu este o "saptamana" ci o perioada cuprinsa intre 2 perioade de repaus saptamanale consecutive. are voie sa faca pauza zilnica redusa de cel mult 3 ori in aceasta perioada

     

    Postat 15 februarie 2015 - 12:31

     

    "da" este si raspunsul meu, vroiam sa vad daca sunteti de acord cu mine in aceasta privinta

    este foarte clar si corect exemplul tau, cu o mica precizare: daca fiecare perioada de activitati zilnice ar avea 13 ore , primele 11 ore din perioada de 24 de ore de odihna luata de miercuri ora 18 pana joi la ora 18 , ar constitui o perioada zilnica de odihna normala (corespunsazoare celei de a 3 a periada de activitati zilnice, cea de miercuri). deci ar exista o pauza zilnica normala in aceasta saptamana

     

    -deci cum este pana la urma ???

     

     

    pana la urma saptamana este asa cum este definita in regulament . adica luni 00 pana duminica 24. la aceasta perioada m am referit cand am scris "deci ar exista o pauza zilnica normala in aceasta saptamana" precum si in primul post cu care am deschis acel topic.

    colegul cri5tian a folosit termenul de "saptamana de lucru" pentru perioada dintre 2 pauze saptamanale consecutive, pe care l a si explicat de altfel

    acest termen NU exista in regulament , asa cum nu exista nici termenul de "program", care se foloseste foarte mult in vorbirea curenta si prin care se intelege perioada zilnica de activitati(condus,alte activitati , pauze etc) cuprinsa intre sfarsitul precedentei perioade de repaus zilnice sau saptamanale si inceputul urmatoarei perioade de repaus zilnic

  18.  

    citez iar:

    nu vedeti diferenta dintre "perioada normala de odihna zilnica de cel putin 11 ore" si o "perioada normala de odihna zilnica"?

     

    -nu. :-?

     

    diferenta este explicata tot de colegul cri5tian intr-un alt post :

     

    Citat

     

    –„perioadă de repaus zilnic normală”: orice perioadă de repaus de cel puţin unsprezece ore. De asemenea, această perioadă de repaus zilnic normală poate fi luată în două tranşe, din care prima trebuie să fie o perioadă neîntreruptă de cel puţin trei ore şi a doua, o perioadă neîntreruptă de cel puţin nouă ore;

    Asta este definiția repausului zilnic normal. Observăm că sunt două ''modele'' descrise acolo, ori 11 ore neîntrerupte, ori 3+9 ore... dar ambele sunt repausuri zilnice normale.

     

     

    deci poate sa existe o "perioada de repaus zilnic normala", (una luata in 2 transe  3+9 ore) , care sa nu fie "perioada de repaus zilnic normala de cel putin 11 ore" neintrerupte.

  19. cu acest exemplu m-ai dat pe spate !!!

    repaus saptamanal este cel de 28 de ore si cel de 51 de ore.

    in acest exemplu ai pierdut timp aiurea de marti pana miercuri, atat si nimic mai mult (este considerat repaus zilnic).

     

     

    – „perioadă de repaus săptămânal redusă”: orice perioadă de repaus de mai puţin de
    patruzeci şi cinci de ore, care poate fi redusă la minimum douăzeci şi patru de ore
    consecutive.
     
    perioada lui de repaus este de 24 ore si 30 de minute, deci se incadreaza in definitia data de regulament pentru o perioada de repaus saptamanal redusa
    de marti pana miercuri poate nu a avut de lucru si doar nu era sa mearga prin parcare pentru a nu face o perioada de repaus saptamanal redusa.
    apoi, in acea saptamana a luat si o perioada de repaus saptamanal normala pentru a respecta cerinta din art 8 alin 6

     

     

    si apropo in saptama asta (curinsa intre repausul de 28 de ore si cel de 51 de ore[...]

    aceasta perioada nu este o "saptamana" ci o perioada cuprinsa intre 2 perioade de repaus saptamanale consecutive. are voie sa faca pauza zilnica redusa de cel mult 3 ori in aceasta perioada

     

     

     

    citez din ce scrie un alt coleg aici pe site:

     -care la art 9 nu specifica  "perioada normala de odihna zilnica de cel putin 11 ore" , ci doar "perioada normala de odihna zilnica"

     -regulamentul nu spune ca intr-o saptamana poti avea doua perioade de condus zilnice mai mari de 9 ore dar mai mici de 10, ci exprimarea este :"durata de condus zilnică poate fi prelungită la maximum zece ore, dar nu mai mult de două ori pe parcursul săptămânii."

     
    spre exemplu, daca incepi un program de 10 ore duminica seara la ora 18 si il inchei luni la ora 6, "prelungirea"perioadei zilnice de condus peste 9 ore are loc in saptamana a doua , iar daca mai faci alte 2 programe de 10 ore , marti si miercuri de exemplu intri in ilegalitate , pentru ca , in aceasta saptamana prelungesti durata zilnica de condus de 3 ori.

     

     

    nu vedeti diferenta dintre "perioada normala de odihna zilnica de cel putin 11 ore" si o "perioada normala de odihna zilnica"?

    relatia dintre ele NU este una de echivalenta!! 

  20.  

     

    P.S. Cum altfel vezi tu situația asta? Bagi 10 ore de condus, în program de 13 ore și ajungi pe ferry, nu? Întrerupi pentru 20 de minute. dar deja ești în afara arcului de 24 de ore... Pauza nu se poate scurta, scrie clar, iar programul îl ai deja full... unde ''înghesui'' alea 20 de minute?!? În programul următor... cum?!? Sau crezi că vor fi ignorate pur și simplu doar pentru că tu ai închis programul la timp?

    in cazul 2 (cand am 12 ore si 50 de minute la inchiderea programului), plus cele 40 de minute conduse dupa inchiderea programului ma scot in afara arcului de 24 de ore pana cand sunt obligat sa terminat pauza. sunt de acord ca este ilegal

    dar in cazul 1 , avand doar 12 ore si 10 minute , ma incadrez sa termin pauza. ramane doar problema depasirii perioadei zilnice de condus.

    dar perioada zilnica de condus este: 

                                                         (k) „durată zilnică de condus”: durata totală de condus acumulată între sfârşitul unei

                                                          perioade de repaus zilnic şi începutul următoarei perioade de repaus zilnic sau între o
                                                          perioadă de repaus zilnic şi o perioadă de repaus săptămânal;
    in exemplul meu , inceputul urmatoarei perioade de repaus zilnic este momentul cand aveam conduse 9 ore 59. deci durata mea zilnica de condus se incheie aici , cand incep perioada zilnica de repaus.
  21. cata iti dau un sfat, pana sa te apuci sa ne explci cum este cu legile astea te-as ruga sa calci frana si sa te pregatesti temeinic.

    si iti arat si cum se interpreteaza legea in exemplul tau:

     

     

    ati promis ca imi aratati cum se interpreteaza legea in exemplul meu! si de ce este ilegal acest exemplu!

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.