Comerciant Cristi GPS Postat Ianuarie 1, 2013 Comerciant Share Postat Ianuarie 1, 2013 Pulpa de porc in stil American BBQ In primul rand aveti nevoie de un gratar BBQ (acelea rotunde cu capac unde poti regla ventilatia). ingrediente: - una bucata pulpa porc cu tot cu os si soric cca. 5 - 6 kg - ceapa dulce - suc de mere sau de ananas (dau o aroma super carnii de porc) - sare, piper, boia dulce si iute, praf de usturoi, cimbru, zahar brun - aschii de lemn de cires sau fag sau orice lemn aromat pe care il folosim de obicel la afumatoare Pregatire: - preparare dry rub (pentru "frecarea si masarea" pulpei) se amesteca sare, piper, boia dulce si iute, praf de usturoi, cimbru, zahar brun - puneti cu incredere multa sare grunjoasa si zahar (cam un pumn din fiecare) restul condimentelor aproximativ 1.5 linguri de bucatarie. - pregatire pulpa se cresteaza soricul si grasimea in patratele (fara sa intram in carne) se ia dry rub-ul facut mai devreme si se freaca bine pulpa pe toate partile mai ales in crestaturi o invelim in folie si o dam la frigider aprox 2 ore pregatire gratar: - carbunii nu se pun in tot gratarul se pun doar in jumatate din el se aprind si se pune capacul avand grija sa lasam deschise gaurile de ventilatie Dupa 2 ore de stat la frigider ne putem apuca de gratar. Luam o tava de metal un pic adanca si in ea punem rondele de ceapa (cam 2-4 cepe mari dulci) Punem pulpa in tava peste rondelele de ceapa cu partea cu osul in jos si cu soriciul in sus. Verificam sa avem aproximativ 130- 140 de grade in gratar. Punem tava cu pulpa in partea opusa unde avem carbunii (sa nu fie carbuni sub tava) In tava turnam aproximativ un litru de suc de mere sau ananas (pulpa sa fie cam 2 degete pe orizontala in suc). Punem capacul la gratar si o lasam aprox 30 de min. Dupa 30 de min intoarcem tava. Dupa o ora de la incepere punem cam 2 pumni de aschii umede de lemn peste carbuni ca sa incepem si afumarea. In acest timp in tava a inceput sa se creeze o minune de sos. Il luam cu lingura si turnam peste pulpa. Tinem pulpa in gratar cu capacul pus intre 3 si 5 ore in functie de marime. In tot acest timp din 20 in 20 de min (sau de la o bere la alta) deschidem capacul verificam sa nu fie prea mare temperatura (max 120 C) si stropim pulpa cu sucul din tava. La nevoie il completam cu suc nou de mere sau ananas. Dupa ce o scoatem din gratar invelim toata pulpa in folie de aluminiu, etans, si o lasam inca o ora. Aceasta etapa este si ea f importanta deoarece se continua coacerea la temperatura scazuta in afara gratarului si in lipsa de aer coacere care slabeste proteinele din carne si da acea textura a carnii "de ti se topeste in gura" Pofta mare: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Comerciant Cristi GPS Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Comerciant Share Postat Ianuarie 2, 2013 Salata Macelarului Daca v-au ramas resturi din minunata pulpa si mai aveti si un piept de pui la indemana putem face o minune de "salata" Ingrediente: - piept pui - sunca praga, curcan sau orice alta carne sau produs de carne afumat sau resturi de la friptura - maioneza (light) - smantana degresata - castraveti si gogosari murati - gogosari sau ardei capia copti - usturoi - zeama de la o jumatate de lamaie (sau lime) - cartofi - ardei iute - sare - piper Preparare: - se fierb cartofii - se fierbe pieptul de pui (ca sa iasa fraged se pune in apa un praf de bicarbonat) - se lasa pieptul de pui la scurs - se taie cubulete toate ingredientele - se amesteca - se adauga maioneza, smantana si usturoiul pisat - se condimenteaza dupa gust cu sare si piper Partea buna la aceasta salata este ca o putem face mai spre muraturi sau mai inspre carne variind cantitatea ingredientelor. Pofta mare: PS: la cea din imagine din pacate nu am avut ardei capia copti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Members imperrio88 Postat Ianuarie 3, 2013 Members Share Postat Ianuarie 3, 2013 cum sunt convins pe deplin ca cei mai buni bucatari sunt barbatii...bravo voua colegilor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Comerciant Cristi GPS Postat Ianuarie 3, 2013 Autor Comerciant Share Postat Ianuarie 3, 2013 Jack Daniel's Grilled Baby Back Ribs (suna bine nu? Ingrediente: -2 bucati a 1 kg coasta purcelus -1 lingura boia iute -3 linguri ulei vegetal -3 cepe tocate -1 cana apa -1/2 cana pasta tomate -1/2 cana otet din vin -1/2 cana zahar brun -2 linguri miere -2 lingurite sos Worchestershire -2 linguri sare -2 lingurite piper negru macinat -3 linguri Jack Daniel's -2 lingurite praf de usturoi Preparare: - incalziti cuptorul de la aragaz la aprox 150 celsius - taiati costitele in 2 - curatati pielita de pe partea ventrala - le frecati f bine cu sare, piper si boia iute - le impachetati in folie de aluminiu - le punem in tava si le dam la cuptor 2 ore si jumatate In acest timp facem sosul: Se încălzește uleiul într-o cratiță medie la foc mediu. Se caleste ceapa în ulei timp de 5 minute sau pana devine moale si aurie (sa nu o ardeti ca se face amara). Se pun apă, pasta de tomate, otet, zahar brun, miere și sos Worcestershire. Se condimentează cu sare 2 lingurite, piper negru 1/4 lingurita, fum lichid (daca avem), Jack Daniel's, praf de usturoi, boia de ardei, melasă (daca avem) și 1/2 lingura ardei iute pisat. Aducem amestecul la fierbere, apoi se reduce caldura. Fierbeti timp de 1 ora si jumatate, neacoperit, sau până când sosul se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat (cam ca mierea lichida) il lasam la hodina. Il grande finale: - Incingem la rosu gratarul - Scoatem coasta de purcelus din folie si o punem pe gratar cam 3-4 minute pe fiecare parte - Apoi o ungem cu minunea de sos si o mai lasam cate un minut pe fiecare parte sa se caramelizeze un pic sosul ATENTIE!! sa nu il ardeti ca devine amarui - Se servesc turnand restul de sos peste ele sau cu el separat pt inmuiat Pofta mare: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.