Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

cornell41

Members
  • Număr conținut

    136
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de cornell41

  1. Buna ziua ,

    Am un iveco eurocargo 75 E 18 , 7.5 t , motor 3920 cmc, fab 2008, la 500 km trbuie sa complectez in vasul de expansiune cam 4 litri de lichid de racire. Nu imi dau seama pe unde pierde . La o verificare vizuala nu se vede nici o pierdere si uleiul este ok , nu are spume sau alta schimbare.

    Daca cineva stie care este cauza ma poate suna la 0751081551 Cornel

    va multumesc

  2. Hai sa iti explic : daca incepi un program intr-o zi de miercuri ( dupa o pauza mai mare ) se contabilizeaza in saptamana in curs care se incheie duminica la ora 24. deci orele care le conduci se contabilizeaza pe taho in sapt 1. duminica spre luni taho sterge orele de pe penultima ,incepe si le aduna pe saptamana in curs. Eu nu am zis ca un sofer nu poate sa inceapa un program de condus joia , martea sau vinerea. am spus clar cand incepe saptamana de lucru si cate programe contine (mai exact 144 ore de program). Incearca sa deschizi un program duminica spre luni la ora 1. 00 si o sa vezi ca se inregistreaza ca al 7 lea program. Crede-ma stiu ft bine ce fac si o pot sustine cu bonuri VOSA, BAG samd . din 2007 nu am dat nici 1 euro amenda.

  3. nicaieri nu se defineste exact saptamana de munca , ca o defenitie proprie , ea se deduce din art 8 -561 ce . o definitie corecta ar fi , saptamana de munca ca o perioada de timp de maxim 6 perioade de 24 h din momentul pornirii de dupa o pauza saptamanala redusa sau normala ( anterioara ) . deci asta ar fii saptamana de munca . acum vine pauza . vorbim de o pauza asociata saptamanii de munca . maxim 6 perioade de 24 h + 24 h / 45 h pauza de odihna .

    aliniatul 9 din art 8 : O perioadă de repaus săptămânal care începe pe parcursul unei săptămâni şi se continuă în săptămâna următoare poate fi alipită oricăreia dintre aceste săptămâni, dar nu amândurora . cred ca are o eroare din editare , si o varianta mai exacta ar fi ( parerea mea ) : o perioada de repaus saptamanal asociata unei saptamani de munca , care incepe in o saptamana calendaristica si se termina in alta se asociaza intodeauna saptamnii de munca pe care o precede .

    notele de orientare asupra 561 sunt la legislatie -cod rutier . http://forum.soferii.ro/viewtopic.php?f=21&t=4480 nota 3 vorbeste de alta treaba .

    saptamana de munca incepe duminica spre luni la ora 3 ( sau ora 2 ) noaptea, in functie de ora TMC si contine 6 programe de lucru. este interzis sa se lucreze 7 programe. Toate aparatele tahograf digitale se reseteaza singure duminica spre luni noaptea ( in functie de TMC)

  4. Kotrík Ján Jan.Kotrik@bring.com

    28 ian. (Acum 10 zile)

    către mine

    Traduceţi mesajul

    Hello,

    Are you still looking for a job as a truck driver? Do you have ADR licence? Can you drive in Norway ?

    If yes – please contact me on +421 907 898 014.

    Bring_LT_RGBalt

    Jan Kotrik

    Traffic Coordinator

    BRING TRUCKING a.s.

    Priemyselná 12, 965 63 Žiar nad Hronom, Slovakia

    tel.: +421 45 601 65 88, fax: +421 45 321 44 00

    Mobile: +421 907 898 014

  5. multumesc ,eu am fost sunat sa plec pe 30.01 dar tare imi e frica sa nu iau din nou teapa asa cum am patit in vara .

    m-au sunat sa plec si a ramas sa ma sune soferu de pe microb. dar el m-a sunat intr-o joi la ora 10 si imi zice:" haide domnule nu vi? ca eu la 10.30 plec". deci nu ma sunat special cu o zi inainte ,ca eu sa nu pot veni. am inteles de la cativa colegi care lucreaza deja la Bring(ex.Blomquist) ca asta e o metoda a soferului de pe microbuz de a face niste bani. renunta unul de pe lista sa mearga iar el suna pe urmatorul si ii propune o "rezolvare" contra cost ,binenteles. I-am scris domnului Martin Luptak ,a verificat situatia si a promis ca ma va chema din nou. nu as vrea sa se repete situatia

  6. Noi reglementari referitoare la tahograful digital (15-01-2014)

    Parlamentul European reunit in sesiune plenara la Strasbourg a votat raportul eurodeputatei PSD Adriana Ticau, privind revizuirea regulamentului privind aparatura de înregistrare în transportul rutier (tahografele digitale).

    Tahograful este folosit în transportul rutier pentru monitorizarea respectarii normelor privind timpul de conducere si perioadele de repaus, în vederea asigurarii sigurantei rutiere, a conditiilor de lucru decente pentru conducatorii auto si a concurentei echitabile între întreprinderile de transport.

    Scopul regulamentului propus, care îl va înlocui pe cel actual datând din anul 1985, este reducerea posibilitatilor de a manipula tahograful, aplicarea mai eficienta a normelor sociale si reducerea sarcinii administrative prin valorificarea deplina a noilor tehnologii si introducerea unei serii de noi masuri de reglementare.

    Adriana Ticau, raportor al Parlamentului European pentru acest regulament a subliniat ca "noul regulament reprezinta un echilibru între siguranta rutiera si îmbunatatirea conditiilor de munca, pe de o parte, si respectarea vietii private si a datelor soferilor pe de alta parte. Parlamentul a sprijinit introducerea tahografului inteligent, deoarece acesta va contribui la îmbunatatirea punerii în aplicare a legislatiei, a conditiilor de lucru ale soferilor, la cresterea sigurantei rutiere si va fi un mijloc de reducere, pe termen mediu si lung, a nivelului sarcinii administrative legate de obligatiile privind tahografele pentru societatile de transport. Vrem ca tahograful inteligent sa fie eficient, însa la un pret accesibil. Tahograful inteligent va fi introdus pe piata la 36 de luni dupa intrarea în vigoare a specificatiilor tehnice si va include doua noi functii: comunicarea de la distanta, utilizata pentru a efectua controale, si înregistrarea datelor de localizare"

  7. Da colegule,

    Am incercat eu la Logistik Meyer Germania.

    M-au chemat in Germania la Dietzbach si ieri am avut un interviu pe skype cu cei de la Strabag ptr betoniera

    ambi vor sa stii limba germana

    Astept un raspuns de la cele doua firme. am trimis si actele

    Cunosc germana la nivel de baza

    Cam atat

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.