Jump to content

Amenda pe numele soferului. De ce?


balas tudor

Recommended Posts

 • Members

In urma ninsorilor din ultimele zile a fost prezentata o stire cu un camion care a derapat in sant pe drumul care leaga Bistrita de Suceava mai precis pasul tihuta. Dar acuma vine nemultumirea . Echipajul de la politia rutiera care sa deplasat in zona a considerat ca soferul este vinovat pentru ca atentie SEMIREMORCA  nu era echipata cu anvelope de iarna.Si ceea ce mi se pare un abuz este faptul ca cel amendat este tot bietul sofer de parca camionul pe care lucreaza este al lui personal si nu al firmei unde lucreaza. Deci inca o amenda pentru saracul sofer.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • Members

  Pai... soferului !  Soferul nu trebuie sa plece in cursa cu vehiculul ce nu corespunde din punct de vedere tehnic .  Este lege , ca iarna trebuie ca vehiculul trebuie sa fie echipat cu cauciucuri de iarna ? Este !  Acum , ca o parere personala , consider ca este o aberatie  si un exces de zel .  Normal ar fi ca pentru acest lucru sa fie sanctionata firma , deoarece , firma trebuie sa se ocupe de echiparea corespunzatoare a vehiculelor , insa vina o are si soferul care nu trebuie sa plece in cursa . Stiu ca mi se va reprosa ca vezi Doamne  nu  avem ce face , dar .....nu prea e asa . Daca patronul te trimite in cursa cu cauciucurile uzate de ies sarmele din ele , tu trebuie sa pleci ? Daca ai o explozie si faci un accident cu victime ....cine este de vina ? Nu cumva soferul  ca a acceptat sa plece asa pe drum ? Sau daca ai defecte la sistemul de franare sau directie , mai faci cursa asta si vedem dupa ?  Trebuie sa ne detasem de ideile de genul asta .  Daca nici un sofer nu ar accepta ,nici patronul nu ar avea ce face . Va ajunge la concluzia ca ori intretine parcul cum trebuie , ori se apuca de altceva !  Trebuie sa ne facem meseria cat mai profesional fara rabat de la nimic, legat de meserie , altfel vom trai tot mai urat ......

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Ca i-o fi rusine sa te dea afara.

  Nu  ai e rusine , dar daca nu ar gasi alt sofer sa se ,,urce " la volan ce va face ? Si mai e o chestie , mai bine fara munca decat sa stau cu grija ca poate sa se aleaga praful de mine , ca patronul sa faca burta mare !

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Nu vad o mare problema ,procesul verbal poate fi contestat daca soferul se incadra art 102 (alineat 1) punctul 28,daca imi aduc bine aminte,din OG 5/2011. adica obligatia soferului ----anvelope de iarna obligatoriu doar pe motrica.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • Members

Nu vad o mare problema ,procesul verbal poate fi contestat daca soferul se incadra art 102 (alineat 1) punctul 28,daca imi aduc bine aminte,din OG 5/2011. adica obligatia soferului ----anvelope de iarna obligatoriu doar pe motrica.

  Legislatia depinde de la stat la stat . In alte tari esti obligat sa ai lanturi pe toate rotile , precum si anvelope de iarna , in altele nici macar .

  Nu ai ce contesta . Legea este clara si trebuie sa te conform

2. La articolul 102 alineatul (1), punctul 28 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate;".

3. La articolul 112 alineatul (1), dupa litera h) se introduce o noua litera, litera h^1), cu urmatorul cuprins:

"h^1) autovehiculul nu este dotat, la circulatia pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, cu anvelope de iarna, iar autovehiculul de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau nu au montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate;". ezi.

prin urmare : trebuie sa ai cauciucuri de iarna pe motrica ( valabil in Romania)  dar afara ......

Link to comment
Share on other sites

 • Members

(Echipajul de la politia rutiera care sa deplasat in zona a considerat ca soferul este vinovat pentru ca atentie SEMIREMORCA  nu era echipata cu anvelope de iarna.)

clar este o greseala,daca in procesul verbal sa scris acest lucru procesul verbal poate fi contestat,semiremorca nu are axa motrica si nici nu esti obligat sa-i pui lanturi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.