Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Diferenta dintre fisele medicale


Hattori

Recommended Posts

  • Members

Salutari respectuoase comunitatii!

Nedumerire: in ce anume consta diferenta dintre fisa medicala tip A (pt categoria B) si cea pt soferi profesionisti ( B,C,E)?

Am asistat astazi la o discutie in contradictoriu pe tema asta, in care unul sustinea ca diferenta consta in test suplimentar de sange (consum de droguri, etc) iar celalalt spunea ca tine de eventuale boli ce pot afecta capacitatea de conducere.

Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Members

Intre timp m-am lamurit in ce anume consta diferenta (cred...), intr-o FISA DE SIGURANTA A CIRCULATIEI.

Care, din cate am inteles, inlocuieste fisa medicala obisnuita tip A (cea pt categoria B) cu o fisa mai ampla si controale medicale mai riguroase efectuate de o comisie de medici acreditati de Ministerul Transporturilor pt a controla starea de sanatate a soferilor profesionisti si a da avizul acestora. Pozitiv sau negativ, in functie de starea de sanatate  (apt sau inapt).

Aceasta fisa se completeaza cu un AVIZ PSIHOLOGIC, eliberat deasemenea de un practician acreditat de acelasi Minister al Transporturilor.

Pana aici e corect? Pt ca am intampinat o problema medicala/birocratica in acest proces, ontopic conform scopului acestei sectiuni, dupa cum e specificat in "Atentie" scris de catre Admin.

Dupa alergatura de rigoare, am obtinut nu fisa, care a ramas la dosar, ci un AVIZ MEDICAL si AVIZUL PSIHOLOGIC. Ambele parafate si cu apostila!

Am mers cu cele doua la noul sediu al DRPCIV, unde functionarii de la ghiseu mi-au spus ca acele acte nu sunt valabile si ca am nevoie de o fisa tip A pt a-mi preschimba permisul. Desi eu detin categoriile B,C,E.

Si contrar indicatiilor medicului sef al comisiei de examinare, care mi-a spuc ca acelea sunt actele medicale necesare preschimbarii permisului de profesionist. Pe fisa fiind mentionat: PRESCHIMBARE PERMIS.

Acum ma intreb unde s-a strecurat greseala:

1- m-a indus in eroare centrul medical unde am facut fisa si nu trebuia sa completez fisa de siguranta a circulatiei doar pt a-mi preschimba permisul? Cu mentiunea ca este un centru medical de pe lista afisata la sediul DRPCIV.

2- functionarii de la ghiseu habar n-aveau ce anume e necesar acestei preschimbari (permisul meu fiind expirat de doi ani) si confundau fisele? Precizez ca desi cei doi functionari erau tineri - pana in 20 de ani - au intrebat pe seful lor (care n-a aparut) si au sustinut varianta cu fisa tip A.

Sau poate ca s-a mai strecurat o greseala pe care n-am remarcat-o eu si pe care v-as ramane indatorat daca mi-ati indica-o.

Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Fisa de siguranta a circulatiei se face la angajare sau periodic daca esti angajat ca sofer deci trebuie sa ai un permis valabil, cei de la centrul medical nu te-au intrebat ptr. ce iti trebuie, nu te-au intrebat de permis?

Ptr. preschimbare permis expirat iti trebuie fisa tip A.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Pai, prima oara m-am dus la centrul medical respectiv unde am zis ca vreau sa-mi preschimb permisul si mi-au inmanat o fisa tip A.

Dupa ce am completat-o, la ultima viza - ORL s-a gasit dna doctor care este directorul centrului ca nu-mi poate scrie apt pt BCE, ca fisa aceea e doar pt categoria B...

Eu, care nu mi-am preschimbat permisul de 12 ani (expirase acum 2 ani al meu) am mers pe mana "profesionistilor" si am venit cu adeverinta de la medicul de familie, am trecut prin toate testele, am platit diferenta la fisa de siguranta + 100 lei avizul psihologic, convins fiind de veridicitatea celor spuse de medici.

Ca sa ajung la DRPCIV si aia sa-mi spuna ca m-am agitat degeaba, ca-mi trebuia doar fisa tip A pt preschimbare.

Atunci m-am oprit pe loc si am inceput sa intreb in stanga si-n dreapta ca sa aflu ce si cum, stiind ca n-avea cum sa fie vina mea situatia asta.

Daca traiam intr-o tara civilizata, asta era un motiv intemeiat pt un proces civil cu daune si etc. Dar cum traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, o sa ma multumesc doar sa le cer diferenta de bani inapoi, ca timpul si deranjul oricum nu le pot recupera.

Astept raspunsul oficial in scris al celor doua institutii ca sa stabilesc urmatoarea mutare.

Si iti multumesc pt raspuns Marius.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.