Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

au furat peste 7 tone de motorina


dorub

Postări Recomandate

  • Members

Prinşi după ce au furat tone de motorină din tiruri. Printre suspecţi se numără şi un botoşănean

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municiului Suceava au anihilat ieri o grupare de hoţi de carburant, care în mai puţin de trei luni de zile (iulie-septembrie) au golit rezervoarele a peste 20 de tiruri şi utilaje de mare tonaj, furând în total, potrivit primelor estimări, aproape şapte tone de motorină.

Filaţi de poliţie, în timp ce furau motorina dintr-un tir şi un autocar, în parcarea unui hotel

Vineri dimineaţă, poliţiştii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au descins la domiciliile suspecţilor, fiind efectuate nouă percheziţii pe raza localităţilor Adâncata, Feteşti, Vereşti, Siminicea, Bursuceni şi Corocăieşti.

Au fost vizate zece persoane suspecte în această cauză, trei dintre ele fiind prinse în flagrant cu câteva ore la scurt timp după ce-au comis o nouă faptă.

Cu sprijinul ofiţerilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, judiciariştii Poliţiei municipiului Suceava îi aveau în vizor de mai multă vreme pe hoţii de combustibil.

Anchetatorii au aflat că aceştia plănuiau să comită un nou furt în noaptea de joi spre vineri, pe raza oraşului Gura Humorului. Informaţia oamenilor legii s-a confirmat, iar  trei dintre suspecţi au venit cu un autoturism Toyota Avensis la Humor, unde, în parcarea unui hotel, au forţat sistemele de închidere ale rezervoarelor de combustibil de la un tir Scania şi un autocar Mercedes.

Au furat aproximativ 400 de litri de motorină, pe care le-au pus în 17 canistre din plastic.

Imediat, în zonă a apărut şi un VW Passat, în care se afla o singură persoană, cumpărătorul.

Canistrele au fost  încărcate în maşina acestuia, în portbagaj şi pe bancheta din spate, iar apoi ambele maşini au plecat spre municipiul Suceava.

Ce nu ştiau cei patru indivizi era că întreaga operaţiune a fost filată de judiciariştii poliţiei, care i-au oprit în trafic la intrarea în Suceava.

A încercat să evite filtrul poliţiei

La volanul autoturismului VW Passat se afla un anume Marian Anuşcă, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani, iar în maşina acestuia au fost găsite cele 17 canistre cu motorina furată.

Şoferului celuilalt autoturism, Constantin Puşcaşu, de 38 de ani, din comuna Adâncata, a observat filtrul poliţiei şi a încercat să evite controlul, virând spre stânga pe un drum pietruit. A fost blocat imediat însă de o maşină a poliţiei care îl urmărea din spate.

În urma controlului, în autoturism au fost identificate sculele utilizate pentru forţarea sistemelor de închidere ale rezervoarelor şi furtunuri din plastic folosite pentru scoaterea combustibilului.

Şase dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore

În autoturismul Toyota Avensis se mai aflau şi numiţii Alin Stoica, de 20 de ani, şi Gheorghe Mistalschi, de 26 de ani, ambii din comuna Adâncata.

Restul membrilor grupării sunt, potrivit poliţiei, Vasile Creţeanu, 39 de ani, şi Neculai Martiniuc, de 45 de ani, ambii din Vereşti, Daniel Apăvăloae, de 33 de ani, din  Corocăieşti, Dan Agavriloaie, de 28 de ani, din Siminicea, Bogdan Bujoreanu, de 18 ani, Fănică Bujoreanu, de 42 de ani, din Bursuceni, şi Iulian Mistalschi, de 28 de ani, din Adâncata.

Şase dintre suspecţi, şi anume Constantin Puşcaşu, Vasile Creţeanu, Daniel Apăvăloae, Gheorghe Mistalschi, Alin Stoica şi Dan Agavriloaie, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cele două maşini, Toyota Avensis şi VW-ul Passat, au fost indisponibilizate la sediul IPJ Suceava.

Ce s-a găsit la percheziţii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, gruparea anihilată vineri dimineaţă este suspectă în comiterea a nu mai puţin de 17 furturi de carburant din împrejurimile municipiului reşedinţă de judeţ, toate în perioada iulie-septembrie a.c., precum şi în alte fapte similare înregistrate la Milişăuţi, Rădăuţi şi Gura Humorului.

“În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate, în vederea asigurării materialului probator, următoarele bunuri şi sume de bani: 10.100 de lei, 1.100 de euro, 28 de canistre din plastic de diferite mărimi din cele folosite la transportul motorinei, 17 telefoane mobile de diferite modele şi mărci, suporturi audio, mai multe bucăţi de furtun din plastic folosite la extragerea motorinei din rezervoare, care provin din furturile ce fac obiectul cercetărilor sau care au legătură cu aceste fapte”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Vineri seară seară, la ora închiderii ediţiei, cei şase suspecţi reţinuţi au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, procurorul de caz urmând să decidă câţi dintre învinuiţi vor fi duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: Monitorul de Suceava

http://botosaninews.ro/115211/eveniment/prinsi-dupa-ce-au-furat-tone-de-motorina-din-tiruri-printre-suspecti-se-numara-si-un-botosanean/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.