Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

vasile_newone

Members
  • Număr conținut

    22
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre vasile_newone

  • Dată Naștere 06/22/1963

Profile Information

  • Locatia:
    Baicoi

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

vasile_newone's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputație Comunitate

  1. sunt mi se pare vreo 6 echipaje la noi la Cartrans sot-sotie... sa tot vina, ca are cine sa ne ajute si pe noi in parcare cu mancarea
  2. colegule, ia legatura cu Dl George 0743019924. Ce sa-ti zic... ca daca zic, zice lumea ca eu sunt pus de sefii sa scriu de bine sau cum zicea unu pe aici, mi-au dat haine de pomanda ca sa le pup picioarele astazi. vai de ei... Colegule, acum e bine. banii intra la timp, atat cati sunt. nici mai multi nici mai putini ca prin alte parti, dar ceea ce ti se promite la angajare aia ti se da. Eu lucrez de foarte multi ani aici, ma trecut si prin bune si prin rele. acum e liniste si bine. nu ni se fura banii din buzunare pe motorina imputata aiurea sau mai stiu eu cum. cine vorbeste de rau firma inseamna ca ori nu cunoaste decat de prin parcari ce zic niste panarame care intr-adevar au facut probleme si nu mai lucreaza pe aici. suna si vezi ca am auzit ca angajaeza incepatori din ianuarie anul viitor. nu stiu conditiile. bafta si drumuri bune!
  3. Si inca ceva. La noi nu mai e consum impus (adica grila) din 2011. sa mers pe dorinta soferilor de a lua bonus pentru condus corect economic decat sa isi murdareasca mainile pe motorina. Iar vorbesti fara sa stii. ce iti da GPS-ul masinii legal la computerul de bord, ala e consumul. Punct. Daca bagi mana, te vede cand iti analizeaza tot parcursul, indiferent cat esti tu de abil si vinzi direct din pompa. Si a dat rezultate... la sedinta de Craciun ne-a spus ca in tot anul 2012, in toata flota , s-au oprit vreo 5000 litri motorina... fata de zeici de mii de litri pana prin 2011. la 150 de masini eu zic ca e rezonabil, nu? stii cat am eu consum mediu pe tot anul? sub 28. am colegi insa care au consum mediu sub 26, dar e drept au si masina mai noua si mai performanta ca a mea. dar nu dupa consum iei bonus, ci dupa stil de condus. Poti sa ai si 30, daca e justificat si ai condus model, e ok. iar o sa-mi dara lumea in cap ca eu sunt favorizat si ca ma pun astia sa scriu de bine ca sa-mi dea curse mai bune. un rahat. daca scrii de bine e rau, aici e concurs de injuraturi... cine injura mai tare o firma de transport e mai smecher si se ascunde in spatele unui nume imaginar. cred ca nici o firma nu e rea la baza, difera doar modul cum au fost inraiti de cei care au furat constant, fie ei soferi sau clienti.
  4. Draga colegule Laur, Iti doresc sa ajungi tu mare patron si sa ai soferi cu gandire ca a ta si apoi sa te vad ce mai scri pe aici. Firmele de afara nu au impus consum pana acum pentru ca nu gandeau ca sunt furati, ei credeau ca e totul ca la ei in tara, unde poti sa-ti lasi masina descuiata ca nu se intampla nimic. Din pacate nu e asa si au inceput sa invete si ei din experienta romanasilor... auzi la tine... "dupa ce ca nu poti sa te atingi de nimic"... d-aia suntem priviti ca niste rahati peste tot si considerati hoti. Pentru ca asta suntem la baza... neam invatat ca venitul nostru este format din salariu+diurna+motorina vanduta+vandut din marfa+cafea adusa acasa si vanduta cu 3 lei adaos. Am stat acum 3 saptamani in parcare la Suben langa unii de la o firma din Pitesti cu firguri si efectiv vindeau carne direct din masina pe la aia prin parcare. Mai e ceva de zis? Iar tu e mai bine sa vorbesti de firmele unde ai lucrat tu, nu de firmele unde AI AUZIT tu ca e nu stiu cum. In parcare se poate spune orice, nu te verifica nimeni. la fel si aici.. poti sa debitezi toate aberatiile. numai taampenii ai spus acolo... din pacate unii se uita si te cred. Eu lucrez aici de multi ani si am trecut prin toate. Am lucrat si cu Fabian (da, era foarte coleric, ne-am mai certat, dar niciodata injurat), dar nu aveai treaba cu el daca faceai cursa asa cum ti-o da el. El n-ar treaba cu adusul acasa, dar vezi, d-aia vorbesti fara sa cunosti. De adusurile acasa se ocupa alti colegi, el doar da comenzi pe acel contract unde era. In fine, Fabian nu mai lucreaza la Cartrans de vreo 2 luni. in rest, no comment, ca nu se merita. drumuri bune si angajati-va unde vreti voi, dar ganditiva cum sa munciti corect.
  5. am raspuns eu la destule, lucrez aici... citeste ce am mai scris eu. te duci la interviu si vezi tu... fara experienta acum e mai greu, ca sunt deja foarte multi fara experienta angajati...si pana or lua astia masina.... 9chiar si eu am avut acum vreo jumatate de an pe unu d-asta mic, dar l-am dat repede jos din masina ca el venise cu alte ganduri... vezi si pe la aquila, ca si aia angajeaza si tot de aici din zona e. de unul singur sa te feresti, transcom bratasanca... acolo e jale pe pamant...
  6. colegule, m-ai nimerit cu "nea"... am peste 45, asa ca nu ma supar sa-mi zici "nea". si o sa-ti raspund politicos si sincer: cu banii nu are nimeni probleme, de la inceputul anului diurna intra pe card fix pe data de 26 ale lunii. nici o ora intarziere. parcarea e plina la Brazi (am vazut si eu) pentru ca au plecat cei pusi pe alte prostii si venituri suplimentare (daca ma intelegi...) si sunt multi soferi tineri in formare. masinile care stau , stau pentru ca sunt baietii in concediu. si eu a trebuit sa stau 2 saptamani acasa 9ca nu pot sa muncesc in continu, si nu au avut om bun de reze4rva sa puna pe masina si au zis mai bine sa stea masina decat sa puna pe unul care o pune in primul parapet. asa ca nu mai vorbi prostii ca nu e nici o firma pe cale de disparitie. singurii care sunt pe cale de disparitie sunt hotii si cei care nu-si respecta colegii... vezi bine ce s-a intamplat cu Edy si probabil mai vin si altii... dumagas si alti disperati d-astia... cu adusul acasa ... da, au fost ceva probleme anul tecut si in primavara asta, dar de prin mai s-au rezolvat... nu stai mai multe de 8 saptamani pe contract... cu 4 zile dus, cu alte 4-5 intors... poate mai stai si o zi stationare la import ca nu e marfa... ajungi la vreo 9 saptamani, dar dupa care ai concediu, libere de pe contract, nu se scad din zilele anuale de ocncediu. uite na... chiar acum stau si astept comanda, desi sunt descarcat de acum doua zile. 99% maine dimineata o sa icnarc, mi-a zis dispecerul. se mai intampla, e jale peste tot in UE.
  7. Colegule... diurna e intre 7.5 si 14 la suta, in functie de contracte si km... si mai e si un sistem de luat bonus, dar acolo e de munca sa-l prinzi pe ala... insa nu e imposibil, in fiecare luna vreo 45 de soferi iau bonus (ceea ce nu e rau, ca sunt 143 sau 145 de masini, nu mai stiu nici eu exact). Eu am prins 3 bonusiri pana acum... dar am colegi (nu dau nume aici) pe care ii vad luna de luna pe primul loc... bonusul este de 200 euro pe luna sau de 50 europ, in functie de locul in calasament. cu motorina ce pot sa-ti spun... se opreste daca o furi. punct. nu mai exista grila de consum ca pe vremuri, dar daca pui mana te vede imediat. toti cred ca am avut motorina orpita de-a lungul anilor, dar din cauza grilei la multi... la altii chiar bagau mana adanc, altii nu bagam mana dar ne oprea cu grila. acum nu am mai auzit sa se planga colegi de oprit motorina pe grila, decat daca bagi mana. si plus de asta trebuie sa fi bou sa bagi la motorina cand poti sa mergi la economic si intri la bonus... ce luai pe vandut motorina, iei la bonus. oriucm, nu cred c ao sa mai scriu pe aici... am primit deja si amenintari ca am eu nu stiu ce de castigat ca spun de bine. fratilor, sa faci rau , sa vorbesti de rau e cel mai usor... e mai greu insa sa respecti locul de munca si colegii (chiar soferi), sa fi corect, sa faci lucruri bune si sa vorbesti de bine... cand eram mai tanar si conditiile erau altele si eu mai faceam cate o nefacuta dasta sofereasca... dar acum cand am copii mari, am invatat ca trebuie sa-i invat ceva. iar la prostii nu mi-as invata niciodata copii. drumuri bune va doresc tuturor celor care sunteti soferi adevarati, cu minte si pricepere, nu doar detinatori de permis.
  8. Da colegule, se cere ADR. In echipaj se lucreaza, dar nu asa mult ca inainte. De obicei lucreaza in echipaj unul vechi cu unul nou, care trebuie sa invete. si mai sunt niste contracte afara unde se lucreaza in echipaj, dar nu prea multe... nu stiu exact.
  9. salutare colegilor... eu inca lucrez la Cartrans si o fac de multiani. Asa cum zice si colegul de mai sus, nu pot decat sa confirm ca nu se compara cu ce e pe la alte firme. si credetima ca m-am documentat si am fost si eu tentat sa plec prin italia pe la torello sau pe unde mai sunt coelgi cu care am lucrat. dar daca stai si calculezi atent si aduni mai multe luni vezi ca la medie tot acolo iesi si la bani si la ce vrei tu. plus ca aici vorbesti cu ai tai pe limba ta si daca ai o problema te mai intelege cienva. la alte firme nu esti decat un numar pe o lista ca evreii in lagar. nu-i intereseaza cine esti si ce ai facut pentru firma aia. asta nu inseamna ca nu mai au si ei, ai nostrii, multe de invatat... sunt niste copii pe acolo prin dispecerat care ii duce capul dar ii ia cateodata gura pe dinainte si se mai cearta cu soferii. dar toate sunt de fapt ca sa ne facem treaba... si se cearta cu aia care fac probleme, nu cu aia care nu fac probleme si fac ce zice in comanda de cursa. eu n-am nici o treaba cu dispecerul de comunitate. ma aud dimineata, dupa-amiaza si seara cand ii dau mesaje cu pozitia si ce am mai facut si cate ore de program mai am etc. e echipa noua la conducerea firmii... ma rog, oamenii vin tot din firma, dar sunt tineri si cu scoala multa si facuta afara, nu pe aici. am inteles ca au preluat firma de la domnu cristi preda. baiatu care conduce tot si a luat Cartransul il cheama Decebal Popescu si e super baiat. e mai dur, dar foarte, foarte corect. si asta e important astazi... sa fi corect, chiar daca sunt vremuri bune sau rele... sa fi corect. il ved3eti in toate revistele de transport in fiecare luna si cateodata si pe la televizor la emisiuni economice (asa am auzit, eu n-am prins ca nu sunt acasA). una peste alta, e de bine. fara experienta mai greu insa la noi, a fost un val de angajari in vara... acum stiu ca cauta cu experienta... dar va veni sigur in iarna acum iar un tur de neexperimentati, pentru ca mereu sunt la noi baieti tineri sa se formeze... pentru ca trebuie sa asigure si viitorul firmei, plus ca mai pleaca d-astia care cauta cai verzi pe perreti, mai imbatranesc unii si renunta... asa ca, colegule care intrebi, da si tu un telefon la bioruri , intrebi de dl George de la angajari si ... bafta... ce sa zic... de restul ce zice un coleg "mario_ro" ce pot sa zic... daca domnu preda a dat firma, fratele lui de care zice (aici are dreptate colegul, asa facea prin garaj... se credea patron) a fost dat afara de dl Decebal si si-a facut firma lui... dar e vai de capul ei de firma cu 5 camioane si soferi vai de ei... saracu nu prea se pricepe la nimic... . sora lu domnu preda mai este in firma, dar lucreaza la contabilitate nu mai are nici o treaba cu deconturile noastre, le face altcivena. nea ion (si aici are dreptate colegul cum facea cu cafeaua) e acum la servis, ca dl preda a ramas cu servisul din toate firmele, iar nea ion (care si el a fost sofer) a fost si el "izolat". Dispecerii.... nu mai sunt, decat unul din ei care era si cel mai vechi.... restul sunt baieti noi si tineri, vorbesc limbi straine multe... si avem si o doamna dispecera mai noua. s-au schimbat colegule... multe... e inca loc de mai bine, dar nu se compara cu ce era in materie de organizare, reguli clienti... dar si astia (clientii) vor tot mai multe si nu mai e ce a fost. iar cu dat cu matura prin garaj... poate era mai bine asa, ca acum vin toti si vor direct masina... pe vremea aia asa ne-am format multi... de la zero. acum nu pui mana pe nimic, ajungi la garaj, lasi masina, faci foaie cu ce ai de reparat sau daca e ceva ce nu merge bine si cand vi inapoi o gasesti facuta. noi nu punem mana nici pe un bec. e un baiat tanar care e sef la tehnic, Marian... super baiat si atent la reparatii... Hai ca am scris de am facut o carte drumuri buuuuune!
  10. colegule, probabil ca ne-am si vazut pe la ZEEB in parcare... ca am fost de atatea ori si eu, desi nu prea imi place pe acolo, ca ma innebuneste parcarea de remorci din port cu banii iti spun eu cum e. pe comunitate indiferent cati km faci si indifernt de contract, ai minim 1100 euro diurna care ii garanteaza, adica minim 36 euro pe zi indiferent ca e samabata sau duminica. asa ca sa fie diurna legala de minim 35 / zi. apoi, pe fiecare contract esti platit altfel, functie de traseul normal, de posibilitatea de a face km. sunt contracte unde se ajunge si la 14 euro la suta, dar acolo faci maxim 9500 10000 km. maxim. Asta acum, ca inainte se faceau si acolo, acum au scazut peste tot... pe la ewals faceam si 13000 - 14000, dar acum abia daca ajungi la 12000. si e de munca la ewals... ca misti multe remorci toata ziua. ma rog, munca e acum peste tot, nu mai e nimc ca inainte. tu cam cati km faci pe luna acolo, mai ales ca esti de la ei de la firma... ar trebui sa faci mai multi ca noi,nu?
  11. Asa e colegule, ai mare dreptate. ASta cu cursele legate si alta relatie cum zici Dumneata stii de ce cred ca e? Pentru ca in atatia ani am DOVEDIT ca ajungem la timp unde ne da sa ajungem, am DOVEDIT ca nu facem probleme, am DOVEDIT ca n-am bagat mana in marfa, am DOVEDIT pe scurt ca suntem de icnredere. Daca ai avea sa trimiti un pachet important acasa, nu l-ai trimite cu unul care il cunosti si care stii ca nu iti fura din el? SAu l-ai trimite cu primul coleg intalnit in parcare? Cam asa si cu incredere si cursele legate... da, probabil ca avem un avantaj, dar e in urma muncii depuse. drumuri bune si succes ca ai o gandire sanatoasa si vei fi un invingator pe termen lung. Acu ne e greu la toti. mi-a zis cineva acum vreo 2 saptamani o vorba, nu stiu de unde e luata: "sa mori e usor, sa traiesti e mai greu". cam asa si cu rezistatul intr-o firma pe perioade bune sau rele si aici nu e vorba doar de o firma de transport. E valabil si in viata cu muierea de acasa
  12. dragi colegi, nu intru in conflict cu nimeni si nici nu fac reclama. Daca eram Vasile George (cu care nici eu nu pot spune ca sunt prieten, dar nici dusman ca doar nu mi-a facut nimic) crezi ca-mi puneam nume de utilizator la fel?!? Ma rog... eu doar mi-am spus un punct de vedree ca unul care lucreaza de multi ani aici si care am trecut si prin bune si prin rele. si poate intr-o zi o sa plec si eu, ca omul din cand in cand mai are nevoie de schimbare, dar niciodata n-o sa vorbesc de rau o firma care mi-a dat de munca. si am vreo 4 firme mari la activ, de nici una nu am vorbit de rau niciodata. desi as fi avut poate motive. eu n-am vrut decat sa spun o opinie si detalii cum zice Dl. Maryio, pentru ca daca lucrez de atatia ani aici cunosc multe detaliile, zic eu. Daca lucram 2 luni, era greu sa aflu atatea detalii. si cu bine si cu rele. am avut si eu imputari, am platit si eu motorina anii trecuti cand aveam un jaf de masina (de cele mai multe ori nedrept dupa mine), am stat si eu pe internet... am si multe sa le reprosez, dar daca as face-o ar fi doar cu dispecerul meu, nu as face acuzatii pe internet. dar pot sa spun cu tarie ca azi din multe puncte de vedere e mult mai bine si mai corect fata de trecut, pe care l-am prins si pe ala. e mai greu acu (cu km, dar poate din septembrie se rezolva) dar e corectitudine. asa cum vezi, in mesajele de ieri am spus si de unele si de altele... si bune si rele. fiecare crede ce vrea, ca oricum aici toata lumea e libera sa vorbeasca, nu? nu v-am atacat cu nimic ce ati spus dle Maryio, ci doar mi-am exprimat o opinie. Iar de celelalte 2 firme din Pitesti v-am zis ca eu cred ca sunt ok pentru ca in timp liber mai citesc si eu reviste de specialitate si vad care sunt cele mai prezente firme pe piata si pe la conferinte... si cam astia 3 sunt: comdivers, diantus si cartrans. La Lazar nu v-as sfatui. va urez succes si s-ar putea sa ne intalnim prin parcare si sa povestim, fara sa stim macar ca vorbim unul cu altul. Credeam ca aici se poate vorbi deschis, fara sa ne atacam. dar cred ca mai bine e sa stai sa citesti aici decat sa te implici intro discutie. Drumuri bune tuturor!
  13. am uitat sa mai zic cu garantia... din cate stiu eu 500 ROn e doar inceputul la angajare si acum nu se mai ia din prima (nu stiu exact). iti ia treptat pe luna in functie de cat ai castigat... niciodata mai mult de 50 - 75 eur, pana se face 1000 EUR. iar aia cu daunele platite, cam asa e cum a zis si colegu demisionat. ti se imputa daca faci, lovesti ceva din vina ta. aia cu parbrizul nici mie nu-mi convine, dar... oricum, nu-l platesti pe tot din prima, la primul parbriz platesti vreo 20%, apoi la al doilea 70 sau 80% si al treilea e al tau tot. daca spargi trei parbrize, inseama ca si tie iti cam place sa mergi in curu lu ala din fata si atunci iti meriti soarta. iar opritul banilor se face acum direct din garantie daca ai depusa, nu-ti mai ia din diurna (asta e noutate de vreo luna am inteles de la un coleg , ca nu ne-a anuntat nimeni nimic oficial de asta). aia cu telfonul si statul pe net asa e dar ce sa zici... daca vrei net gasesti si sa te conecteszi prin tankstelle cu laptopu, nu trebuie sa stai ca smecherul pe telefon si apoi sa te supeir ca-ti opreste banii. nu e vina lor ca tu vrei sa vezi poze cu femei sau sa citesti sportul. acu tre sa recunosc, am platit si eu odata prin februarie parca, dar nu stiam costa atat de mult, m-am luat dupa niste colegi. iar masini sunt intr-adevar acum (vreo 5 mai erau din cate am auzit), dar vad ca nici ei nu prea se agita sa angajeze orice nepriceput... ca tocmai ce-au facut varza uni mai tineri niste camioane si mai bine le tine la gard decat la fier vechi. Daca aveti peste 40 ani ca mine, daca aveti experienta pe international, va da repede masina (cred). bafta oriunde ati fi!
  14. eu inca lucrez la Car Trans si pot sa spun ca si colegul de mai sus ca toate ce se spun la interviu se intampla si in realitate. Singura problema dar care vad ca e pe cale sa se rezolve e cu statul pe comunitate mai mult timp decat ar fi normal. Si faptul ca nu prea se mai fac kilometrii ca inainte (2010 - 2011). Dar e si chestia de criza... pentru ca pe comunitate lucreaza cu firme mari nu cu agarici... asa ca daca nici la aia nu merge... iar cu diurna, colegu a inteles gresit cred... s-a mutat definitiv acordarea diurnei de pe 20 pe 26 in fiecare luna (nu stiu de ce). Eu de exmplu de 2 luni (si toti ceilalti colegi) am luat banii "ceas" pe 26, fara nici o ora intarziere si asa am fost anuntati si luna asta. e ceva in comparatie cu unde am mai lucrat eu inainte. Iar daca ti sa castigi mai mult ca sa compensezi cu lipsa de kilometrii in perioada asta, mergi cu 85 si la economic si iti da bonus lunar la trimestru (adica 3 luni de bonus dupa 3 luni de competitie). Ma chinui si eu de ceva vreme, dar n-am prins... pana in iarna il prind, ca mi-ar prinde bine banii. Prin urmare, am zis ca e bine si o opinie de la unul care inca lucreaza de cativa ani aci, nu doar de la unii care au venit, stau 2 - 3 luni, nu prea cunosc lucurile aici si imediat se apuca sa-si dea cu parerea si sa-si dea demisia pana i s-a racit cerneala pe contract. ma rog, depinde cu ce gand au venit. un lucru e clar: daca veniti pe motorina, nu prea mai aveti sanse, s-au cam prins de toate smecheriile si au scule de verificare. inainte era trai neneaca cu motorina la cartrans, acu ioc. in schimb, repet, au devenit foarte corecti la bani, asa cum sunt, multi sau putini. si eu poate am avut si o sa mai am ganduri de plcare la mai bine, dar deocamdata aici chiar e bine repet, in comparatie cu altii. nu e la fel de bine ca acum 2 ani, dar situatia asta cred ca e la toti. Si acum o sa inceapa corul de injuraturi la adresa mea, ca asa suntem noi. Sa zici de bine e greu, "nu se face" , sa zici de rau oricine poate. dar fiecare face si zice ce crede. Mai sunt oricum cateva firme romanesti serioase, iar unde lucrrez eu e una din ele. la fel mai e si la Comdivers... la Diantus... trebuie sa ne uitam si la cum sunt conduse firmele astea, cum sunt vazute afara si ce clienti au mai departe ca sa-ti dai seama care o sa reziste peste ani, nu doar ca ne aruncao firmulitza o oferta cu un euro mai mult decat ce avem acum si apoi nu ni da nici pe aia care ii luam inainte si ajungem sa trebuiasca sa facem alte prostii ca sa ne scaotem banii. asta e marea capcana... am furat-o si eu si altii acum multi ani, dar m-am invatat minte. Bafta si drumuri bune tuturor, indiferent de locatie sau opinie. P.S. cu angajarile e un baiat, George, 0743019924. el se ocupa si de instruire si mai departe te verifica si indruma la mersu economic.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.