Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

The new Volvo FMX


MANV10

Recommended Posts

  • VIP

Noul Volvo FMX

E9j1A.jpg

Dacă până acum nu v-aţi gândit niciodată să conduceţi un Volvo într-o carieră, mai gândiţi-vă. Volvo FMX este unic – este un Volvo proiectat special pentru aplicaţii grele în construcţii. Un autocamion care poate face faţă sarcinilor mari, terenurilor dificile şi pantelor abrupte. Pe scurt, este un autocamion care se simte bine atunci când dă de greu.

E8tEA.jpg

Lanţul cinematic Volvo, apreciat la nivel mondial, este un partener de încredere în teren accidentat. Gama de şasiuri este foarte diversificată, lucru care printre alte avantaje permite montarea mai uşoară a suprastructurii. Iar cabinele sunt sigure şi confortabile, aşa cum ne-am obişnuit când e vorba de un Volvo.

E8SB0.jpg

Multe noutăţi

Volvo FMX dispune de o parte frontală complet nouă, proiectată pentru aplicaţiile grele din construcţii. Alături de echipamente precum rezervorul de combustibil având o capacitate de 570 de litri, oglinzile retrovizoare special proiectate, noile lămpi de lucru şi o priză de aer nouă, rezultatul final este un Volvo FMX perfect potrivit pentru lucrul în carieră – un partener eficient, baza multor ani de exploatare eficientă în construcţii.

E9lwJ.jpg

Masă maximă:

18 - 48 tone

Înălţime şasiu:

de la 900 la 1240 mm

Motorizări:

D11C: 330, 370, 410, 450 CP

D13B: 360, 400, 440 CP

D13C: 380, 420, 460, 500 CP

http://apps.volvotrucks.com/launch/launch2010/I-Shift/movie/

Sursa:http://www.volvotrucks.com

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Preluata de la colegi, revista Tranzit

Volvo Trucks a lansat un nou camion pentru constructii la Munchen, in cadrul Bauma, cel mai mare targ de echipamente de constructii din lume. Producatorul cauta astfel sa isi extinda semnificativ cota de piata pe segmentul constructiilor. In Europa, Volvo FMX se va comercializa incepand din septembrie. Lansarea internationala a modelului va avea loc in lunile urmatoare.

FMX are un grilaj superior nou, o bara de protectie din trei parti cu colturi din otel de 3 mm si multe alte imbunatatiri care fac ca exteriorul sau sa fie robust si modern. Pentru o mai mare functionalitate, noul camion este dotat, printre altele, si cu un carlig de remorcare puternic, plasa de protectie pentru faruri, noi trepte anti-alunecare si o scara foarte utila. Noul FMX se bazeaza pe platforma modelului FM, utilizat in operatiuni solicitante in segmentul constructiilor. FMX va fi disponibil in varianta cu motor de 11 litri, de 330 pana la 450 CP, sau motor de 13 litri, de 380 pana la 500 CP. Camionul dispune de versiunea recent actualizata a cutiei de viteze I-Shift pentru constructii. In plus, un nou senzor de sarcina transmite informatii exacte despre greutatea incarcaturii catre I-Shift pentru utilizarea optima a vitezelor. De asemenea, Volvo Engine Break Plus ofera o putere de franare foarte mare, de 375 kw la 2300 rot/min.

Stefan Jufros, presedintele Volvo Trucks a declarat ca in prezent scopul diviziei de camioane a producatorului suedez de autovehicule este sa castige pozitia de lider pe segmentul constructiilor, unde exista foarte mult potential. Conducerea Volvo Trucks spera ca noul camion sa multiplice succesul inregistrat de Volvo FM in Rusia, Europa de Est si statele din Nordul continentului, si sa castige noi piete.

Intre timp, divizia japoneza a grupului, UD Trucks, lanseaza o noua versiune a camionului Quon si un nou vehicul de 8 t din seria Condor. Versiunea actualizata a modelului Quon va avea un motor de 11 litri bazat pe platforma grupului Volvo, in timp ce noul camion Condor va fi dotat cu un motor nou dezvoltat GH7.

Atat cele doua camioane, cat si noul motor vor fi fabricate de UD Trucks la fabrica din Ageo, in Japonia. Lansarea noului Quon este programata pentru aceasta luna, in timp ce noul Condor va fi lansat in Japonia la jumatatea anului.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.