Jump to content

Am scapat momentan de camerele fixe


CALIN

Recommended Posts

  • Administrators

Autoritatile au decis suspendarea radarelor fixe din tara, începând cu 24 aprilie, ca urmare a sesizarilor facute la parchet de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) privind procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica.

Potrivit unor surse oficiale, suspendarea este dispusa pentru perioada cât va dura ancheta.

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a anuntat ca va cere în justitie anularea unor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica.

ANRMAP face controale în toata tara privind amplasarea radarelor fixe si respectarea contractelor de achizitie publica, în urma sesizarilor primite de la Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR), se arata într-un comunicat de presa de joi al institutiei.

Astfel, echipele de control au ajuns, saptamâna trecuta, în judetele Cluj, Mures si Brasov, unde au aplicat amenzi totale de 140.000 de lei pentru doua primarii care nu au respectat procedurile privind contractele de achizitie publica. ANRMAP a transmis avertismente respectivelor primarii, însa acestea nu au platit, deocamdata, amenzile. În acest contex, Consiliile Locale vor revoca hotarârile de încheiere a contractelor.

"ANRMAP va solicita instantelor de judecata anularea acelor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica prevazute de OUG 34/2006", a spus presedintele ANRMAP, Cristina Traila, citata în comunicatul de presa.

Totodata, în alte localitati, contractele au fost puse în aplicare la mai bine de un an de la semnarea lor, pentru primariile respective sanctiunile fiind prescrise, însa numai pentru nerespectarea legislatiei în vigoare.

Potrivit OUG 34/2006, termenul general de prescriere este de trei ani, însa ANRMAP intentioneaza sa ceara o modificare, astfel ca si în aceste cazuri sa poata fi aplicate sanctiuni corespunzatoare.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.