Members stiuknul Posted September 15, 2021 Members Share Posted September 15, 2021 POT CONDUCE FURGONETA PANA IN 5 TONE FARA CARD TAHOGRAF??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members cri5tian Posted September 15, 2021 Members Share Posted September 15, 2021 Depinde! Ai cui este furgoneta și ce rol ai tu în treaba asta? O conduci din postura de șofer angajat? E mașina ta, a unei persoane fizice sau a unei companii? Sunt mai multe variabile. Reg. C.E. 561/2006 reglementează uzul cartelei tahografice, iar Reg. U.E. 165/2014 reglementează uzul aparatelor tahograf. Vezi acolo, dacă te încadrezi la excepții. În mare... Dacă NU este transport comercial și tu nu ești angajat ca șofer, atunci DA, poți conduce fără card. Dar, repet. Uită-te repede în cele două regulamente (partea de început în ambele, că acolo scrie unde se aplică și unde nu) și compară cu situația ta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members stiuknul Posted September 15, 2021 Author Members Share Posted September 15, 2021 salut, iti multumesc mult pt raspuns, se vede ca esti adevarat profesionist si ai o f mare experienta...ca sa dezvolt subiectul este ca am o duba de tractari iveco cu un tonaj de aprox 4,7 tone (nu ajunge la 7 tone nici incarcata) si vreau sa transport o masina pe ea pe platforma si sa tractez in carligul platformei o caravana atat iveco (masina transporatoare cat si cea de pe platforma cat si caravana remorcata sunt pe numele tatalui meu (oare influenteaza acest aspect?) iar eu efectuez acest transport pt familie(cum s-ar spune) fara ca eu sa lucrez sau sa fiu angajat ca sofer deci nu am atestat si nici card taho POT EFECTUA ACEST TRANSPORT DOAR CU PERMISUL MEU AUTO (CU TOATE CATEGORIILE PE EL? voi tranzita cateva tari din EU precum irlanda, uk, germania, austria , ungaria, romania si de aceea voiam un sfat de la o pers cu experienta la randul meu am intrebat cativa politisti din aceste tari ce le tranzitez despre reglementarile referitor la acest transport dar mai toti au cam dat din umeri spunand ca nu stie sigur de aceea am apelat la diferite site-uri pt a cere un sfat de la adevaratii profesionisti ai soselelor printre care te numeri si tu atasez aici poza cu iveco in cauza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members cri5tian Posted September 16, 2021 Members Share Posted September 16, 2021 Citat Reg. C.E. 561/2006 [...] Articolul 3 1. [...] Prezentul regulament nu se aplică transporturilor rutiere efectuate de: [...] (h) vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care să nu depăşească 7,5 tone utilizate pentru transporturi de mărfuri în scopuri necomerciale; Atenție la greutate! Vehicule sau ANSAMBLU DE VEHICULE!!! Dar da, dacă nu depășești, du-te liniștit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members cri5tian Posted September 16, 2021 Members Share Posted September 16, 2021 P.S. Dacă intenționezi ”să pui la treabă” Iveco-ul ăla, vezi că-ți trebuie entitate juridică, licență pentru transportul vehiculelor avariate (sau cum i-o zice) și șofer angajat cu atestat pentru transport de vehicule avariate. Plus taho că are MTMA peste 3,5t. Plus plăcuța cu greutățile. Iar înmatriculatul... nu mai zic. Grijă mare, că-i nebunie cu astea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members stiuknul Posted September 16, 2021 Author Members Share Posted September 16, 2021 (edited) salut in primul rand da-mi voie sa-ti multumesc inca odata pentru toate informatiile oferite, pentru mine e o lume complet noua si chiar sunt bagat in intuneric rau de tot cu astea daca poti sa-mi dai un numar de watsup sau viber sa pot sa te intreb mai multe , ti-as fii recunoscator oricum iti multumesc mult de tot Edited September 22, 2021 by cico_3504 ortografie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts