Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

MRS

Martinas

Recommended Posts

• Members

Bună seara.
Scriu acest mesaj cu gândul că, poate, reușiți să  mă lămuriți și pe mine în problema mea. 

Sunt posesoare de categoria D cu atestat valid. Din Octombrie 2021 am rezidența în Italia. Iar din aprilie mi-am reînnoit și atestatul de transport persoane.

Iar acum încerc să  preschimb și permisul și atestatul doar că, pentru atestat mi-au cerut o adeverință de la primăria(sau SPCLEP) de reședință, în care să scrie că pe perioada cursurilor aveam rezidența în România. 

Pare să fie destul de complicat căci cei din țară, zic că nu au cum să elibereze așa ceva pentru că ei nu au bază de date din care să i-a aceste informații.

Aveți vreo idee, cum pot face rost de o asemenea adeverință?
Sau ați mai auzit vreun caz asemănător, care să fi găsit o rezolvare la această problemă? 

Fără miștouri și doar cei ce pot să ajute să comenteze.
Mulțumesc.

• Moderators

Bună.

Eu zic să te duci din nou și să le mai explici odată cu tu ceri ”preschimbare”, nu emitere, că în RO atestatul se obține pe bază de examen și scrie pe el când a fost obținut, că nu se fac cursuri suplimentare între examene. Pe de altă parte, permisul e necesar la angajare, la ce te mai complici și cu atestatul? Angajează-te și te vor trimite ei la cursuri înainte să expire atestatul românesc.

N-am auzit niciodată de așa cerere din partea vreunei autorități. Ai buletin românesc cu adresă și data emiterii pe el, ai data obținerii rezidenței pe buletinul italian, ai data emiterii atestatului pe el... mai clar de atât...?!