Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Pasii de urmat pentru a face analizele necesare angajarii


florinianc

Recommended Posts

 • Members

Atunci cand sunteti acceptati la un nou loc de munca, de cele mai multe ori va mai sunt necesare un nou set de acte, si anume ANALIZELE MEDICALE, analize care atesta ca sunteti persoane apte de a conduce autovehicule si ca participati la siguranta circulatiei= sunteti soferi model.

Documente de care aveti nevoie :

  1  Adeverinta de la medicul de familie - sa fie trecut pe ea ca nu figurati in evidenta cu boli cronice sau alte afectiuni fizice/psihice, si ca adeverinta va este necesara pentru angajare. Dupa aceasta adeverinta este bine sa aveti facuta o copie, deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de ea pentru dosarul de angajare.

  2  Datele firmei care va face angajarea - nume, adresa, cont bancar, numar la reegistrul comertului si absolut toate detaliile posibile - astea va sunt necesare deoarece unele firme, dupa obtinerea analizelor de catre viitorul angajat, deconteaza costurile acestora.

  3  Sa incercati sa faceti in prealabil o programare la o clinica avizata de Ministerul Transporturilor pentru a face analize pentru Siguranta Circulatiei. In dimineata in care mergeti la clinica pentru analize este bine sa nu mancati/beti cafea sau sucuri (apa a zis tantile alea ca e voie  ;)), iar cu o seara dinaintea diminetii sa nu consumati alcool.

4    Acum voi detalia faza ANALIZELOR : Oftalmologic - daca purtati ochelari sa aveti reteta de la ochelari ( stiam ca este acceptat -1/+1)

                                                                ORL- veti fi pusi cu fata la un perete si vi se vor sopti niste numere pe care va trebui sa le repetati    (se accepta pana la cca -20; -25 db)

                                                                Vi se va recolta sange - nu foarte mult (cam cat umple o lingurita) si sa nu acceptati sa va impunga decat cu ac pe care vedeti cand il desigileaza.

                                                              Psihologie - unele teste menite sa va testeze atentia, rabdarea si inteligibilitatea ( si un adolescent le poate rezolva)

                                                                Psihiatrie - se vor pune anumite intrebari legate de trecutul dvs rutier - daca ati luat amenzi multe, daca ati avut accidente( daca la locul de munca nu se cere cazier din ala rutier, atunci raspunsurile de aici ......)

                                                                EKG - electrocardiograma- se face pentru a vedea parametrii de functionare ai inimii - aici vor iesi in evidenta cei cu probleme la inima.

                                                                Chirurgie - ma rog, nu e vorba de nici o operatie- se analizeaza vizual fizicul (bustu' gol) si se pun intrebari despre eventuale operatii suferite, oase rupte, apoi vi se vor cere cateva miscari ale corpului menite sa scoata in evidenta in anumita masura handicap/incapacitate motorie, coordonare ( dus deget aratator la nas cu ochii inchisi).

    PRETUL acestor analize la CLUJ sunt intre 140- 200 ron in functie de clinica la care veti face analizele.

5 Dupa efectuarea analizelor (de obicei dureaza de pe o zi pe alta), daca veti fi trecut APT la toate rubricile, veti primi o Fisa a Postului in 3 exemplare (albastru, verde, rosu) pe care va scrie ca sunteti apt pentru a conduce autovehicule, cu care veti merge la angajator.

  Sper sa va fie de folos celor care aveti nevoie de indrumare, si va doresc numai Drumuri bune si bani in jeburi  :D.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
Guest Anonymous

ce analize a zis florinianc le-am facut eu acum doua zile la policrinica ratb in buc.

si nu e ceva de speriat,iti dau rezultatul in aceiasi zi si costa 210 lei

mie mi-au tr pt scoala de soferi c,e

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Guest Anonymous

        la Iasi doar la spitalul CFR se fac pt ca este autorizat de min  transp. si costa 150lei, trebuie sa fiti dimineata intre 7:30 si 9:00, sa aveti adeverinta de la med. de fam., am intrebat azi cat sunt valabile= 1 an. aveti grja cand va angajati daca se pot da copii la ele ar fi bine, pt ca daca nu-ti convine jobul lor, sa le ai pt alta firma in decursul unui an de zile. sau daca le dati in orig la demisie sa  le cereti inapoi ei sa isi faca copii daca au nevoie.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...
 • Members

 Am un aviz psihologic eliberat  recent de spitalul CFR Iasi. E in dublu exemplar ca sa zic asa(avand o copie de culoare roz). Doamna doctor mi-a spus ca imi da si a2a foaie in caz ca ma razgandesc si ma duc la alta firma. Si DA, eu m-am razgandit si imi depun dosarul la alta firma. Intrebarea e: daca copia roz are pe ea trecut  "catre ARR Bacau Unitatea  xxxxx" imi va accepta noua firma acea copie asa cum a zis doamna doctor? copia e scrisa dupa indigo, cu stampila spitalului in relief.

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.