Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Autostrazi in Romania.....previziuni 2010


VT880

Recommended Posts

  • EX Staff

Radu Berceanu: Anul viitor se va lucra pe 508 kilometri de autostrada (23-12-2009)

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a recunoscut ca nu vor fi schimbari apreciabile in ceea ce priveste infrastructura. Motivul: Bugetul redus alocat acestui domeniu. In aceste conditii, banii de la buget vor fi folositi in mare parte pentru finalizarea lucrarilor incepute. "Cu banii pe care i-am avut am facut in asa fel incat sa terminam lucrari incepute de foarte multa vreme. Si acelasi mecanism vreau sa-l aplic si anul viitor. Sa pun banii in asa fel incat sa terminam cate ceva", a declarat Berceanu in timpul audierilor de la Parlament. "Atata vreme cat nu vor fi finantari corespunzatoare, nu vor putea fi schimbari apreciabile in ceea ce priveste infrastructura de transport. Daca sunt putini bani, ii vom da acolo unde putem sa terminam lucrarile incepute", a mai afirmat Berceanu.

Berceanu sustine ca in cursul anului viitor se va lucra pe 508 kilometri de autostrada, din care vor fi receptionati 101 kilometri.

De asemenea, Ministerul Transporturilor intentioneaza sa efectueze lucrari de constructie la 12 centuri ocolitoare, respectiv 205 kilometri, din care vor fi pusi in functiune 90 de kilometri. In ceea ce priveste drumurile nationale, sunt in lucru 1.630 de kilometri si vor fi receptionati 855 kilometri.

In 2010, necesarul de fonduri pentru finantarea activitatilor de intretinere periodica este de 2,25 miliarde lei, din care de la bugetul de stat 1,26 miliarde lei, venituri proprii 935 milioane lei si credite externe 59 milioane lei. Pentru reparatii capitale, necesarul de fonduri de la bugetul de stat este de 795 milioane lei. Pentru finantarea lucrarilor de eliminare a efectelor inundatiilor, anul viitor este necesara suma de 1,049 miliarde lei, din care de la bugetul de stat 489 milioane lei si credite externe 560 milioane lei.

Necesarul de fonduri al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pe anul 2010 se ridica la 17,37 miliarde lei, in crestere cu 88% fata de resursele asigurate in acest an. Din valoarea de 17,37 miliarde lei, ministerul solicita 13,071 miliarde lei de la bugetul de stat, 1,95 miliarde lei din credite externe, 1,42 miliarde lei din fonduri nerambursabile de la UE si 935 milioane lei din venituri proprii.

(sursa: hotnews)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.