Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

VT880

EX Staff
 • Posts

  1,798
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by VT880

 1. https://www.libertatea.ro/libertatea-special/craciun-romano-maghiar-in-tir-o-saptamana-trei-tari-1350-de-kilometri-pe-autostrazi-2497240?fbclid=IwAR18nQraqVrhTTy3ySfz1z_3ErHr3BNx8mOQpyMMMlQsGVabWuw8ey86Ntg Cati dintre voi isi mai reamintesc de SSP , alias Mihai Erdei ? Putini sau poate nici-unul . Acum cativa ani era tipul " Gica Contra " in sensul bun al cuvantului . A promovat respectarea legislatiei in vigoare , drepturile soferiilor si a fost printre primi care au facut posibila aparitia unui sindicat al soferiilor in Romania . Acum vine cu alta provocare , un reportaj in prag de Sarbatori despre viata familiei sale in cabina unui camion . Rabdare si tutun , cititi si urmariti reportajul in link-ul de mai sus !
 2. Ești un sofer de camion ? Iti place munca ta ? Ai un restaurant în inima unde opresti ori de câte ori poti? Esti ceea ce căutăm! Participa la un nou program de televiziune , scrie pe redazione.camionisti@nonpanic.com lăsându-ne numele și un număr de telefon pentru a fi contactat.Important este limba italiana nivel conversatie Sau sunați la numărul 393 8838938
 3. Misterul a fost elucidat .Respectivul " Marculescu " este nici mai mult nici mai putin decat Cristi " Kinderu" dupa cum l-am botezat cu ani in urma . Comportamentul sau pe forum a deviat la un moment dat motiv pentru care a fost exclus din randurile noastre in mai multe randuri , dar se vede ca ne iubeste asa mult incat incerca sa intre cu alte identitati . Pina la stabilirea adevarului ...altul decat cel pe care il invoca personajul respectiv . propun sa fie suspendat / blocat pe termen limitat . In mod democratic are la indemana adresa de mail a forumului unde isi poat expune punctul de vedere .
 4. Probe ptr sustinerea acestor acuze ? Rezultate analize , expertiza ? Acuzatiile sint foarte grave si vrem sa avem dovezile necesare , altfel postarea dvs nu are acoperire .
 5. „Bogăţie câtă vreţi, Sănătate pentru toţi, Iar la anul care vine Să vă fie şi mai bine. Să vă fie casa, casă, cu bucate noi pe masă, Moş Crăciun cu sacul plin, drumu-n viaţă cât mai lin.”
 6. Pace voua ! Daca nu va potoliti , va aranjez eu cate o vacanta . Aveti incredere , va trimit acasa pe termen lung !
 7. 1 Salariul groazei . 2 Il bestione ( A rulat in Romania sub titlul " Camion de cursa lunga " ) . 3 Cursa .
 8. Simplu ca buna ziua , au trucat sistemul electronic de inregistrare date ale camioanelor( tahograf ) , fiind prinsi in flagrant de catre politie .Camioanele au fost sechestrate iar soferii fiindca nu aveau rezidenta in Germania au platit cautiune pentru eliberarea lor .Acum asteapta decizia judecatoriilor !
 9. Prin amabilitatea domnului Aurel Sarbu , va prezentam cateva probleme cu care se confrunta soferii la firma mai sus amintita JS TRANS ALVERINGEM . " 1 Daca nu pui magnetul,iti cauta ceva si.ti opreste din bani 2 Belgia - Anglia,zi de zi,nu sti cind e duminica ,sau marti,mergi si a 7.a zi,,vapor zile pina la 20 ore .cu asteptat vapor tren mai rar,cind ai frig cind prelata,mesaje...telefoane daca ai oprit la toaleta,omeneste 15.min..te suna ca ai venit,,turist,,si altele...ce am cautat am gasit...din respect si asa ne chinuim,pe aici,sa nu mai mearga.si alt coleg,am fost al 20.lea care nu a stat mai mult de o luna... "total a oprit si 500.euro.ca nu am anuntat..dar cind aintrat primul salariul si mia oprit 200 eu,ca de ce nu am pus magnetul la inc,desc,bagaj,,camionul in curte cu marfa,am chemat un coleg,,si dus am fost.. " Din total a oprit si 500.euro.ca nu am anuntat..dar cind aintrat primul salariul si mia oprit 200 eu,ca de ce nu am pus magnetul la inc,desc,bagaj,,camionul in curte cu marfa,am chemat un coleg,,si dus am fost.." " Un idiot din Mures il invatase,daca i mai pune 200.el face drege,,si mai sunt baieti 5 acolo,care asteapta bani,si au fugit.."
 10. Greu cu legile astea , cum dreq nu le fac astia pentru intelesul tuturor ... ca soferii inteleg una , dispecerii alta si patronul mai nimic el nefiind in masura sa calculeze decat bani care vin in contul curent , ca de aia este patron ... a investit bani si timp , deci trebuie sa recupereze cu varf si indesat . Inapoi la scoala bre , cu totii , sau predati insemnele de soferi / dispeceri si cautati un loc de munca in agricultura ... ca la dat cu sapa nu trebuie carte !
 11. N ATENŢIA OPERATORILOR DE TRANSPORT RUTIER / ÎNTREPRINDERILOR DE TRANSPORT RUTIER ÎN CONT PROPRIU ŞI CONDUCĂTORILOR AUTO În conformitate cu prevederile art. 34, alin. (3), lit. b, teza a 2-a din Regulamentul (UE) nr. 165/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 februarie 2014 privind tahografele în transportul rutier, de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 3821/85 al Consiliului privind aparatura de inregistrare în transportul rutier și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 al Parlamentului și al Consiliului privind armonizarea anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere „statele membre nu impun conducătorilor auto o cerința de a prezenta formulare care sa ateste activitățile lor în intervalul în care s-au aflat departe de vehicul”. Având în vedere prevederile menţionate anterior, în cadrul controalelor efectuate de inspectorii din cadrul ISCTR, nu se vor solicita formulare care să ateste activitățile conducătorilor auto în intervalul în care s-au aflat departe de vehicul, pentru activitatea efectuată începând cu data de 2 martie 2015, dată de la care intră în vigoare art. 34 din Regulamentul (UE) nr. 165/2014. Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 34, alin. (3), lit. a şi b (teza 1) din Regulamentul (UE) nr. 165/2014 al Parlamentului European și al Consiliului „atunci când, datorita îndepartarii de vehicul, un conducator auto este în imposibilitatea de a folosi tahograful montat la bordul unui vehicul, perioadele de timp menționate la alineatul (5) litera ( punctele (ii), (iii) și (iv): (a) daca vehiculul este echipat cu un tahograf analogic, se înscriu pe foaia de înregistrare manual, automat sau în orice alt fel, lizibil și fara a murdari foaia de înregistrare; ( daca vehiculul este echipat cu un tahograf digital, se înscriu pe cardul de conducator auto cu ajutorul funcției de introducere manuala oferite de tahograf.” Perioadele de timp menţionate la art. 34, art. (5) litera ( punctele (ii), (iii) și (iv) din Regulamentul (UE) nr. 165/2014, sunt: alta munca, disponibilitate, pauzele sau repausul
 12. Nu puteti si voi sa purtati un dialog ca doi oameni civilizati , si sa renuntati la provocari ?
 13. Extras din TRACE / Trace transport regulators align control enforcement Explicații privind Regulamentul (CE) nr. 561/2006 în sprijinul punerii în aplicare armonizate a controalelor rutiere " Prin autorizarea începerii unei perioade de repaus săptămânal reduse (24 ore) într-un vehicul echipat în mod corespunzător, regulamentul pare să excludă posibilitatea luării unor perioade de repaus săptămânal normale la bordul unui vehicul. În realitate, această dispoziție este rareori pusă în aplicare având în vedere că regulamentul nu exclude de la această concesie nici perioadele de repaus care cuprind o perioadă de repaus săptămânal redusă plus compensații pentru ultima perioadă de repaus săptămânal redusă. " Deci pina acum toata lumea a stiut aceast lucru , numai ca nu prea a fost luat in seama : Transportatorii vestici nu reprezentau un pericol pentru UE , dar prin introducerea noilor membrii din Est si metodele lor " neortodoxe " de a munci legal , au inceput sa puna in aplicare prevederile legale , care prevederi sint de partea soferului . Numai ca soferul nostru intelege mai greu acest lucru , vazand aplicarea acestui regulament , recte 561/2006 si legea franceza priviind repausul saptamanal ca pe o amenintare directa , ceea ce este total gresit . El are indatoriri catre firma angajatoare , dar si drepturi , drepturi care nu sint respectate de catre angajator .
 14. http://jurnalmm.ro/doi-morti-si-mai-multe-tir-uri-au-fost-mistuite-de-flacarilanga-paris-tragedie-provocata-de-un-maramuresean-video-foto/ Tragedie provocata de un maramuresean pe autostrada A1 Lille – Paris. In accident au fost implicate trei autotrenuri si un autocar cu turisti britanici. In urma impactului in cateva secunde toate vehiculele au fost cuprinse de flacari si au ars ca niste torte. Doi oameni au murit, unul dintre ei – cetatean roman din judetul Bistrita Nasaud, si cateva au suferit leziuni corporale, inclusiv soferul din Maramures. Accidentul s-a petrecut vineri seara in jurul orei 19.30.Un sofer din Strambu Baiut, judetul Maramures, circula cu un autotren iar la un moment dat i s-a defectat ceva la motor. A oprit pe banda 1 a autostrazii, cat mai aproape posibil de parapet, pentru ca nu era in zona respectiva refugiu. Mai mult, maramureseanul a stins un inceput de incendiu la propriul vehicul iar apoi a fugit la SOS pentru a anuntat incidentul. Cand s-a intors la masina, un alt autotren a lovit in in spate iar cele doua masini s-au aprins. Un autocar cu copii din Marea Britanie care mergea spre Disneyland a acrosat cele doua vehicule. In spatele acestuia un alt autotren ce apartine unei firme din Bistrita Nasaud a intrat in coliziune cu ei. In doar cateva secunde toate vehiculele au fost cuprinse de flacari. 50 de pompieri francezi si zeci de echipaje de prim ajutor au intervenit pentru salvarea persoanelor implicate in accident. Din pacate, pentru doi dintre ei a fost prea tarziu. Au murit arsi de vii. Este vorba despre soferul celui de-al doilea camion dar si despre cel de-al doilea sofer al autotrenului romanesc care era in momentul impactului pe scaunul din dreapta fata. Barbatul, din judetul Bistrita Nasaud, sat Parva, a murit carbonizat. El lucra pentru o firma din Beclean (judetul Bistrita Nasaud). Soferul din Maramures, cel caruia i s-a defectat autotrenul, a suferit leziuni la nivelul capului, coastelor si a membrele inferioare, insa a scapat cu viata. Firma pentru care lucra maramureseanul este din Baia Mare. In urma accidentului autostrada A1 spre Paris a fost blocata pana sambata la ora 12.00. Sincere condoleante familiilor indurerate de pierderea celor dragi . Staff Soferii.Ro
 15. La multi ani , sanatate si numai impliniri ! Gongy (55), inaeg (46), Geotrayler (41), motzy (40), aurdriver (39), Gabriel78RO (36), BINU (36), marian83 (31), soferul roman (30), valy_stelistu (29), gicanuboss (27)
 16. Citesc si raman uimit , sa inteleg ca in Romania legile sint interpretate dupa " mintea luminata " a fiecarui utilizator .
 17. VT880

  IFPTR Raspunde

  Nu transformati acest topic in arena , aveti la dispozitie alte mijloace pentru a dezbate pro sau contra legislatia in domeniu . Primul si ultimul avertisment !
 18. Qualche domanda : -contratto indeterminato o a termine ? -paga in base al km , opurre stipendio base + trasferta ? -lavoro regolare , nell rispetto dela lege ... ? -14 mensilita ?
 19. Atentie, restrictii în Bulgaria! (31-07-2014) Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza conducatorii de autovehicule grele care intentioneaza sa se deplaseze în Bulgaria ca autoritatile din aceasta tara au impus restrictii temporare de circulatie pe drumurile publice, pentru autovehiculele de transport marfuri cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone (inclusiv remorci si semiremorci, masini si tehnica agricola, tractoare si utilaje specializate). Restrictiile se aplica astfel: - pâna în data de 15 septembrie inclusiv, pentru zilele de vineri, de la ora 18.00 pâna la ora 21.00 si duminica, în intervalul orar 14.00 - 20.00; - pentru sarbatorile legale din anul în curs: ultima zi lucratoare înainte de sarbatori, de la ora 18.00 la ora 21.00 si în ultima zi de sarbatoare, de la ora 14.00 la ora 20.00. Sectoarele de drum vizate sunt autostrazile si urmatoarele drumuri nationale: - DN 1-1 Vidin - Rebarkovo si Botevgrad - conexiune cu autostrada Struma, localitatea Doupnitsa Nord ; - DN 1-2 ; - DN 1-3 ; - DN 1-4 ; - DN 1-5 Veliko Tarnovo - PTF Makaza; - DN 1-6 ; - DN 1-7 ; - DN 1-8 PTF Kalotina - Plovdiv si Charmanlii - PTF Capitan Andreevo; - DN 1-9 Dourankulak - Varna si Burgas - Malko Tarnovo; - DN II-55 Debelets - Gurkovo; - DN II-86 Plovdiv - Smolyan; - DN II-19 Simitli - Gotse Delchev; - DN II-18 Soseaua de centura Sofia; - DN II-29 Dobrich - frontiera româna. Sursa citata precizeaza ca interdictiile se aplica tuturor perioadelor în care exista mai mult de doua zile de sarbatoare consecutive. Masurile de restrictionare nu vizeaza însa autovehiculele care transporta marfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile si marfuri transportate în regim de temperatura scazuta.
 20. COMUNICAT DE PRESĂ, 16 IULIE 2014: Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România avertizează asupra creșterii tarifelor operatorilor de transport ca urmare a introducerii de către Franța și Belgia a unor noi prevederi împotriva efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului COMUNICAT DE PRESĂ 16.07.2014 Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România avertizează asupra creșterii tarifelor operatorilor de transport ca urmare a introducerii de către Franța și Belgia a unor noi prevederi împotriva efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului UNTRR sfătuiește operatorii de transport să evite efectuarea perioadei de repaus în cele două state, ca urmare a introducerii de noi reglementări privind perioada de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului, reglementări ce prevăd amenzi în cuantum de 1.800 Euro în Belgia și 30.000 Euro în Franța. În situația în care operatorii de transport sunt obligați să tranziteze cele două state și să efectueze perioada de repaus săptămânal normală pe teritoriul statelor menționate, UNTRR avertizează că aceștia vor fi nevoiți să crească tarifele de operare. Tarifele de operare vor suporta majorări deoarece operatorul de transport va fi obligat să suporte atât cazarea șoferilor pe perioada respectivă, cât și costurile aferente parcărilor păzite obligatorii pentru asigurarea condițiilor de siguranță ale mărfurilor transportate. O posibilă soluție temporară este ca șoferul să efectueze această perioadă de repaus săptămânală, mai ales în cazul tranzitării Franței, în cort, lângă vehicul, dacă nu există interdicții clare în acest sens. În Franța a intrat în vigoare Legea nr. 790 din 10 iulie 2014, publicată în Monitorul Oficial francez nr.159 din 11 iulie 2014, prin care se interzice conducătorilor auto să efectueze perioada de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului. Nerespectarea regulamentului se consideră infracțiune și este amendată de 30.000 euro și un an de închisoare - pentru administrator firmă. În data de 21 iunie 2014 a intrat în vigoare în Belgia decretul regal prin care se interzice efectuarea perioadei de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului. Sancțiunea pentru nerespectarea acestei prevederi poate ajunge la 1800 euro. Prevederile se referă exclusiv la perioada de repaus săptămânal normală, și nu se aplică în cazul perioadei de repaus săptămânal reduse conform Art. 8, pct. 6 și 8 din Regulamentul (CE) NR. 561/2006 din 15 martie 2006 privind armonizarea anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere. Atât Franța cât și Belgia pot verifica aplicarea legislației naționale doar pe teritoriile proprii și nu pot cere dovezi asupra modului în care a fost efectuată perioada de repaus săptămânal normală, pentru perioadele precedente, mai ales daca au fost realizate pe teritoriul altor state. Orice abuz vă rugăm să îl semnalați, însoțit de documente justificative la office@untrr.ro Pentru informații suplimentare despre legislația aferentă puteți accesa http://www.untrr.ro
 21. Din 21 iunie este interzisă pauza de odihnă saptămânală în camion. Amendă 1.800 de euro! Începând cu 21 iulie, pe terioriul Belgiei, șoferul care este prins că a luat pauza săptămânală în cabina camionului va fi amendat cu 1.800 de euro. Conform noii reglementări, acesta trebuie să se odihnească într-un spațiu special amenajat (apartament sau cameră de hotel). Acestă măsură a fost adoptată pentru a crește siguranța rutieră pe drumurile publice din Belgia dar și ca răspuns la adresa companiilor de transport care angajează șoferi străini, limitând astfel concurența neloială. Articolul 1 al acestui decret majorează amenda de la 55 de euro la 1.500 de euro, în ceea ce priveşte încălcarea CMR-ului astfel că, amenda poate ajunge până la un maxim de 3.300 euro. Aceeași modificare legislativă a fost propusă și în Franța. In plus, în propunerea franceză mai este stipulat ca perioada de odihnă la lună să fie efectuată în țara de domiciliu.
 22. Te incomodeaza "centura ' la ETS ? Cum poti sa sustii asemenea ineptii ?
 23. Deve fare attenzione chi effettua trasporti in Austria o semplicemente la attraversa. Sulla Gazzetta Ufficiale del 14 aprile di questo paese, infatti, è stato pubblicato il Regolamento n. 84 del ministero per il Traffico con cui vengono aggiunti, ai divieti già esistenti e relativi ai week end e ai festivi, altri giorni di stop in giornate reputate «calde». Tali divieti però cambiano in relazione alle singole tratte. Andiamo a vedere come. Autostrade A/12 Inntalautobahn e A/13 Brennerautobahn Giornate di divieto per i veicoli diretti in Italia o che devono attraversare l’Italia per raggiungere la loro destinazione finale: - 18 aprile dalle ore 16 alle ore 22 - 19 aprile dalle ore 10 alle ore 15 - 25 aprile dalle ore 10 alle ore 22 - 2 giugno dalle ore 10 alle ore 22 - 5 luglio dalle ore 9 alle ore 14 - tutti i sabati dal 12 al 26 luglio 2014 dalle ore 9 alle ore 15 - 1° agosto dalle ore 18 alle ore 24 - 2 agosto dalle ore 0 alle ore 15 - 8 agosto dalle ore 16 alle ore 22 - tutti i sabati dal 9 al 30 agosto 2014 dalle ore 9 alle ore 15 - 6 dicembre dalle ore 10 alle ore 14. Autostrade A/12 Inntalautobahn e A/13 Brennerautobahn Giornate di divieto per i veicoli diretti in Germania o che devono attraversare la Germania per raggiungere la loro destinazione finale: - 18 aprile dalle ore 0 alle ore 22 - 3 ottobre 2014 dalle ore 0 alle ore 22. Strade B 178 Loferer Straße, da Lofer fino a Wörgl; B 320 Ennstalstraße, a cominciare dal km. 4,5; B 177 Seefelder Straße, sull’intero tratto; B 179 Fernpass Straße, da Nassereith a Biberwier; B 181 Achensee Straße, sull’intero tratto, in entrambi i sensi di marcia nei seguenti giorni: - tutti i sabati dal 5 luglio al 30 agosto 2014, dalle ore 8 alle ore 15. Autostrada A/4 Ostautobahn, dallo svincolo di Schwechat (zona Vienna) fino al confine con l’Ungheria di Nickelsdorf, eccetto trasporti con scarico o carico nei distretti di Neusiedl am See, Eisenstadt, Eisenstadt-circondario, Rust, Mattersburg, Bruck an der Leitha, Gänsendorf e Vienna-circondario, in entrambi i sensi di marcia, nei seguenti giorni: - tutti i sabati dal 28 giugno al 30 agosto 2014, dalle ore 8 alle ore 15. Dai divieti restano esclusi i trasporti che rientrano nelle deroghe generali previste dal calendario dei divieti austriaci (animali vivi, stampa periodica, trasporto medicinali, trasporti combinati, ecc) e i veicoli diretti in Italia o Germania, i quali possono circolare in tali Paesi in virtù di deroghe stabilite nei rispettivi calendari dei divieti di circolazione. Atentie pentru cei care efectuează transporturi în Austria sau doar tranzit . În Monitorul Oficial din 14 aprilie din această țară , a fost publicat Regulamentul nr . 84 al Ministerului de trafic cu priviind interdicțiile referitoare la concediu ,week-end Autostrăzi Inntalautobahn A/12 și A/13 Brennerautobahn Zile de interdicție pentru vehiculele care circulă în Italia sau din Italia, care trebuie să traverseze pentru a ajunge la destinația lor finală : - 18 aprilie , de la 16 la 22 de ore - 19 aprilie de la ora 10 până la 15 - 25 aprilie , de la ora 10 până la 22 - 02 iunie de la ora 10 până la 22 - 05 iulie de la 9 am la 14 pm - Zilele de sâmbătă doisprezece au 26 iulie 2014 de la ora 9 la 15 - 01 august , de la 18 ore până la 24 oră - 02 august , de la 0 oră la 15 ore 08 august - de la 16 ore până la 22 oră - Sambata nouă-30 august 2014 de la ora 9 la 15 - 06 decembrie de la ora 10 până la 14 pm . Autostrăzi Inntalautobahn A/12 și A/13 Brennerautobahn Zile de interdicție pentru vehicule în Germania sau care trebuie să treacă Germania pentru a ajunge la destinația lor finală : - 18 aprilie de la 0 oră la 22 de ore - 03 octombrie 2014 la 22 12 . Drumuri B Straße 178 Lofer , Lofer la Wörgl ; B 320 Ennstalstraße , pornind de la km . 4.5 ; B Seefeld Strasse 177 ,întregul tract ; B 179 Fern Pass Straße , din Nassereith Biberwier ; B Achensee Straße 181 , întreaga întindere în ambele direcții de deplasare în următoarele zile : - In fiecare sambata de la cincilea iulie - 30 august 2014 , de la 8 dimineata pana la 15 . Highway / 4 Ostautobahn , de la intersecția Schwechat ( în apropiere de Viena ), până la granița cu Ungaria Nickelsdorf , cu excepția transportului cu încărcare sau descărcare în raioanele Neusiedl am See , Eisenstadt , Eisenstadt - cartier , Rust , Mattersburg , Bruck an der Leitha , Gänsendorf și Viena - înconjurător , în ambele direcții de deplasare , în următoarele zile : - In fiecare sambata de la douăzeci și opt iunie - 30 august 2014 , de la 8 dimineata pana la 15 . Sunt excluse de la interdicții transporturile care se încadrează în excepțiile prevăzute în calendarul general al interdicțiilor austriece ( animale vii , reviste , medicamente , transport combinat , etc ), precum și vehiculele care călătoresc în Italia sau Germania , care pot circula în aceste țări , în virtutea excepții stabilite în programele respective ale interdicțiilor .
 24. Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare! Invierea Domnului sa iti aduca in suflet bucurie si iubire. Paste fericit, alaturi de cei dragi! La Pasqua entra nei nostri cuori con sentimenti di speranza, di fede, di fiducia e di Amore. Attraverso l’allegria e la semplicità, riusciamo a capire meglio noi stessi, e a comprendere di più i valori della vita. Auguro a tutti pace e armonia! The Easter feeling does not end, it signals a new beggining of nature spring and brand new life of friendship. Happy Easter to My Best Friend! Pâques est Dieu de promesse remplace à nous en chaque ressort. Mai la promesse de la suffisance de Pâques votre coeur avec la paix et joie ! Joyeuses Pâques ! Du musst jetzt ganz, ganz stark sein, denn ich muss dir was trauriges sagen. Für mich wars auch hart, aber jemand muss es dir ja sagen: den Osterhasen gibt es nicht!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.