Sari la conținut
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
ghita42

Ajutor timpi conducere

Recommended Posts

Buna, sunt un sofer incepator si m-am aruncat cu capul inainte in aceasta meserie.... Daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire referitoare la timpii de conducere....azi am condus singur 2 ore dupa care a urmat o pauza de 6 ore si am plecat in echipaj, cardul meu l-am introdus in slot-ul doi al tahografului iar colegul a condus 4 ore si 30 minute, urmate de o pauza de 2 ore dupa colegul a mai condus 2 ore si am trecut eu la volan ..... Timpul la dispozitie efectuat de mine cat a condus colegul meu poate fi considerat ca pauza? Multumesc

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Trebuia sa iei un repaus de cel putin 9 ore inainte de a incepe lucrul in echipaj, sau trebuia sa luati ambi conducatori repaus de cel putin 9 ore dupa 15 ore de cand ai inceput tu programul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut !! 

La 28/10/2017 la 9:33, ghita42 a spus:

..azi am condus singur 2 ore dupa care a urmat o pauza de 6 ore si am plecat in echipaj, cardul meu l-am introdus in slot-ul doi al tahografului iar colegul a condus 4 ore si 30 minute, urmate de o pauza de 2 ore dupa colegul a mai condus 2 ore si am trecut eu la volan .... 

 

Incorect / Ilegal 

Art 4 Regulamentul 561/2006 CE 

„conducere în echipaj”: situaţia în care, pe parcursul unei perioade de condus cuprinsă între două perioade de repaus zilnice consecutive sau între o perioadă de repaus zilnic şi o perioadă de repaus săptămânal, se află cel puţin doi conducători la bordul vehiculului pentru a asigura şofatul. Pe parcursul primei ore de conducere în echipaj, prezenţa altui conducător sau a altor conducători este facultativă, dar ea este obligatorie pentru restul perioadei. 

 

La 28/10/2017 la 9:33, ghita42 a spus:

.... Timpul la dispozitie efectuat de mine cat a condus colegul meu poate fi considerat ca pauza? Multumesc

 

 

Nota 2 de orientare : 

Al treilea caz apare atunci când vehiculul este manipulat de mai mult de un conducător auto. Atunci când un al doilea membru al echipajului aflat la bordul vehiculului pentru a-l putea conduce, în caz de necesitate, este aşezat lângă conducătorul auto şi nu este implicat activ asistând conducătorul auto, o perioadă de 45 de minute din „perioada de disponibilitate” a acelui membru al echipajului poate fi considerată „pauză”.

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum


  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×

Important Information

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.