Jump to content
Sign in to follow this  
ghita42

Ajutor timpi conducere

Recommended Posts

Buna, sunt un sofer incepator si m-am aruncat cu capul inainte in aceasta meserie.... Daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire referitoare la timpii de conducere....azi am condus singur 2 ore dupa care a urmat o pauza de 6 ore si am plecat in echipaj, cardul meu l-am introdus in slot-ul doi al tahografului iar colegul a condus 4 ore si 30 minute, urmate de o pauza de 2 ore dupa colegul a mai condus 2 ore si am trecut eu la volan ..... Timpul la dispozitie efectuat de mine cat a condus colegul meu poate fi considerat ca pauza? Multumesc

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuia sa iei un repaus de cel putin 9 ore inainte de a incepe lucrul in echipaj, sau trebuia sa luati ambi conducatori repaus de cel putin 9 ore dupa 15 ore de cand ai inceput tu programul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut !! 

La 28/10/2017 la 9:33, ghita42 a spus:

..azi am condus singur 2 ore dupa care a urmat o pauza de 6 ore si am plecat in echipaj, cardul meu l-am introdus in slot-ul doi al tahografului iar colegul a condus 4 ore si 30 minute, urmate de o pauza de 2 ore dupa colegul a mai condus 2 ore si am trecut eu la volan .... 

 

Incorect / Ilegal 

Art 4 Regulamentul 561/2006 CE 

„conducere în echipaj”: situaţia în care, pe parcursul unei perioade de condus cuprinsă între două perioade de repaus zilnice consecutive sau între o perioadă de repaus zilnic şi o perioadă de repaus săptămânal, se află cel puţin doi conducători la bordul vehiculului pentru a asigura şofatul. Pe parcursul primei ore de conducere în echipaj, prezenţa altui conducător sau a altor conducători este facultativă, dar ea este obligatorie pentru restul perioadei. 

 

La 28/10/2017 la 9:33, ghita42 a spus:

.... Timpul la dispozitie efectuat de mine cat a condus colegul meu poate fi considerat ca pauza? Multumesc

 

 

Nota 2 de orientare : 

Al treilea caz apare atunci când vehiculul este manipulat de mai mult de un conducător auto. Atunci când un al doilea membru al echipajului aflat la bordul vehiculului pentru a-l putea conduce, în caz de necesitate, este aşezat lângă conducătorul auto şi nu este implicat activ asistând conducătorul auto, o perioadă de 45 de minute din „perioada de disponibilitate” a acelui membru al echipajului poate fi considerată „pauză”.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.