Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

dmraducom

Members
  • Număr conținut

    10
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

dmraducom's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputație Comunitate

  1. 1)Nu este definita saptamana de munca in Reg. 561/261; conditia este ca intr-o saptamana sa conduci maxim 56 de ore si sa iei un repaus saptamanal redus sau normal, dupa caz; 2)Daca se incep perioadele de conducere luni (de dimineata) se pot efectua 6 perioade de conducere-repaus zilnic astfel incat vineri sa se fi efectuat 6 durate zilnice de conducere si sa se inceapa un repaus saptamanal redus sau normal, dupa caz, care sa fie finalizat sambata sau duminica.
  2. 1)Daca crezi ca a fost vorba de reclama, gresesti. Nu va mai deranjez. Puteti sa-mi stergeti contul pentru a fi siguri. 2)Referitor la pauza si repauz: notiuni diferite conform Reg.561/2006; 3)Am un mare respect pentru soferi deoarece stiu ca munca acestora nu-i usoara si nici platita asa cum trebuie. 4)Aceasta a fost ultima postare.
  3. 1)Nu cred ca trebuie sa ne abatem de la termenii folositi in Reg. 561/2006; 2)Comentariile mele sunt la obiect si am destul de mult bun simt; spune-mi de ce sunt aiurea? 3)De ce sunt ilegal pe forum? 4)Revin, nu exista pauza saptamanala redusa, ci repaus saptamanl redus; 5)Despre profil-pregatirea mea nu este in specifica domeniului transporturilor rutiere; poate suna a reclama, dar n-am reclame pe site-ul propriu asa ca iti recomand sa arunci o privire pe ...........si sa-mi spui daca ai mai intalnit in alta parte ceea ce gasesti acolo. 6)Intotdeauna cand nu sunt sigur de ceva, citesc si nu interpretez. 7)Am crezut ca pot fi de ajutor; daca se vrea nu mai intervin deloc. Pentru ca nu cred ca are rost postarea altui mesaj,explicatiile le dau aici:Daca am folosit termenul recuperare l-am folosit cu scopul de a ma face inteles de toti colegii.Daca pregatirea ta este mai presus decat a noastra a soferilor este foarte bine!Dupa cate stiu eu , cuvintele,pauza sau repaus inseamna acelas lucru conform Dex.Esti ilegal pe forum deoarece nu ai bunul simt sa respecti regulamentul si userii acestui forum.Daca aveai minimul de respect iti completai la timp datele din profil.Acum vii si iti faci reclama la propriul forum.
  4. In reg. 561/2006 nu exista termenul de recuperare. Ori e repaus (zilnic, saptamanal-redus, normal) ori e pauza. Repausul de miercuri, in cazul descris de tine, este saptamanal redus, nu recuperare. Obligatoriu se va prelungi la minim 45 de ore daca repausul saptamanal precedent a fost redus (mai mic de 45 de ore).
  5. Mergi la definitie:"O perioadă de repaus zilnic se poate prelungi pentru a deveni perioadă de repaus săptămânal normală sau perioadă de repaus săptămânal redusă." Sa facem abstractie de notiunea "saptamanala". Daca are mai putin de 24 de ore se cheama repaus zilnic, iar daca are cel putin 24 de ore se cheama repaus saptamanal. Trebuia sa aiba un nume pentru a se face diferentierea fata de repausul zilnic. Deci repausul de miercuri este un repaus saptamanal. Daca nu-i de lucru poti sa ai si 3 perioade de repaus de minim 24 de ore intr-o saptamana (nu le-am mai numit saptamanale ca sa fiu mai explicit, dar tot asa se cheama). Obligatia de a efectua minim un repaus saptamanal redus si unul normal este pe parcursul a 2 saptamani consecutive calendaristice. Dar la lipsa de activitate de la noi oare cati nu conduc o zi, stau pe tusa, iar conduc si tot asa. Si nu incalca regulamentul.
  6. "O perioadă de repaus săptămânal care începe pe parcursul unei săptămâni şi se continuă în săptămâna următoare poate fi alipită oricăreia dintre aceste săptămâni, dar nu amândurora." Exprimarea este corecta: saptamana este definita ca perioada de luni de la ora 00:00 pana duminica la ora 24. Daca perioada de conducere incepe, sa zicem, luni; are 3 perioade de conducere; miercuri incepe o perioada de repaus saptamanal redusa de 24 de ore; joi, vineri si sambata incepe alta perioada de conducere, iar duminica intra din nou intr-un repaus saptamanal (n-are de lucru sa zicem), atunci aceasta a doua perioada de repaus saptamanal poate fi alipita oricareia dintre cele 2 saptamani (prima sau a doua)-la alegere.
  7. Dupa cele 20 de ore de conducere e suficient daca faci 9 ore de repaus si incepi un nou program de 30 de ore.
  8. Nu este necesar sa se faca precizarea la echipaj. Durata de conducere zilnica se poate prelungi de 2 ori la 10 ore in timpul unei saptamani indiferent ca se conduce individual, in echipaj sau chiar 3 soferi in timpul unei saptamani.
  9. Art. 6, al. 1 din reg 561/2006: "Timpul de conducere zilnica nu trebuie sa depaseasca nouă ore. Cu toate acestea, timpul de conducere zilnica se poate extinde la 10 ore, nu mai mult de două ori pe săptămână." Nu se precizeaza nimic despre tipul conducerii, decat faptul ca un sofer poate sa-si prelungeasca durata de conducere de 2 ori pe saptamana. Deci aceasta durata poate fi prelungita de 2 ori chiar daca conduce singur sau in echipaj, de luni pana duminica.
  10. La conducerea in echipaj pauza de 45 de minute se poate efectua in dreapta soferului. In consecinta nu este necesara oprirea camionului pentru efectuarea pauzei (a se vedea definitia pauzei-perioada in care conducatorul nu are voie sa conduca). Pur si simplu trece de la volan in dreapta. Respectand Reg. 561/2006, la conducerea in echipaj se poate ajunge la maxim 20 de ore de conducere continua intr-o perioada de 30 de ore; dar numai de 2 ori pe parcursul unei saptamani.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.