Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Preaviz fara aducere in tara? Ce se poate face


UNHleaSHD

Recommended Posts

  • Members

Salut baieti,

Va inoportunez si eu cu o intrebare.

Maine o sa imi bag preavizul de demisie (15 zile) si in firma asta se cam practica sa nu-ti dea drumul acasa pe motiv ca nu au curse in tara.

Ce se poate face legal?

Mentionez ca preavizul il fac telefonic.

Multumesc si drumuri bune sa aveti!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Cererea de demisie va trebui redactată și semnată de către șeful de personal cu mențiunea: ''Conform notei telefonice nr. ... din...''. (și oricum va trebui să o contrasemnezi și tu la sosirea la birou). În 15 zile (lucrătoare) tu va trebui să fii deja cu lichidarea încheiată.

Cam asta e procedura.

Îmi vine greu să cred că-și vor permite să te țină ''la negru'' pe comunitate până găsesc cursă spre RO. Eventual, odată cu anunțatul începerii perioadei de preaviz specifică-le și că vei lua măsuri ulterioare dacă nu-și respectă obligațiile legale.

Deasemenea, poți face cererea și tu personal și s-o transmiți prin email (ceea ce îți recomand și eu). Legea permite folosirea mijloacelor de comunicare la distanță pentru mai toată activitatea specifică de birou (inclusiv contracte comerciale se pot încheia printr-un simplu email).

Orice manager de resurse umane știe cam ce implică abuzurile asupra salariaților, așa că, părerea mea este să nu-ți faci griji. Se obișnuiește să te amâne la plecarea în concediu, dar de data asta vorbim de încetarea unui contract de muncă.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Salut!

Iti multumesc foarte mult de raspunsul foarte bine explicat. Am rezolvat-o, am sunat si am demisionat. In 15 zile ne aduce in tara. A zis ca nu vor fi probleme.

Dar... Am plecat cu, camionul si s-ar putea sa ne intoarcem cu avionul. Si al meu coleg crede ca s-ar putea sa platim avionul din banii nostri, pentru ca noi demisionam si nu ei ne dau afara. Mie mi se pare anormal asa un lucru. Un alt dezavantaj al avionului ar fi butelia si bagajele multe. Macar sa ne trimita acasa fara sa ne taeze.

Chestia cu la negru pe comunitate se intampla. Nu am zis asa ca am auzit, ci e un baiat care inca asteapta cursa in tara de peste o saptamana.

Iti multumesc inca o data de ajutorul acordat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.