Jump to content

Franta , lista neagra a transportatorilor .


Mario Bandit

Recommended Posts

  • Administrators

Ministerului Muncii din Franța va publica lista neagră cu transportatorii care angajează la negru

Ministerului Muncii din Franța

Un decret publicat pe data de 23 octombrie de 2015 în Monitorul Oficial din Franța permite publicarea pe site-ul Ministerului Muncii din Franța a numelor persoanelor sau companiilor care încalcă legislația muncii. Decretul are efect, inclusiv în transportului rutier.

Publicată online a listei negre a numelor persoanelor sau companiilor care încalcă legislația muncii va fi temporară, de până la doi ani, aceasta fiind o pedeapsă prevăzută de lege Savary, din 10 iulie 2014, împotriva tuturor tipurilor de muncă ilegale, inclusiv a dumping-ului social din sectorul transporturilor prin detașare internațională ilegală a șoferilor profesioniști. Aceasta regulă se aplică și în cazul legii 790/2014 privind lupta pentru combaterea concurenței sociale neloiale prin care s-a interzis efectuarea perioadei de repaus săptămânal normal în cabina vehiculului de către conducătorul auto.

http://www.infotrucker.ro/ministerului-muncii-din-franta-va-publica-lista-neagra-cu-angajatorii-care-angajeaza-la-negru/

Oare ITM nu poate face la fel cu cei pe care ii gasesc in neregula ?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Members

S-ar putea, dar nu exista cadrul legal. ITM-ul nu oferă un răspuns oficial, clar, referitor la modul/cuantumul sancțiunii aplicate unui angajator, chiar dacă ai facut o sesizare care s-a confirmat. Dacă o organizatie de tip sindical, ar înainta o petiție la Ministerul Muncii, anexând și o listă de semnături, având în vedere ca există și un precedent în cadrul Uniunii Europene, precis s-ar ajunge la o soluționare pozitivă. Referitor la sectorul care ne priveste pe noi, bineînțeles ca UNTRR-ul și celelalte asociații/organizații patronale din industria transporturilor s-ar opune, invocând prejudicii de imagine, secretul comercial și alte aiureli, dar: Vox Populi, Vox Dei! Aceasta acțiune ar confirma existența unei organizații sindicale, cu activitate sindicala, în transporturi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.