Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

7 metode de a scapa de amenda pentru radar


CALIN

Credeti ca merge sau nu  

27 members have voted

 1. 1. Credeti ca merge sau nu

  • NU STIU
   15
  • DA
   15
  • NU
   7


Recommended Posts

 • Administrators

    Multi dintre noi nu stiu ce drepturi au atunci cand sunt opriti de politie sub pretextul depasirii vitezei legale. In cele ce urmeaza va prezentam sapte reguli, publicate pe site-ul e-transport.ro, pe care trebuie sa le respectati atunci cand sunteti opriti din acest motiv:

1. In momentul in care politistul va opreste pentru depasirea vitezei, la cererea dvs., el TREBUIE sa aiba asupra lui si sa va prezinte: certificatul de omologare a aparatului radar de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, buletinul de verificare metrologica in termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuarii verificarii si autorizatia de operator radar pentru cel care va incheie procesul-verbal. Lipsa oricaruia din aceste documente trebuie prevazuta de dvs. la rubrica "alte mentiuni" si este caz de nulitate absoluta a procesului-verbal.

2. Politistii nu au voie sa mearga cu radarul mobil oprit si sa-l porneasca atunci cand dvs. sunteti foarte aproape de el. Aparatul radar, conform normelor metrologice, are o functie de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului. Cat timp in partea stanga jos a fotografiei apare litera "T" aparatul radar nu si-a terminat autotestarea si conform normelor masuratorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea legislatiei rutiere (mai apare si o dunga alba care este exact peste ultima cifra din viteza prevazuta pe mijlocul fotografiei). De asemenea, tot conform normelor metrologice, politistii nu au voie sa foloseasca aparatul radar scos de pe suport deoarece nu se respecta unghiul de incidenta si nici nu au voie sa foloseasca un paravan pe care sa-l ridice la apropierea autovehiculului.

3. Aparatul radar de tip stationar nu poate fi amplasat in apropierea unei surse puternice de radiatii electromagnetice, adica un stalp de radio, televiziune, telefonie mobila sau, cel mai des, o instalatie electrica de inalta tensiune. Normele pentru proiectarea si amplasarea unei locuinte prevad pentru evitarea poluarii electromagnetice amplasarea locuintei la cel putin 200m de o retea electrica de inalta tensiune. Deci, aparatul radar trebuie sa fie cel putin la 200 m de instalatia electrica de inalta tensiune, in afara campului electromagnetic. Aparatul radar stationar are lungimea fasciculului de 400-500m. Daca acest fascicul este indreptat spre instalatia electrica de inalta tensiune in timpul masurarii ceea ce se poate determina foarte usor din fotografie, atunci distanta la care trebuie sa fie amplasat aparatul radar stationar creste pana la 400-500m functie de unghi.

4. Daca in fotografiile depuse in instanta drept probe de catre Politie apar mai multe autovehicule simultan, verificati in toate fotografiile distanta dintre dvs. si celelalte autovehicule. Daca aceasta variaza de la prima fotografie la a doua, atunci nu dvs. aveati neaparat viteza cea mare din toate si este clar ca se incalca normele metrologice care prevad ca masuratorile nu pot constitui probe daca circula simultan mai multe autovehicule si nu se poate determina CLAR autovehiculul vizat.

5. Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca agentul care constata contraventia se numeste agent constatator. Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absoluta. Deci, daca un agent constata contraventia, dar procesu-verbal este intocmit de un alt agent (situatia in care se transmite viteza prin statie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare si in urma contestatiei dvs. instanta il va anula, va anula si amenda si punctele.

6. Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca agentul constatator are obligatia sa aduca la cunostinta contravenientului ca are dreptul de a avea sau nu obiectiuni pe care sa le inscrie la rubrica "alte mentiuni" sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal. Deci, daca la rubrica "alte mentiuni" nu este completat nimic, atunci procesul-verbal este nul de drept si instanta il va anula si va anula si amenda si punctele.

7. Camerele digitale amplasate pe drumuri nu sunt omologate de Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML) si nu pot fi folosite pentru determinarea vitezei legale, ci doar pentru probarea unei depasiri neregulamentare, trecerea pe rosu la semafor si altele de acest gen. Sistemul omologat de BRML este principiul buclei inductive: in asfalt sunt amplasati doi senzori electromagnetici la o distanta de 5 metri unul de celalalt. La trecerea prin dreptul primului senzor acesta imprima autovehiculului o amprenta magnetica unica. La trecerea prin dreptul celui de-al doilea senzor acesta calculeaza viteza si daca este mai mare decat cea legala, trimite comanda catre camera digitala care face fotografia din spate. Camerele care sunt prevazute cu bucla inductiva sunt doar 6 din cele 49 amplasate pana in prezent si ele se afla pe DN1 la: Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic, Sinaia. Camerele digitale din orase niciuna nu are bucla inductiva. Se observa foarte usor care camere au si bucle inductive prin faptul ca, pe fiecare sens, in dreptul camerelor respective lipite de asfalt, in exteriorul asfaltului, sunt doua portiuni de beton de circa 30cm/15cm, la circa 5m una de cealalta, in care sunt incastrati senzorii.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
Guest Anonymous

saracu politist,o sa ii pun la intrebari cand o sa il opreasca pe taicamiu de o sa ne lase sa plecam si sa ne injure toate viata lui ;D:)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • Members

am incercat eu faza cu omologarea radarului da nea caisa de la tara de unde sa stie de asa ceva...nu am semnat dar am primit totusi PV acasa fara nici o mentiune nimik numai PV in posta ca pe o hartie fara insemnatate.am specificat la mentiuni sa imi arate omologarea iam spus si de faza cu agentul radar si agentul constator dar degeaba....oare cand ma duc la finante imi ia banii astia?si macar daca era vb de viteza mare....61 in localitate....am scapat si cu 65 fara spaga si fara amenda.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Eu am primit 2 puncte penalizare la o viteza de 62, dimineata la ora 7 , intr-un sat in care nu erau nici pisici sau caini pe afara , iar radarul mi-a fost pornit in 50 de m (am avut detector si era si testat cu brio inainte ;) ) ;D. Nu am primit totusi amenda :o.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Guest Anonymous

aha.deci...:D

am facut eu lucrul asta.

sunt din gl.

la tisitza sens giratoriu spre tecuci m-a oprit un radar.

aveam viteza luminii 76km/h

si fara lumini de intalnire.(drum european.orisem sa fac curat in masina la mausoleu si am uitat de becuri)

au scris amenda cu astea 2.

si imi da sa semnez.mai eram cu un peieten de era langa mine ca martoru meu:P

si am scris si eu:de certifact de omologare, buletin de verificare, legitimatzie operator radar,si ca amenda a fost intocmita de colegu lu subofitzeru de m-a oprit si mi-a comunicat veteza.in fine dupa ce au citit sa sara la bataie si nu alta.au scris nr casetei pe amenda si salut.

ma duc la judecatorie la gl ca nuuuu ... pe raza judetului unde s-a intamplat

ok trimit la focsani fax de la posta ca nea nu am timp sa umblu dupa din astea.

nuuuuu  ... nici acolo ca e la pascani.trimit si acolo.fax dupe proces verbal, chitantza ca am platit amenda, cerere de judecare in lipsa si ma rog.

trece un an jumatate si vine scrisoare:))

domnule de ashea si ashea nu aveti dreptate.

si cam atat.

inca le mai am hartiile.

deci... nu te pune cu politia romana(executivu, legislativu, judecatorescu)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.