Members Claudiu... Posted August 4, 2011 Members Share Posted August 4, 2011 Vreau sa stiu ce se intampla in cazul in care se introduce alt tip de freon decat cel care scrie in manual. Prea mult/putin freon in aparat poate duce la defectare? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members MaddMaxx Posted August 4, 2011 Members Share Posted August 4, 2011 Alt tip de freon nu e problema, dar daca e prea mult sau prea putin o sa-ti dea avarie,nu mai stiu exact ce numar, si te anunta despre presiune prea mare sau prea mica,inclusiv pe termodiagrama o sa-ti apara diferente mari intre senzorii T1 si T2. Drumuri bune! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Claudiu... Posted August 4, 2011 Author Members Share Posted August 4, 2011 Mersi frumos. De anuntat nu ma anunta ca frigul meu e mai vechi si nu are termodiagrama, dar ma descruc eu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mmc66 Posted August 5, 2011 Members Share Posted August 5, 2011 daca freonul este putin nu o sa mai raceasca suficient adica nu mai coboara cat trebuie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members leobango Posted August 5, 2011 Members Share Posted August 5, 2011 Alt tip de freon nu e problema.... Este o problema si inca una grava!! Freonii expandeaza la presiuni diferite. Te poti trezi ca se intampla ce s-a intamplat in vestiarul celor de la Otelul Galati-explozia unui aparat! In cazul tau probabil au incarcat cu R134A(ecologic) in loc de R22(mai vechi).R22 lucreaza la presiune mai mare, caz in care compresorul va lucra mai mult ptr a face frig( daca face in parametri) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members electronist-auto Posted September 24, 2011 Members Share Posted September 24, 2011 da poate duce la defectare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts