Members ionut.noveschi Posted December 9, 2009 Members Share Posted December 9, 2009 Salutare! Ideea este ca nu vreau sa mai merg la service sa fac asta,cel putin la reprez..Ma jupesc as tia.. Ma uitam prin comp de bord al masinii la termeni si surpriza::Ulei motor-necesar schimb :Ulei axe-schimb :Ulei cutie vit-schimb :S12??ce o fi?? :Antigel :Lichid directie :Filtru aer :Filtru uscator Precizez ca masina are 3 ani vechime,iar nr de km e de doar 135.000 mii.. Uleiul la motor si filtre e normal ca trebuie schimbate!!Dar la cutie,axe,etc..de ce oare??O fi xpirat?km nu are multi. Va multumesc pt raspunsuri! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members leobango Posted December 9, 2009 Members Share Posted December 9, 2009 schimbul de ulei la cutie si la grup(axa spate)si antigelul, la man se face la 2 ani ,in conditiile in care neamtul a presupus ca se face 100.000 km /an, deci schimbul se poate face la 200.000km(ca la mercedes).Lichidul de directie, filtrul de aer si filtrul uscator se face o data pe an.Recomand ca in RO, filtrul de aer si filtrul uscator sa fie schimbate la 50.000km. S12 este sistemul de aer conditionat, din nou neamtul recomanda schimbarea freonului la 3 ani , dar, se stie, romanul e mai ecologist si prefera sa mearga si asa(ceea ce recomand si eu, la partea de freon).E bine sa aveti un caiet tip service ,a masinilor unde sa scrieti tot ce schimbati si data, va veni mai usor mai apoi, si evitati vizitele la service. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionut.noveschi Posted December 9, 2009 Author Members Share Posted December 9, 2009 Deci nu are treaba vechimea uleiului din cutie,axe..atata timp cat nu am decat 135.000.. Vad ca sunteti in domeniu Dn Leo,sa inteleg ca sfatul dvs e sa il schimb la 200.000 chiar daca are 3 ani?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members leobango Posted December 9, 2009 Members Share Posted December 9, 2009 Daca nu ati mers cu 50 T pe remorca nu e nevoie sa-l schimbati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionut.noveschi Posted December 9, 2009 Author Members Share Posted December 9, 2009 Nu am mers ..Al meu e un camion de 18 t.Am sa schimb la urmatoarea inspectie uleiul la cutie atunci..Acum am sa schimb ulei mot si filtre..Multumesc de sfat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIP MANV10 Posted December 10, 2009 VIP Share Posted December 10, 2009 Abia astept sper sa faci de la 460 de poze in sus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionut.noveschi Posted December 10, 2009 Author Members Share Posted December 10, 2009 Iti trebuie o caruta de rabdare.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members fery20 Posted August 31, 2015 Members Share Posted August 31, 2015 (edited) Rog frumos un coleg care poate sa-mi spuna ce tip de ulei si cati litri intra la diferential (axa spate ) la Man tgx 18.480 an 2008 . Cu respect Edited August 31, 2015 by fery20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts