Members Cornel Posted January 13, 2012 Members Share Posted January 13, 2012 acum cateva zile am primit o oferta de a lucra in germania ca Sofer pe coletarie,unul din criteriile intelegeri era sa imi fac un fel de P.f.a. (persoana fizica autorizata)in germania...imi poate da cineva care cunoaste sitemul mai multe informatii.....Multumesc anticipat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ValiSet Posted January 13, 2012 Members Share Posted January 13, 2012 Inchiriezi o garsoniera..apartament... cu actul de inchiriere..si cu cel ce tia inchiriat te duci la primarie..pentru a te inregistra a avea domiciliu (anmeldung)si tot acolo...daca iti permite sa ai si sediul firmei la aceea adresa, e ok..nu vad de ce nu ar fi deacord...dupa aceea la un alt birou tot la primarie unde se inregisreaza firmele..platesti suma maxim 60-100 euro...cauti un contabil (roman) de preferat care are domiciliu in aceea zona...iti tine evidenta plata intre 100 -200 pe luna...cam atat... in ce oras ai gasit de munca..si ce conditii??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Cornel Posted January 14, 2012 Author Members Share Posted January 14, 2012 Multumesc Vali....este vorba de STUTTGART..iar conventia a fost ceva de genul....1400e...din care primaria asi opreste 200etaxe...nu imi trebuie contabil deoarece o tine "statul"german si asi opreste el toate taxele,iar job-ul era ca sofer la o firba subcontractoare de curierat express gen(fan currier)...dar nu este vorba de un Gmbh......iar ce mi sa parut iar dubios si nu am inteles este faptul ca ei zicea ca totul se va face prin aceea (firma)pe care o voi deschide...tranzactii,inasati,platii..etc.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members jupanu Posted January 14, 2012 Members Share Posted January 14, 2012 Salut Cornele!Si eu am primit o oferta asemanatoare.Probleme sunt destule,printre ele enumar 1.Sa inchiriezi locuinta este foarte greu.O locuinta buna,cu o chirie acceptabila nu are incredere neamtul sa ti-o inchirieze,cu toate ca toti cer garantii(provision sau caution).Gasesti totusi locuinte proaste si relativ ieftine unde un neamt nu ar locui nici gratis dar la care tot platesti garantii.Atentie cautiunea o primesti daca nu sunt probleme la incheierea contractului dar provision nu mai primesti inapoi nimic.2.Munca in sine nu este grea,livrezi la dif. adrese colete si aici este un ,dar,daca nu stapanesti bine germana ai probleme.3.Eu asi fi primit 1500 E net dar dupa ce am socotit tot(drum,cheltuieli cu drum,acte,intretinere,chirie si consumuri)am tras linie si a ramas prea putin sub ea(aprox 600 E).Eu nu vreau sa te dezamagesti dar consider ca te-am pus in garda ca sa nu patesti ca mine cand m-am pus pe drum si cand am ajuns la Nurnberg mi s-a spus la telefon ca nu am locuinta dupa ce in urma cu 30 zile am vazut locuinta si am cazut de acord cu chiria,asa ca m-am intors acasa.Deci la plecare din Romania,trebuie sa ai minim un contract de munca clar si un contract de inchiriere.Drumuri line si sa auzim numai de bine! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Cornel Posted January 14, 2012 Author Members Share Posted January 14, 2012 Multumesc frumos pt informatii.....ei bine era prea frumos sa fie si adevarat de aceea am dat inapoi in principiu,si plus de asta ce mi-sa parut foarte suspect faptul ca era foarte grabit sa incepem colaborarea,ei bine de contract de munca nici nu se punea vorba pt ca trebuia sa imi fac acea(firma)eu acolo nu stiu ce declaratie la primarie un fel de (PFA in romania) iar de chirie si cazare se ocupa el...el fiind un (israelian) nu neamt get pe get....Multumesc frumos inca o data pt sfaturi si promtitudinea cu care ati raspuns.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ValiSet Posted January 15, 2012 Members Share Posted January 15, 2012 Colegule..sunt destule locuinte si cu prerturi mici...nu stiu unde ai cautat...cine tea dus la ce locuinta...si ce pret...nu dezinforma...ca eu cunosc in Nurnberg....printre altele...unde ai gasit locuinta si la ce pret....poti sa spui adresa? daca se poate castiga mai bine decat in tara..si ai o locuinta decenta...eu zic ca se merita.platesti statului german...si ai destule avantaje pe viitor,,, Eu pot spune asa...150 ..200 euro camera...bucatarie la comun si baie deasemenea...mobilat....curat tv internet... plata pe minim 3 luni..,,trebuie sa ramana si garantie...in rest...drumuri bune Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members MariusTm32 Posted January 15, 2012 Members Share Posted January 15, 2012 trebuie sa-ti faci GBR finante de care o sa apartii , pentru asta-ti trebe sa dovedesti ca ai unde sta sa fii inregistrat la primarie , insa pentru toate astea trebe sa stii limba cat de cat aia de la primarii sunt praf la engleza mai exact nu stiu deloc iar daca nu stii germana sau nu ai pe cineva cu tine nu te baga in seama , primul an esti scutit de impozit cel putin asa a fost la mine dar in domeniul constructii dar mai mult ca sigur e la fel , insa dupa un an intrii la impozitare poti sa-ti alegi ce model de impozitare crezi ca-ti pica mai bine . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Cornel Posted January 15, 2012 Author Members Share Posted January 15, 2012 Multumesc inca o data tuturor celor care au raspuns la nelamurirea pe care am avut-o,si consider ca nu este cazul sa ne contram si contrazicem deoarece sunt situatii si situatii de care ne lovim cu totii,iar daca un coleg mia dat o informatie sau un caz real nu inseamna ca este rau voit.....Cu stima si mii de multumiri... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members SDEmanuel Posted June 18, 2018 Members Share Posted June 18, 2018 (edited) Bună ziua, domnilor. Am găsit loc de mună in Italia ca Șofer pe Camion cu condiția daca vreau, să scot 10.000 euro ,bani gheata, ce să fac ? . Edited June 19, 2018 by cico_3504 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members sashatulcea Posted June 18, 2018 Members Share Posted June 18, 2018 Dacă arăți bine si prinzi ceva curse in partea de sud te duci în 10.000 numai că s-ar putea la întoarcere să vii cu fuzeta bombardată . La așa întrebare de mecanica nu m-am putut abține . 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mosmartin1166 Posted June 20, 2018 Members Share Posted June 20, 2018 Au mama mooor :)))))))) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts