Guest Anonymous Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Salut la toti. Vreau sa imi cumpar din anglia asta http://www.ebay.co.uk/itm/Volvo-FL6-7-Car-Transporter-/200719583804?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6936175319762912252 sau asta http://www.ebay.co.uk/itm/1997-Mercedes-Benz-ATEGO-2-CAR-TRANSPORTER-RECOVERY-TRUCK-170000mi-4250cc-/250965387121?pt=UK_Commercial_Trucks&hash=item3a6eb3e771 sau asta http://www.gumtree.com/p/cars-vans-motorbikes/iveco-3-car-transporter-lorry-sleeper-cab-tranist-berlingo-golf-m3-recovery-truck-caddy-lt/97535183#gallery-item-full-3 Ideea e ca vreau sa le aduc pline cu masini ( in cazul Mercedes sau Iveco, o sa adaug si o platforma pt o masina ). Ce am nevoie? Tahograf? Atestat? Ce categorii de permis? Cat mai multe detalii sunt bine venite. Drumuri bune si multa sanatate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members vass Posted March 12, 2012 Members Share Posted March 12, 2012 Poi daca mai legi ceva de camion trebuie sa ai pe permis cat . c , c+e , atestat marfa trebuie , si in legatura cu cardu tahograf ai nevoie doar daca masina e dotata , daca nu are card mergi pe diagrama bafta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members yakwza Posted March 12, 2012 Members Share Posted March 12, 2012 Salut la toti. Permis de conducere B C E plus atestate, card tahograf nu cred ca iti tr modele acele de masini sunt putin mai vechi si au tahograf analogic,cu diagrama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Geotrayler Posted March 12, 2012 Members Share Posted March 12, 2012 I-ti trebuie atestat transport marfa,tahograf deja trebuie sa aibe camioanele respective in dotare,si permis ti-ar trebui categoriile C si E-ul daca vrei sa agati ceva dupa tine...doar vorbim de masini care depasesc 3,5 to! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members VIRGIL TIMIS Posted March 12, 2012 Members Share Posted March 12, 2012 in primu rand nu poti aduce nimic pe ele ,ati trebuie licenta de transport ..........sa le aduci in tara ati trebuie ce documente detine un sofer profesionist,,,,,,,,nu ati trebuie foi de concediu ,ai factura de vanzare cumparare ,nici verificare taho,,,,,,,,,,,,,dar dupa trebuie sa le faci pe toate....licenta [cont propiu ]daca cumperi tu autoturismele incarcate,copie conforma,verificare taho si omologare unde este cazu,asigurare marfa in calitate de caraus ,multe intr-un cuvant Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 E clar, o sa ma las pagubas cu astea. Ramane varianta sa aduc altfel masini. O alta intrebare .. daca iau o masina de 1600kg + o platforma + inca o masina de 1600 kg .. imi trebuie atesta, tahograj etc etc ?? Sau care ar fi varianta voastra sa aduc cat mai multe masini odata fara sa am nevoie de tahografe, atestate, licente etc. Multumesc pentru raspunsuri !!! Drumuri bune la toti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members VIRGIL TIMIS Posted March 12, 2012 Members Share Posted March 12, 2012 cat mai multe masini o data este ........mergi cu bani cumperi 2 masini .......una sa aiba carlig obligatoriu ......si o remorca .atat............pot merge cu o masina +platforma fara atestat,,,,,,merge cu B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members MARR Posted March 12, 2012 Members Share Posted March 12, 2012 Salut colegu am sa iti spun urmatoarele :cat B CONDUCI AUTOVEHICULE A CAROR MASA NU DEPASESC 3500KG CHIAR DACA AI O REMORCA DUPA TINE :MASA AUTORIZATA A REMORCI + A AUTOVEHICULULUI SA NU DEPASEASCA 3500KG. TOT CE DEPASESTE 3500KG TREBUIE SA AI PERMIS CAT:C SI E {IN ANUMITE CAZURI ,TIR, REMORCA ETC} SI AI NEVOIE DE ATESTAT MARFURI GENERALE+TAHOGRAF SPER CA AI INTELES drumuri bune sa ai salut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Salut colegu am sa iti spun urmatoarele :cat B CONDUCI AUTOVEHICULE A CAROR MASA NU DEPASESC 3500KG CHIAR DACA AI O REMORCA DUPA TINE :MASA AUTORIZATA A REMORCI + A AUTOVEHICULULUI SA NU DEPASEASCA 3500KG. TOT CE DEPASESTE 3500KG TREBUIE SA AI PERMIS CAT:C SI E {IN ANUMITE CAZURI ,TIR, REMORCA ETC} SI AI NEVOIE DE ATESTAT MARFURI GENERALE+TAHOGRAF SPER CA AI INTELES drumuri bune sa ai salut Deci tot ce sare de 3500 kg ( B ) si intra la C, trebe tahograf si atestate. Am inteles... e ca naiba. MS de raspuns oricum! Drumuri bune la toata lumea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members wolverine Posted March 13, 2012 Members Share Posted March 13, 2012 cat mai multe masini o data este ........mergi cu bani cumperi 2 masini .......una sa aiba carlig obligatoriu ......si o remorca .atat............pot merge cu o masina +platforma fara atestat,,,,,,merge cu B BE soferasule Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 B E ? si trebuie si licenta/atestat/tahograf ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Geotrayler Posted March 14, 2012 Members Share Posted March 14, 2012 Licenta si atestat ti trebe numai daca depasesti 3,5 to,si atunci deja ai sarit din cat.B.In cazul lui BE poti conduce un ansamblu vehicol +remorca dar sa nu depaseasca 3,5 to.Daca remorca nu depaseste 750 Kg,atunci numai ai nevoie de cat E Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted March 14, 2012 Moderators Share Posted March 14, 2012 Pentru a conduce un autoturism care are atasata o remorca de maxim 750 kg iti trebuie numai B,daca remorca depaseste 750 kg dar impreuna cu auto te incadrezi pina in 3500 kg iti trebuie B,E.Daca depasesti 3500 kg atunci deja te incadrezi la atestate,sper ca acum esti lamurit Oricum vad ca deja iti spusese si colegul mai devreme,eu am intarit afirmatia lui cu alte cuvinte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dany92moto Posted March 25, 2012 Members Share Posted March 25, 2012 in cazul in care nu aduci masinile pe roti, iti trebuie licienta de transport in cont propriu si alte acte pentru fiecare transport ca el sa fie legal si sa nu ai probleme la vama: gen carnet T.I.R, sau alt doc de transport daca este in comunitatea europeana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts