Jump to content

Rusoaica depe 22?


SabinTga2

Recommended Posts

 • Members

Rusoaica'i dispecer la firma de taxiuri  ;)... am mai intrebat colegi de moldova ... pt. ca ei cunosc limba rusa ... si eu am auzit o peste tot in tara  ...in Republica Moldova ...zici  ca i langa tine  ...asa de bine se aude ....plus ca i auzi si pe taximetristi ..uneori ...chiar sapt. trecuta am avut o cursa pe MD ...ma zapacit de cap "rusoaica" :D

;D

Link to comment
Share on other sites

 • Members

efect de propagare la drq, doar transmite in FM nu in  AM, in AM e posibil sa auzi pe cineva de la cateva sute de km sau mii de km, dar in FM la 4-5W maxim cat e legal, cu o antena buna, maxim 30-40km, ca sa bata distanta asa mare iti trebuie final de sute de wati plus o antena pe masura, ceea ce presupune la noi autorizatie+taxe, si nu e usor de obtinut.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

imi povestea un coleg ca vorbestii din muntii ural si are o statie fixa de 1000 de wati. E rusoaica si are si service de statii taxi si normale.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

exact ca si sluba de la ora 12 si parca la 17 care se aude in toata romania.

  Slujba asta am auzit o si eu de cateva ori ...eram undeva in jud.Galati ... cred ca sunt pocaiti ...cred  :-X ...in ultima vreme nu i am mai auzit

Link to comment
Share on other sites

 • Members

si in ungaria la keskemet se aude slujba ,,,,,,,,,,e mare gradina doamne ,,,,,,,,,,dar in engleza e slujba

da daa virgil ..in engleza ...dar din cate am ascultat ..si din cata engleza cunosc ...eu zic ca's pocaiti  ;D
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • Members

E posibil sa vorbesti chiar si cu statie de 4 W la mii de km departare. Totul depinde de cunostintele in ale radiotelecomunicatiilor. Sunt taximetrist te 7 ani, am avut tot felul de statii. Pe tiruri vorbim pe 27 MHz (lungimea de unda), la taxi aproximativ 154 MHz (depinde de firma).

In Romania puterea de emisie a oricarei statie de emisie este reglementata de lege la maxim 10 W. Asta din cauza ca poate interfera cu o sumedenie de alte domenii. Pentru puterea exemplului: aeropoarte (nu vrei sa fii auzit de catre un pilot care se pregateste de aterizare, si care vrea sa auda emisia turnului de control, cum ca are liber pe pista x, si nu altceva ;) ), canalul ambulantelor, politiei s.a.m.d.

Cu toate aceste limitari, daca ai un ansamblu statie-antena pus foarte bine la punct, te poti auzi la o departare considerabila, mai ales de pe un varf de deal. Recunosc, au fost vremuri, cand foloseam un amplificator de semnal intre statie si antena de nu mai putin de 200W. Asta era "modul de lucru" la dispeceratul nostru. Eram auziti pe frecventa 154 MHz la 100 km distanta fara probleme (emiteam in Cluj, si un coleg radioamator ma receptiona in Tg Mures).

Sper catusi de putin ca am fost de ajutor,

Drumuri bune, spor la km fara evenimente!

Cu stima, Tobias Levente.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • Members

da ctva colegi au nimerit e un dispecerat de taxi din rusia moscova si emite de pe o statie r 108 cu releu care se probaga in toata europa dar numai pe timpu veri, iarna cind temperatura scade de plus 8 grade nu se mai probaga deci asta e probagarea radio

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.