Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

acte germania


crysxyz

Recommended Posts

 • Members

stie cineva  unde si in ce conditi se schimba cardul digital si atestatul de marfa';persoane  in germania ? germania au atestate de marfa si persoane  in legislatie ?  intreb pentru ca nu toate tarile din europa prevad in legislatie acest atestat . intreb pentru un prieten care are  permis auto german si rezidenta ,dar cardul si atestatul sant romanesti , acum ar vrea sa se angajeze si el ca sofer in germania . multumesc  de ori ce info .

Link to comment
Share on other sites

 • Members

info  sper si pentru altii ; daca ai drept de sedere in germania poti schimba actele . iti trebuie ; dreptul de sedere , hartia cu care esti inregistrat la primarie  anmeldung ,permisul si atestatul ,1 poza tip speciala ,iti face ori ce centru foto ,fisa medicala la un centru autorizat [ e usor ,ochi si cateva teste de gimastica si intrebari de sanatate]dupa care  te duci la primarie  si acolo mai ei un formular pe care il completezi pe loc si semnezi , predai permisul ,atestatul  si la ridicarea lor platesti 30 euro . dureaza cam 1 luna . dupa ce iti vin actele te duci la TUV cu permisul auto  , la sediu  unde se elibereaza si actele auto si placile de inmatriculare  depui cardul taho ,completezi un formular  si iti vine acasa noul card taho  . asta e procedura in germania . atestatul este recunoscut ,marfa si pers  .  agabariticul nu sa inventat la ei . 

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Permis auto german, dar cardul si atestatul sint romanesti???

Cardul ti-l poate elibera doar tara care ti-a eliberat si permisul ( asa stiu eu). In Germania nu exista separat ( ca in RO) atestat de marfa, ci in permisul auto, in dreptul categoriei CE se aplica numarul 95. Cei care au facut scoala de soferi profesionisti inainte de septembrie 2009, pot sa circule pina cel tirziu septembrie 2014, dupa care TREBUIE sa ia parte la un curs (  Grundqualifikation und Weiterbildung ) de 35 de ore, ca sa poate sa profeseze in continuare aceasta meserie, iar cei care au facut scoala de soferi profesionisti dupa septembrie 2009, sunt OBLIGATI sa acest curs inainte de a profesa aceasta meserie, altfel se comite o infractiune. Un asemenea curs costa in jur de 2-3000 €. In cazul celor angajati, aceste costuri sunt suportate, de regula, de angajator.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

da , nu exista separat  atestatele , se integreaza in permis . separat este doar cardul taho . si cardul taho se elibereaza pe baza permisului auto  .  e corect tot ce a spus Emiliano2. nici eu nu am spus altceva ,ulterior am aflat ca atestatele sant integrate in permis sub forma unui cod . ca o completare  ; categoria B  este pe viata  iar pentru C  si D  trebuie viza medicala la fiecare 5 ani.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • Members

@Emiliano2  ai idee  atestatele de persoane si marfa sant pe viata in germania ,pentru ca obs ca acest cod 95 este trecut ca expira in 2016  odata cu categoria respectiva care expira tot in 2016 ! sau  se primeste automat dupa ce faci din nou ex medical si iti reinoiesti permisul  ?  Te rog mult cand ai timp detaliaza  un pic cum e procedura  .  Mersi mult !!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

ADR-ul nu este "trecut" in permisul de conducere, ci este separat ( un "carton" portocaliu).

Atestatele  sint valabile 5 ani, dupa care trebuie obtinute din nou ( se participa la cursurile de care am scris mai sus, dar NU se da examen). La fel este si cu fisa medicala,....valabilitatea ei este de 5 ani. Daca esti prins cu atestatele si/sau fisa medicala expirate, o sa primesti amenda penala.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.