Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

acte germania


crysxyz

Postări Recomandate

  • Members

stie cineva  unde si in ce conditi se schimba cardul digital si atestatul de marfa';persoane  in germania ? germania au atestate de marfa si persoane  in legislatie ?  intreb pentru ca nu toate tarile din europa prevad in legislatie acest atestat . intreb pentru un prieten care are  permis auto german si rezidenta ,dar cardul si atestatul sant romanesti , acum ar vrea sa se angajeze si el ca sofer in germania . multumesc  de ori ce info .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

info  sper si pentru altii ; daca ai drept de sedere in germania poti schimba actele . iti trebuie ; dreptul de sedere , hartia cu care esti inregistrat la primarie  anmeldung ,permisul si atestatul ,1 poza tip speciala ,iti face ori ce centru foto ,fisa medicala la un centru autorizat [ e usor ,ochi si cateva teste de gimastica si intrebari de sanatate]dupa care  te duci la primarie  si acolo mai ei un formular pe care il completezi pe loc si semnezi , predai permisul ,atestatul  si la ridicarea lor platesti 30 euro . dureaza cam 1 luna . dupa ce iti vin actele te duci la TUV cu permisul auto  , la sediu  unde se elibereaza si actele auto si placile de inmatriculare  depui cardul taho ,completezi un formular  si iti vine acasa noul card taho  . asta e procedura in germania . atestatul este recunoscut ,marfa si pers  .  agabariticul nu sa inventat la ei . 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Permis auto german, dar cardul si atestatul sint romanesti???

Cardul ti-l poate elibera doar tara care ti-a eliberat si permisul ( asa stiu eu). In Germania nu exista separat ( ca in RO) atestat de marfa, ci in permisul auto, in dreptul categoriei CE se aplica numarul 95. Cei care au facut scoala de soferi profesionisti inainte de septembrie 2009, pot sa circule pina cel tirziu septembrie 2014, dupa care TREBUIE sa ia parte la un curs (  Grundqualifikation und Weiterbildung ) de 35 de ore, ca sa poate sa profeseze in continuare aceasta meserie, iar cei care au facut scoala de soferi profesionisti dupa septembrie 2009, sunt OBLIGATI sa acest curs inainte de a profesa aceasta meserie, altfel se comite o infractiune. Un asemenea curs costa in jur de 2-3000 €. In cazul celor angajati, aceste costuri sunt suportate, de regula, de angajator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

da , nu exista separat  atestatele , se integreaza in permis . separat este doar cardul taho . si cardul taho se elibereaza pe baza permisului auto  .  e corect tot ce a spus Emiliano2. nici eu nu am spus altceva ,ulterior am aflat ca atestatele sant integrate in permis sub forma unui cod . ca o completare  ; categoria B  este pe viata  iar pentru C  si D  trebuie viza medicala la fiecare 5 ani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Members

@Emiliano2  ai idee  atestatele de persoane si marfa sant pe viata in germania ,pentru ca obs ca acest cod 95 este trecut ca expira in 2016  odata cu categoria respectiva care expira tot in 2016 ! sau  se primeste automat dupa ce faci din nou ex medical si iti reinoiesti permisul  ?  Te rog mult cand ai timp detaliaza  un pic cum e procedura  .  Mersi mult !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

ADR-ul nu este "trecut" in permisul de conducere, ci este separat ( un "carton" portocaliu).

Atestatele  sint valabile 5 ani, dupa care trebuie obtinute din nou ( se participa la cursurile de care am scris mai sus, dar NU se da examen). La fel este si cu fisa medicala,....valabilitatea ei este de 5 ani. Daca esti prins cu atestatele si/sau fisa medicala expirate, o sa primesti amenda penala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.