Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Emiliano2

Members
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

About Emiliano2

 • Birthday 12/20/1975

Profile Information

 • Location:
  Traunreut

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Emiliano2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Ai "zapacit" limba romana!!!!! RUSINE!!!!!!
 2. Total gresit,.....atit timp cit cele doua acte ( permis si carte de identitate) sint valabile, NU conteaza daca sint emise de doua state diferite,.....cel putin in EU.
 3. ADR-ul nu este "trecut" in permisul de conducere, ci este separat ( un "carton" portocaliu). Atestatele sint valabile 5 ani, dupa care trebuie obtinute din nou ( se participa la cursurile de care am scris mai sus, dar NU se da examen). La fel este si cu fisa medicala,....valabilitatea ei este de 5 ani. Daca esti prins cu atestatele si/sau fisa medicala expirate, o sa primesti amenda penala.
 4. Vizita medicala ( pretul se ridica la cca. 200€) si acel curs despre care vorbeam mai sus ( echivalentul atestatului de marfa romanesc,....cu singura diferenta, ca dupa participarea la acest curs, NU se da examen).
 5. Permis auto german, dar cardul si atestatul sint romanesti??? Cardul ti-l poate elibera doar tara care ti-a eliberat si permisul ( asa stiu eu). In Germania nu exista separat ( ca in RO) atestat de marfa, ci in permisul auto, in dreptul categoriei CE se aplica numarul 95. Cei care au facut scoala de soferi profesionisti inainte de septembrie 2009, pot sa circule pina cel tirziu septembrie 2014, dupa care TREBUIE sa ia parte la un curs ( Grundqualifikation und Weiterbildung ) de 35 de ore, ca sa poate sa profeseze in continuare aceasta meserie, iar cei care au facut scoala de soferi profesionisti dupa septembrie 2009, sunt OBLIGATI sa acest curs inainte de a profesa aceasta meserie, altfel se comite o infractiune. Un asemenea curs costa in jur de 2-3000 €. In cazul celor angajati, aceste costuri sunt suportate, de regula, de angajator.
 6. Depasire si devansare sint sinonime,deci.....Sa mergi pe banda a doua cind banda intii este libera este tipic romanesc,...se mai intilneste foarte rar in Austria, unde cite un taran austriac nu binevoieste sa te lase sa-l depasesti regulamentar, pe partea stinga. In Europa "civilizata", autovehiculele care se deplaseaza pe banda intii, nu au voie sa se deplasesze mai repede decit cele de pe benzile a doua si a treia, decit in cazulul in care pe autostrada este STAU, iar in acest caz viteza de depalasare a vehiculelor de pe banda intii nu are voie sa fie mai mare de 20km/h fata de viteza vehiculelor aflate pe benzile a doua si a treia,...cel putin asa este in Germania.
 7. Dar o poti face in prealabil,....sau???
 8. Daca microbuzul este inmatriculat pe persoana fizica, NU trebuie sa completezi asemenea "foaie". Doar cei care sint angajati la firme sint obligati ca completeze astfel de "foi".
 9. Ce concentratie de alcool ai avut la testul cu aparatul echilotest??
 10. Multumesc ,....asemenea si voua!
 11. Politistii pot sa spuna a doua zi ca nu este adevarat si nu ai cum sa dovedesti ca ai vorbit cu ei,...pe cind declaratia pe propria-ti raspundere semnata, va ramine..........vorbele si faptele.....
 12. Un sofer nu a terminat o scola de specialitate ( electrician, daca e sa vorbim de hidrocentrale), deci nu este obligatoriu sa stie sa porneasca o hidrocentrala,...pe cind voi ati terminat o scoala de soferi profesionisti si este OBLIGATORIU sa stiti sa schimbati vitezele ( inclusiv "jumatatile"), sa fi INVATAT si INTELES Reg.561, sa stiti sa folositi un tahograf si multe altele,.....trebuie sa detineti minimum de cunostinte inainte sa va doriti sa conduceti un asemenea colos. Nu mi-o luati in nume de rau, dar este bine totusi , sa faceti diferenta dintre "incepator" si "nestiutor",....din postarile unora, reiese foarte clar ca sint "nestiutori".
 13. Categoric NU,...pe card se memoreaza ultimele 28 de zile,...atit este capacitatea lui ,.......si pe masura ce se memoreaza date noi ( adica zile noi de munca), se sterg , automat, cele noi.
 14. Asta se intimpla la mai toti romanii,...nu doar la soferi.
 15. S-a gindit cineva sa deschida un topic cu "sfaturile psihologului"?? >
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.