Jump to content
Sign in to follow this  
damoncarter2004

Sofer in Danemarca

Recommended Posts

Salutare la toti colegii!Recent am vazut un reportaj pe TVR2 despre soferii romani care lucreaza in Danemarca.Va las link-ul:stiri.tvr.ro/danemarca--romani--buni-de soferi--mai-ales-ca-accepta-salarii-mici_44784.html.Urmariti reportajul si apoi spuneti-va parerea.Drumuri bune!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din noiembrie 2014 de cand am inceput "tiria" la Kim Johanson si pana acum (aprilie 2016) am lucrat numai la firme din Danemarca. Intradevar danezii cauta polonezi/romani/bulgari pt ca ii pot angaja pe salarii mai mici decat pe DK. I-am pus in ordinea aceasta pt ca (spre parere de rau pt noi) polacii au un standard de salarizare mai mare ca al nostru,adica nu accepta salarii pe care noi le-am accepta,decat in contextul in care sunt incepatori si nu prea vorbesc engleza.Dar ei au un mare avantaj ca in majoritatea firmelor din DK sunt dispeceri polaci.Pe bulgari ii arde si mai rau,aia lucreaza si pe 1100-1300,pentru ca firmele mari se intereseaza de nivelul de trai din tara de origine a soferului si merge pe principiul:sa nu creeze discrepante,dar de muncit te munceste ca pe un danez sau poate mai mult. Ca sa te angajezi in DK pe un salariu mai mare trebuie sa stapanesti bine engleza(scris/citit) si sa fii curios sa intri pe https://www.workindenmark.dk si http://www.statsforvaltningen.dk . Procentul de impozitare ajunge undeva la 55%  la peste 148 Kr(coroane daneze) pe ora ,iar un contract bun ca sofer acolo presupune rezidenta pe teritoriul DK,deoarece esti "prins"(adica obligat sa aderi) intr-un sindicat care se cam ocupa de toate problemele.

Ca idee e bine sa stapanesti cel putin engleza ca sa fii in stare sa citesti termenii contractului si sa discuti despre ei. Nu ma pot numara printre vorbitorii buni de engleza,dar o conversatie simpla o pot sustine(daca nu ma baga prea mult in termeni tehnici).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.