Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/28/2017 in all areas

 1. Compartimentarea cisternelor nu este o consecință a evoluției din industrie. Cisternele se construiesc în funcție (în primul rând) de proprietățile fizice și chimice ale substanței transportate (cu eventuale restricții dacă este cazul) și în al doilea rând, în funcție de utilizarea lor ulterioară. Se fac cisterne cu un singur compartiment, chiar și în ''ziua de azi''. Unele mențin produsul la o anumită presiune și/sau temperatură, altele nu, compartimentarea unora este variabilă la altele este fixă, unele au pompe pentru a facilita încărcatul/descărcatul, altele nu... diferențe sunt destule. Regimul de muncă cu cisterne alimentare este cam ca la frigorifice... destul de alert. Munca fizică necesară în operațiile zilnice e la un volum asemănător cu munca de la prelată, doar că la un efort fizic mai mic, dar este totuși o muncă. Marele avantaj ar fi curățenia... vorba unui prieten, lucrezi cu o mănușă un an întreg. Alte avantaje ar fi: un sistem de muncă destul de operativ (ÎN GENERAL puțini timpi morți și de așteptat pe la clienți), o zi de muncă se încheie, de obicei, cu spălatul cisternei de multe ori în zone incluse în, sau în apropiere de parcări pentru camioane, vizibilitate mai bună la manevrele cu spatele, deși NU TOATE cisternele sunt mai scurte. Dezavantaje: un compartiment încărcat parțial, chiar și cu ''spărgătoare de valuri'' înăuntrul lui, va avea tendința să se joace cu inerția ansamblului, iar dacă compartimentul încărcat parțial nu are acele spărgătoare de valuri, condusul deja tinde către periculos (în funcție de volumul produsului). P.S. Informațiile le-am obținut acum, prin telefon, de la un prieten care lucrează pe o astfel de cisternă la o firmă din Belgia.
  1 point
 2. Ahaaaa deci de ,, aia ,, ma depasesc pe mine ,, cisternarii ,, cu + 100 la vale .... legile fizicii nu se aplica in mod egal .
  1 point
 3. Salut colegii Dupa cum bine stim ,de vorbit se tot vorbeste despre modul criminal in care suntem exploatati si tratati doar ca nu are nimeni solutii. Ei bine eu fiind unul care nu prea mai am ce pierde ,am curajul sa iau de unul singur taurul de coarne si sa ma prezint cu "jalba in protap"atat la UE cat si la CEDO.Bineanteles ca sunt constient de riscurile pe care mi le asum. Uniunea Europeana e un ocen plin de rechini care orchestreaza toata aceasta forma de sclavie mascata din ratiuni pur economice,nefiind important pentru domniile lor faptul ca breasla soferilor este alcatuita din indivizi care apartin totusi speciei umane.Dar prefer sa ma manance rechinii din acest ocean decat viermii din firmele de transport din Romania.
  1 point
 4. Newross233, se scrie "Inveti" nu "anveti"( nu te supara, dar daca postezi respecta limba in care scrii). Rog moderatorii si administratorii sa nu se supere pentru acest comentariu, dar nu ma pot abtine cand vad comentarii scrise de romani care nu cunosc gramatica si morfologia limbii romane.
  1 point
 5. Va rog sa completati datele la profil urgent , pentru a nu fi nevoiti sa ne zicem la revedere!!!
  1 point
 6. Mit prietene, apreciez faptul ca vrei sa lupti, insa nu vad sa ai sanse reale. 1. Nu ai oameni 2. Trebuie un sindicat dedicat, nu un amalgam de bresle. 3. In Romania sindicalismul este o himera. 4. Europa are alta gandire pentru estici fata de pretentiile sindicale ce le emit. 5. Atita timp cat politica Bruxelles-ului nu va viza egalitatea muncii si protectiei sociale, stetele de rang 2 vor furniza mana de lucru calificata la pret infim. 6. Emigratia si importul de mana de lucru extracomunitara super ieftina. 7. Coruptia din lumea politica. 8. Jocul unor servicii in beneficiul multinationalelor si bancilor...... Noi nu suntem nici greci nici nemti , nici .... Suntem romani, asa zisii tiganii Europei , colonie fara portofoliu , inca stat suveran, depopulat si invrajbit , pastorit de o clasa politica penala cu un singur deziderat , conturi cat mai grase pentru ei. In '89 eram optimist , in 2007, eram inca credul , acum sunt pesimist si ma tem sa nu devin paranoic. Bine ar fi sa fie ceva bun , v-as sprijini din suflet, numa sa ma convingeti ca aveti vointa ,viziune si actionati uniti.
  1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.