Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

florispa

Members
  • Număr conținut

    42
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de florispa

  1. Daca un jucator faulteaza in interiorul careului ....... ia rosu ...... dar se da si penalty!
  2. Este o incalcitura de cooperative sub fel si fel de denumiri (planet coop. : feranti trasporti), ideea e ca sa te munceasca si apoi sa nu-ti dea bani! Treaba e destul de bine studiata de cei trei fratii care sunt si patroni. magazinieri, cunostinte de ale lor. Au sediul pe via di Fioranello 101 ( o traversa de la via ardeatina pana la via appia imediat dupa GRA). La inceput iti promit 60 euro la zi, bani in fiecare luna, iar dupa ce trece luna esti instiintat ca de fapt ei platesc dupa 2 luni pt luna muncita. Si asa am mai muncit o luna si apoi sunt instiintat ca de fapt voi fi platit pe 25 martie ca asa e politica firmei. Azi m-am prezentat la sediu si pentru decembrie si ianuarie 325 euro. Mi s-a parut ca astia sunt doar banii de tigari dar secretara foarte infipta mi-a spus ca nue cum gandesc eu ci cum zice ea! Se baga amenzi din burta, eu am avut anomalii (adica nu am luat bani de la client in momentul livrarii) doar ca ce mi-au aratat ei erau pe òa civita vecchia oras unde eu nu am fost nici macar de placere. Deci ideea e ca sa va feriti de ei, cauta mai tot timpul soferii. Sunt si romani carora le place acolo acum eu nu pot spune ca ii fura pe toti dar eu am patit-o, si nu am fost singurul. Au anunturi atat pentru categ C cat si pentru B dar mai mult se fac livrari la domiciliu avand contracte cu SDA si Bartolini! Si uite asa mi -am tras o gaura de vreo trei luni de trai la Roma fara bani, Mai cautam!
  3. Eu am incheiat socotelile cu ei la sfarsitul lunii ianuarie! Depinde de cooperativa cu care te hotaresti sa colaborezi! Eu am lucrat atat ca si dependent cat si cu masina personala! Am lucrat la SDA! Dupa socotelile mele nu se merita, daca esti dependent iti ofera 0,50 eurocenti pentru livrare, iar daca esti cu masina ta 3,00 euro! se consuma in jur de 30 - 35 euro la zi de motorina, esti constrans sa iesi de la baza pe la 11 00 AM iar la 19 00 tre sa fi inapoi deoarece la 20 00 pleaca camioanele, deci pachetele care le aduci pentru a fi trimise spre diverse destinatii trebuie sa fie la baza pana la 19 30 maxim! Timpul de lucru incepe la 7 00 AM si se termina undeva la 21 00 iar in perioadele de craciun sau pasti pana la 23 00 sau poate si mai mult! Acum depinde de tine! Bafta!
  4. Daca este vorba ca sa te inscrii la scoala iti trebuie bani si o sa-ti faca ei niste fotocopii dupa buletin, permis etc. Daca e vorba de ARR atunci ai nevoie de fotografii (marime 2,5 / 3,2) dovada platii pentru atestat (in jur de 50 ron) si daca nu ma insel vreo 3 fotocopii dupa aceasta chitanta. In rest mai ai de completat un formular la ARR lipesti o fotografie si apoi mai ai nevioe de rabdare, la mine a durat destul am dat examenul pe 20 09 si ieri am fost informat ca a sosit! Bafta!
  5. 1) Ansamblu de cunoştinţe într-un domeniu de activitate achiziţionate în procesul practicii îndelungate. 2) Rezultat al interacţiunii omului cu lumea obiectivă, reflectat în conştiinţă. Din moment de ai asa ceva le dai la toti peste nas
  6. multumesc multumesc! Si sper ca intr o zi sa ne si vedem ....... nu la treaba ci in vacanta :P ;)
  7. Superba melodia ! Insa ce e mai tare ...... toata echipa e numai un zambet! Urez la toti sa aiba un asa loc de munca ! Tare sudorul cu dintii de "culoare galbena"! Poate de la prea mult fumat! :D
  8. Sau de fier masiv (sector de drum Miercurea - Comanesti) :P
  9. edy mic de salarizare nimic? Un mic indiciu macar!!!!!! Multzam!
  10. Da doar momentan am un apartament de terminat aici la roma si dracu mai stie cum scap de acest lucru ca e cam dus cu pluta proprietarul! Cred ca in august fac cumva si ajung si eu acasa si atunci trec pe la ei sa vad care e treaba! Oricum am sa incerc ca nu mai pot de praful din constructii! Las sa mai toarne betoane astia mai tineri ca eu unul is satul!
  11. Esti anuntat pe loc daca esti ca si angajat sau te vor suna ei? multumesc!
  12. Nu dar am de gand sa incerc ! Am un prieten care a lucrat la bacau pe autobuz si s-a dus la ei De la Miercurea l-au trimis la Budapesta dupa nici o luna si de acolo e in Olanda de vreo 3 ani ! Si nu se plange ............ deci ....... norocul fiecaruia! Mentionez ca e tot la Waberer*s!
  13. De acord cu tine ! problema incepe de la scoala de soferi ! de exemplu eu am facut scoala pe un man mai in varsta decat mine si cand am pus problema ca poate ar fi mai nimerit sa vad macar cum se comporta unul mai nou mi s-a spus sec : de ce camioane performante si asa le stricati! Poate au si ceva dreptate deoarece acum poti face impreuna B C E si tu daca nu poti conduce nici caruta cu vaci e clar ca pe un camion ai dificultati! Insa sa revin : daca la scoala s-ar face macar toate orele si instructorii sa fie instructori in adevaratul sens al cuvantului ar fi un mare avantaj pt elevi , dar asta nu stiu unde s-ar putea gasi Pe scurt faci cam 8 ore pt C si vreo 2 sau cu exceptie 4 pt CE Deci meri la examen si tu nici macar nu ai incercat sa faci manevra mersului inapoi caci " se f **e ambreiajul! Scuzati! si prima proba e mersul inapoi si parcarea la 90 grade pe dreapta! Cred ca am fost destul de explicit Scoala trebuie sa-si faca treaba cum trebuie si atunci putem avea pretentii ca si incepatori!
  14. Parerea mea e ca se tine un pic cont de domiciliu (nu stiu exact) eu am sunat si in momentul in care le-am comunicat ca am un apartament la Balan (aprox. 30 km de M. Ciuc) imediat mi-au spus ca e ok. sa ma prezint la ei pt proba! Le-am mentionat ca nu am experienta cine stie ce ! Baga-le si tu niste barabule ....... nu se stie niciodata!
  15. C O R E C T Chiar daca ai iesit ieri de pe portile scolii de soferi nu inseamna in toate cazurile ca esti incepator Poate doar nu ai avut posibilitatea financiara sau timpul necesar pt scoala pt ca erai cu raba plus remorca la scos lemne din padure. Asta cu experienta e o aberatie pt ca multi au permis de ani de zile vin si spun ca au experienta dar de fapt ei nu au condus nici o ora (si aici ma refer la cei ce vin de afara) pai si eu pot spune ca am carat barabule in belgia cine poate sa verifice Eu zic ca daca esti tare chiar ca si incepator meri la patron si il faci sa si dea seama ca esti mai bun decat unul care il are el Bafta la totii incepatorii si capu sus Viata e o lupta a voastra asa ca dati i tare
  16. si as mai adauga ceva Sa fi sofer de orice ai vrea sa fi tu nu e o meserie asa de importanta De exemplu un medic da mai putine examene decat un sofer si cred ca exemplul e destul de clar pentru a face o comparatie Plus ca nu e un servici de lux (soferia) sa spui ca ai lucrat 30 de ani si la urma sa ai un aspect ca unu care a fost primar 3o de ani Ca daca un doctor greseste plateste spitalul sau casa de asig de sanatate insa daca ub sofer greseste plateste pana la sange Si stiu asta de cand eram mic tata era sofer la ICIM brasov si in loc sa ia salar la sf luni platea motorina ca nu reusea sa o scoata la capat Deci dupa parerea mea e o treaba nasoala asta cu soferia prea mult se cere de la putin sau foarte putin Parerea mea!
  17. Salutare tuturor! Vad si eu cum ca exista probleme si cheltuieli pt obtinerea categoriilor si apoi a atestatelor. Spun si eu prin ce am trecut. Sunt de la Bacau nu din oras dar din judet. In ianuarie 2011 m am gandit ca ar trebui sa fac C D E pentru un oarecare viitor ( nu se stie niciodata)mai ales ca tata a fost sofer 40 de ani atat pe autobuz cat si pe camioane deci am avut de la cine sa prind un pic din ce inseamna soferie, pene, inghet de motorina, etc. dar sa revin : m-am dus la Moinesti ca e mai aproape de mine. Stiti cat costa scoala? 3 300 ron pt C D E .insa ce mi s a parut mai frumos e ca in afara de taxa asta de scolarizare iti cer sa aduci de acasa sau de unde poti 10 litri de motorina pt fiecare ora pe care vrei s o faci. Deci depinde de tine cat vrei sa fi de profesionist. Am renuntat la ei si m am dus la Bc. acolo 2 800 cele trei categorii insa faci dupa cum te simte instructorul . eu am facut 4 ore pt C nici o ora pt E si pt ca m am certat de era sa explodeze autocarul am facut 8 ore pt D. Si nu se termina aici deoarece degeaba ai C D E F G H I etc ca de nu ai atestate esti ca si cu categ B. deci sa fac si atestate. nu stiu prin alte parti dar la BC te mananca de viu sau poate am fost fraierit nu stiu insa mi s a comunicat asa Toate atestatele in afara de cel pt agabaritice ma costa cam 3000 ron iar un cumnat de al meu le a luat cu vreo 1000 ron (avea permisul mai vechi de 2007) plus ca daca nu dai 200 euro pt categorie nu iei permisul si tind sa cred ca acelasi lucru e si cu atestatele doar poate difera suma Acuma eu ma gandesc asa (poate e faptul ca sunt de la tara) in it la roma categoria C te costa vreo 3500 euro dar macar sti de o treaba ai si atestatele si nu mai tre sa umbli dupa nimic dupa terminarea scolii. daca fac un calcul mai bine mi o faceam aici decat sa ma duc in tara, pierzi 4 luni etc.
  18. Cocalari............. e asa un raspuns "finut"
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.