Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Cat e amenda


Wyly

Recommended Posts

  • Members

Salut. Vin cu o întrebare. Sunt obligat de către angajator sa lucrez 10 ore pe zi. As vrea sa știu cât este amenda in cazul in care voi fi fi oprit și controlat în trafic. Va mulțumesc frumos.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Salut.

Cu excepția dezastrelor naturale, pentru prevenirea sau îndepărtarea efectelor unor astfel de dezastre și în situații de forță majoră, în oricare alte situații efectuarea de ore suplimentare se fac cu acordul angajatului. Deci, sintagma ”sunt obligat”, este una bucată minciună. În România sclavagismul este interzis prin lege, așa că dacă nu te forțează fizic, sub amenințare/presiune sau șantaj, tu poți spune simplu: ”NU!”. Și dacă recurge la metodele enunțate, de 112 ai nevoie, nu de forum.

Ai o fișă a postului ce conține îndatoririle tale la locul de muncă + un program de muncă, cu niște limite maxime prevăzute de Codul Muncii. Restul sunt aberații. Și dacă ți-ai dat acordul pentru ore suplimentare, nu vei lua amendă la primul control. Căci orele suplimentare se compensează cu ore libere plătite (în primele 30 de zile), ulterior cu un spor de minim 75% la salariul brut. Iar media săptămânală pe ultimele 6 luni trebuie să fie în continuare 40 (la fel, cu acordul tău prealabil).

Dar repet: nu există ”sunt obligat”. Există doar smiorcăiți care nu-și cunosc drepturile prevăzute de lege, care stau ca ghiocelul în fața oricărui puțoi cu titlul de patron și ignoranți față de legi, dar cu discursuri clișeice (rate la bancă și un sac de copii).

Mai gîndește-te!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Probabil esti incepator,sper asta...ca alfel formularea lasa de dorit.Dupa cum ti-a spus si Cri5tian nu ai cum sa fii obligat sa muncesti 10/zi.O faci tu daca vrei.Ce nu inteleg eu ...te referi la orele de munca sau la timpii de condus..?  Daca te referi la timpii de conducere[dupa cum ziceam,formularea ta e ambigua,nefolosind termenii corecti trebuie sa ghicim] acolo ''neam'' nu te poate forta..ai voie doar de 2 ori saptaminal,respectind anumite cerinte...daca vorbim de timpii de munca ai mai sus 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.