Members mariusmyi Posted January 29, 2011 Members Share Posted January 29, 2011 Buna seara tuturor! Se pare ca mercedesul meu imi pune bete in roate dinou ! Stopurile de frana nu functioneaza ! Care ar putea sa fie problema care duce la aceasta disfunctionalitate?? Vreau sa precizez ca daca actionez manual releul de frana stopurile functioneaza.tind sa cred ca exista o problema cu comanda la releu. Am schimbat releul, am desfacut mecanismul de la pedala( totul era ok acolo) tot aceeasi problema o am. Am nevoie de ajutor. In Constanta nu este reprezentanta Mercedes asa ca am apelat la ajutorul unu electrician de la Daf. nu a putut sa i dea de cap. Multumesc anticipat!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members leobango Posted January 29, 2011 Members Share Posted January 29, 2011 Incearca sa citesti si chatul care se incarca numai de pe pagina principala.Vorbim acolo de problema. P.S. Stiam ca in Constanta ESTE reprezentanta Mercedes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members tudor Posted January 29, 2011 Members Share Posted January 29, 2011 Aceasi problema o avea si un coleg de pe un Actros si de fiecare data era de la pedala un intrerupator sau nu stiu cum se numeste acesta,tot ce stiu ca il putea inlocui cu unul de Dacie sau de Raba. era o chestie mica in care intrau 2 fire.cel de dacie tinea o saptamana si cel de raba 2(lenea sa dea comanda la mercedes) ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mariusmyi Posted January 29, 2011 Author Members Share Posted January 29, 2011 Poate la un model mai vechi. La mine nu are niciun butonaj la pedala. Trebuie sa desfac un capac in fata si inauntru are un circuit cu 2 "butonase" care sunt apasate de o lamela (lamela e actionata de cursa pedalei). Trebuie sa rezolv neaparat problema ca altfel nu trec de banditii aia de la R.A.R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members leobango Posted January 30, 2011 Members Share Posted January 30, 2011 Pentru ca esti acum on-line, te rog sa intri pe chat sau pe messenger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 totusi cum s-a rezolvat problema?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mariusmyi Posted February 22, 2012 Author Members Share Posted February 22, 2012 La mine problema a fost "rezolvata"prin montarea unui comutator pentru stop de frana de raba (la pedala) care ocoleste unitatea de comanda a stopurilor. Problema pare sa fie din calculator deoarece curent ajunge pana in el la acionarea pedalei dar nu pleaca mai departe din acest calculator spre releu ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Zake Posted February 23, 2012 Members Share Posted February 23, 2012 Pentru ca esti acum on-line, te rog sa intri pe chat sau pe messenger De ce nu spui aici solutia...ca sa vada toata lumea...nu inteleg de ce insisti sa intre pe chat... Problema poate fi in supapa pedalier,senzorii nu mai functioneaza,in cablajul de la supapa pedalier care are o problema frecventa undeva langa amortizorul de la capota,pe partea dreapta(partea pasager),sau chiar in unitate...problema o verifici foarte usor cu o diagnoza sau daca incerci cu alta unitate(astfel elimini partea cu unitatea)dar in functie de cati KM are masina ta se poate da o probabilitate asupra unitatii... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mariusmyi Posted February 23, 2012 Author Members Share Posted February 23, 2012 Masina are 580000 km ! Am verificat cablajul si pare ok. Respectivii senzori sau unitatea de comanda pot fi cauza acestei probleme. Momentan cum am spus mai sus problema a fost solutionata prin ocolirea sistemului de comanda actionand direct pe releu ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 masina franeaza??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mariusmyi Posted February 25, 2012 Author Members Share Posted February 25, 2012 Masina franeaza. Cam irelevanta intrebarea ta ! Problema era strict legata de aprinderea stopurilor de frana (parte electrica) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Zake Posted February 26, 2012 Members Share Posted February 26, 2012 Masina franeaza. Cam irelevanta intrebarea ta ! Problema era strict legata de aprinderea stopurilor de frana (parte electrica) Nu este irelevanta deloc...pentru ca daca senzorii din pedalier nu functioneaza corespunzator,masina nu franeaza si nici stop pe frana nu ai... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members leobango Posted February 26, 2012 Members Share Posted February 26, 2012 In pedalier acolo nu sunt numai senzori ( in fapt niste banale potentiometre liniare cu o constructie robusta) ci sunt si 2 limitatoare. Din cate imi amintesc eu pe mufa 61 , la pinii de jos este limitatorul responsabil de partea de semnalizare franare.Limitatorul de pe mufa 62 ar fi responsabil ptr.monitorizare incepere franare de catre calculatorul EBS. Zake a scris bine, uneori mai sunt probleme si cu cablajul ( cele 8 fire) ce traverseaza cabina de pe stanga pe dreapta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Zake Posted March 15, 2012 Members Share Posted March 15, 2012 Buna seara tuturor! Se pare ca mercedesul meu imi pune bete in roate dinou ! Stopurile de frana nu functioneaza ! Care ar putea sa fie problema care duce la aceasta disfunctionalitate?? Vreau sa precizez ca daca actionez manual releul de frana stopurile functioneaza.tind sa cred ca exista o problema cu comanda la releu. Am schimbat releul, am desfacut mecanismul de la pedala( totul era ok acolo) tot aceeasi problema o am. Am nevoie de ajutor. In Constanta nu este reprezentanta Mercedes asa ca am apelat la ajutorul unu electrician de la Daf. nu a putut sa i dea de cap. Multumesc anticipat!!!!! Ai rezolvat problema?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mariusmyi Posted August 30, 2012 Author Members Share Posted August 30, 2012 Problema a fost rezolvata prin schimbarea modulului Ebs ! El era de vina pentru toate problemele ! Multumesc frumos pt raspunsuri Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ScaniaS450 Posted January 19, 2021 Members Share Posted January 19, 2021 Salutare am un cimentruc se nu îmi merg stopurile pe frana care ar putea fi problema? Lămpile sunt noi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Dumitrel Posted January 20, 2021 Members Share Posted January 20, 2021 Începe prin a controla dacă ajunge curent în dulii. Apoi verifica cablurile si prizele trailerului. Exista și o doză cu capac prinsa undeva pe bară în spate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts