Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Sfaturi privind alegerea si folosirea accesoriilor


Recommended Posts

  • Members

Stimati soferi,din experienta,va voi spune cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti si folositi pe masina, statie,frigider,dvd,cd,detector radar,convertor de 220,diversi alti consumatori.

Pentru ca majoritatea acestor produse folosesc ca alimentare tensiunea de 12V,va trebui sa verificati daca aveti priza de bricheta sau alimentare de 12V pe masina.

In cazul in care este,verificati ca suma puterii consumatorilor sa nu depaseasca ceea ce scrie pe mufa de bricheta instalata(in general 120W); un calcul estimativ: statie-in emisie(statie normala de 4w)=40w,cd-dat mai tare=50W,detector radar=7w,frigider=100w.Daca se folosesc toate aceste lucruri simultan, riscati fie sa "ardeti" siguranta=caz fericit, fie convertizorul de 24/12V al masinii, care in varianta originala costa destul de mult  :.

Un alt aspect vazut de mine de-a lungul timpului: folositi NUMAI sigurante calibrate si incercati sa nu le cumparati din benzinarii(blistere chinezesti=sigur arde masina inaintea sigurantei).Un set de sigurante bune costa undeva la 3 euro,ganditi-va ce e mai avantajos in caz ca se topesc niste fire sau panoul de sigurante :P

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Sfaturi binevenite.

Dar, ori de la benzinarie ori de la truckshopuri cumperi, ai aceasi calitate la sigurante. Dar sa nu pui 20 unde trebuie 5, 7, 10 sau 15. Cand schimbi siguranta, ai pe dosul capacului schema sigurantelor ("harta") si acolo pe langa destinatia sigurantei ai si tipul.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • Members

scuze,daca nu este topicul corect.As avea o nelamurire!Aspirina sau magnetul(doar la incarcare ,desigur)are consecinte dezastruase asupra comp.de bord al masinii???In timp fireste.

 

 

 

  Sfat!  Daca doresti sa mai participi pe acest forum , cauta sa nu mai pui astfel de probleme! Noi militam in primul rand pentru cunoasterea , intelegerea si respectarea legislatiei , cat si pentru profesionalism!  Data viitoare vei primi ban !

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

scuze,daca nu este topicul corect.As avea o nelamurire!Aspirina sau magnetul(doar la incarcare ,desigur)are consecinte dezastruase asupra comp.de bord al masinii???In timp fireste.

Dacă ținem cont că computerul de bord e între scaun și volan, da... are consecințe dezastruoase. Pierderi financiare grele, oboseală excesivă și cu timpul va deveni un amărât de Pentium I.

Îți spun doar atât: tahograful nu este singurul aparat influențat atunci când îl ''bandajezi''.

Și-ți mai spun ceva: scoate-ți din cap așa ceva, din respect pentru meserie.

 

P.S. Nu numai că nu este topicul corect... ai greșit forumul din start.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.