Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Cum contestam radarul?


CALIN

Recommended Posts

 • Administrators

Contestaţia, împreună cu copii după procesul-verbal, BI/CV şi permisul de conducere, o depuneţi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie a judeţului în care vi s-a încheiat procesul-verbal, trimisă prin poştă, recomandat cu confirmare de primire (cine nu ştie ce înseamnă acest lucru să solicite informaţii la poştă la trimiterea contestaţiei) în termen de maxim 15 zile de la întocmirea procesului-verbal (este bine cât mai repede). IPJ va trimite contestaţia dvs. la Judecătorie şi trebuie să vă dea răspunsul că a făcut acest lucru în maxim 30 de zile de la primirea contestaţiei. După aceasta veţi primi citaţie din partea Judecătoriei unde vi se va preciza data şi ora când trebuie să vă prezentaţi.

Prin contestaţie nu depuneţi probe şi nu faceţi comentarii la încălcările legii făcute de poliţişti la încheierea procesului-verbal. Nu trebuie să aibă timp să-şi acopere matrapazlâcurile. Acestea le prezentaţi doar instanţei care va decide.

În instanţă, dacă probele depuse de Poliţie sunt contrare prevederilor Normelor metrologice pentru funcţionarea radarelor, Ordonanţei 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor sau altor acte normative, solicitaţi anularea procesului-verbal, anularea punctelor şi exonerarea de la plata amenzii, precum şi obligarea agentului constatator care v-a încheiat procesul-verbal la plata cheltuielilor de judecată. Păstraţi toate chitanţele pentru cheltuielile făcute pentru deplasarea la Judecătorie şi retur, precum şi pentru orice alte cheltuieli făcute pentru această acţiune pentru că, în baza lor puteţi cere cheltuielile de judecată. Dacă acuzaţia adusă nu a putut fi probată de poliţie şi dvs. aţi avut de suferit de pe urma acestei acuzaţii (de exemplu: ridicarea permisului a dus la desfacerea contractului de muncă sau concediu fără plată pe perioada suspendării permisului) puteţi cere şi daune morale sau materiale.

Contestaţia duce la suspendarea tuturor măsurilor luate de către Poliţie până la obţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Din momentul în care aţi depus contestaţia, nu mai trebuie plătită amenda decât dacă pierdeţi procesul, iar dacă vi s-a ridicat permisul, Poliţia din localitatea dvs. TREBUIE să vă prelungească dovada cu câte 30 de zile până la obţinerea hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile.

MODEL DE CONTESTATIE

C O N T E S T A Ţ I E

Subsemnatul …………………………………, domiciliat în ………………………………………,

str. ……………………………… nr. ……, sc. ……, ap. ……, jud. ……………, fiul lui …………………

şi …………, născut la ……………… în ……………, posesor al BI/CV seria ……… nr. …………

eliberat de Poliţia …………… la data de …………, contest prin prezenta procesul-verbal

seria ………… nr. ……… din data de ………………… întocmit de agent …………………………

În fapt.

În timp ce conduceam autoturismul marca …………… cu nr. de înmatriculare …………

în localitatea …………………………, am fost oprit pentru control de către un echipaj de

poliţie care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală prin localitate având …… km/h.

Declar că nu am depăşit viteza legală, iar acuzaţia agentului de poliţie este nefondată.

În drept.

Solicit prezentarea probelor (fotografie, înregistrări, etc), precum şi a următoarelor

documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor

(radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102bis din 07.12.2005: certificatul de

omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în

termen de valabilitate şi autorizaţia de operator radar pentru agentul ……………………………

Probele care îmi susţin nevinovăţia le voi prezenta în instanţă.

Anexez la prezenta copii după procesul-verbal, BI/CV şi permisul de conducere.

Cu stimă,                                                                Data:

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 4 weeks later...
 • 3 weeks later...
 • Members

am si eu o nelamurire pentru cine poate stie si vrea sa ma ajute . acum o saptamana eram intre Buzau si Nehoiu mai precis in Patarlagele unde ma oprit un domn agent mai gras si rosu in obraji zi candumi ca am depasit limita de viteza . Adat prin statie si zice cel din statie ca masina cu nr .... marca si culoarea a circulat in localitate cu 73 km/h eu am zs ok  ??? da ma mira ca detin un detector de radar si nu a facut nici pas . Poate ca am grsit ca am semnat pv da dupa ce am citit pv am ramas uimit ca in loc de nr meu de masina era trecut alt nr si in loc de 73 era trecut 77 si m-am hotarat sa contest radarul . Am fost de am si filmat radarul cum era pozitionat si cum stateau fomisti sa ne inhate

si atasez si cum stateau sa ne opreasca . iar cand neau vazut ca ii filmam au inceput sa faca urat

vreau sa stiu daca am vro sansa sa le dau peste nas sau nu ?? ce sfat imi dati ? nu e vorba de amenda sau de puncte e vorba de corectitudine si de faptul ca daca noi gresim ei ne mananca dar daca e invers nu avem voie
Link to comment
Share on other sites

 • Members

Pai daca au scris pe procesul verbal alt numar atunci poti sa il contesti linistit.Mai ramane de vazut daca au poza sau nu, dar oricum nu este in ordine si numai prin simplul fapt ca ei au scris altceva in procesul verbal tu ai castig de cauza.Dar e bine sa-l contesti in alea 15 zile ( parca 15 zile din cate stiu eu ).

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
Guest Anonymous

vineri ma luat radarul cu 71 la ora si fara centura, nu i-am semnat procesul verbal, a luat ca martor un sofer de microbuz ca nu i-am semnat p.v.

mentionez ca mi-a dat radarul in nas .

daca il dau in instanta ce sanse am?

daca pierd(se stie influenta militiei) cat ma ajung cheltuieleile de judecata (cu aproximatie)?

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...
Guest Anonymous

Colegi, eu am contestat multe amenzi si in majoritatea cazurilor am castigat, de cele mai multe ori pentru proces-verbal completat necorespunzator. Anu trecut in vara , la Salonta  am fost controlat la sange de catre o echipa multipla, de la ARR, RAR,Politia Rutiera,Politia de Frontiera si Drumuri, stateau in mijlocul drumului cu binoclul la ochi.Vazand masina cu numere de Iasi m-au tras pe dreapta si m-au luat la puricat:cmr-uri, control la masina, stare tehnica,eram cu sotia in masina si au luat si actele ei la control, iar la urma de tot, cand credeam ca e gata, m-au intrebat de rovigneta. Nu o aveam,expirase cu doua zile inainte si habar nu aveam. Urmarea?? 2500 de ron amenda.Toate explicatiile mele si rugamintile nu au avut efect,singurul raspuns pe care l-am primit a fost:"Explicatiile la proces,domnu`,daca vreti sa faceti contestatie". Dupa ce am ajuns la Iasi m-am pus cu burta pe Google, am cautat fel de fel de modele de contestatii si am ticluit eu cum m-am priceput mai bine o contestatie cum ca sunt sofer necajit, am familie mare, ca drumurile sunt proaste,ca cheltuiesc o groaza de bani cu reparatiile la masina,ca nu imi raman 2500 de ron nici dupa 6 luni de munca,si sa le dea Dumnezeu sanatate, sa imi transforme amenda in avertisment,ca e prima abatere si nici nu e asa de grava,si alte minuni de genu asta am mai scris eu acolo, astfel incat prin octombrie m-au chemat la proces la Salonta si am castigat fratilor, am scapat de amenda de 25 de milioane.

E bine asadar de incercat orice metoda daca te scapa de plata amenzii, iar pe "moralisti" ii rog sa se abtina de la comentarii inutile.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.