Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Atentie la carduri bancare (se trag ţepe)


mad_driver2009

Recommended Posts

  • Members

               Atenţie!!!!!!!! informaţi şi prietenii dv.

               

               

               Atentie cand platiti cu cardul!

               Undeva la inceputul anului am fost la OMV Coposu sa alimentez cu benzina si neavand cash la mine am platit cu cardul. Cand m-am dus la ghiseu vanzatorul mi-a luat cardul l-a trecut printr-un POS identic cu unul normal si mi-a inmanat un terminal, pe care scria Raiffeisen, ca sa introduc codul PIN.

               Dupa ce am introdus codul PIN acesta a luat terminalul si l-a pus pe ghiseu.

               Dupa un minut mi-a spus ca nu a funct ion at tranzactia si sa mai introduc inca odata codul PIN. De data asta el a trecut cardul prin POS-ul bancii si tranzactia s-a efectuat cu succes. Numai ca, prima data, el mi-a copiat banda magnetica a cardului si de asemenea codul PIN. Asta s-a intamplat undeva la inceputul anului pe 5 Ianuarie. Vineri, cand m-am uitat in cont am avut surpriza sa vad ca tocmai ridicasem numerar de la Londra. Se pare ca mi-au reprodus cardul si l-au folosit pentru ridicari de numerar. "Norocul"

               meu a fost ca am sesizat din timp ridicarile de numerar si am reusit sa blochez cardul. Paguba a fost destul de mare si banca oricum nu te despagubeste deoarece e "PIN based transact ion ".

               In concluzie daca cineva iti spune ca nu a funct ion at tranzactia si-ti spune sa mai introduci inca o data codul PIN, atunci trebuie sa-ti arate un bon pe care scrie motivul din care nu a fost acceptata prima data tranzactia.

                 Banca Romana Pentru Dezvoltare

                  ATENTIE!!!!

               Daţi-mi voie să vă atrag atenţia asupra unei noi forme de

               înselătorie,apărută de curând, şi care , din păcate ne-a atins şi pe noi în Europa.

               Mecanismul înşelătoriei este următorul: pe telefonul  mobil apare o

               înştiinţare privind un apel nepreluat.  Înştiinţarea poate apărea chiar fără ca telefonul să fi sunat vreodată. Dacă proprietarul telefonului, văzând de ce număr e vorba, iar dacă acesta incepe cu  +39..., +390....,+391...., +392..., +393...., +394...(în cazul depistat de noi era numărul +393193260045  +393193260045     +393193260045  +393193260045), îl sterge imediat nu se va întâmpla nimic. Dar dacă sună la acel  număr va deveni victima infractorilor.În cazul concret, titularul telefonului a sunat la numărul respectiv, nu a mai avut posibilitatea să întrerupă convorbirea, costurile înregistrate pe factură depăşind 2000 de euro.

                  Din informatiile primite de la Ministerul de Interne e vorba de mai multe astfel de cazuri.

               De aceea vă rog, în ideea prevenirii altor cazuri, transmiteţi această informaţie cât mai multor oameni"

               +39 are Italia, or fi tot romanasii "in act ion " ?

 Un mail primit azi .Sper sa va fie util.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Members

Un nou tip de frauda face ravagii: esti sunat de cineva care se da drept operator la Cosmote, Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru ca are acces la baza de date. Iti spune ca e ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre. Daca ai facut asta, ii incarci cartela de te zapaceste. O cunostinta a patit-o si a incarcat cartela altcuiva cu 300 EURO!

Link to comment
Share on other sites

  • VIP

Leo si eu am patit treaba asta ,in noiembrie m-a facut de 200 de euro. da sa fiti pe faza, asa bine vorbeste si tehnic de nu iti dai seama ca ii tapa,(prima data te intreaba ce model de telefon ai si sa il pui pe spyker)(ciudat a fost ca in ziua aia a fost incheiata factura) te suna in jurul orei 20:00 si dupa ce bagi de 2 ori codurile alea nu mai poti sa mai incarci,..... zice ca se uita sa vada poate ii de la ei si ca revin cu telefonul pe la orele 21:00 dupa care mai zice sa incerci odata,de doua ori , dupa care iti zic ca te vor suna a 2 zi .

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

  Faza cu reincarcarea telefoanelor e veche si la Orange nu merge pe abonament numai daca dai seria de buletin. Am primit si eu telefoane din astea pana acuma 3 si pe primul l-am injurat de mama focului si pe ceilalti doi i-am dat in gat la Orange. Le-am facut pe plac pana m-au pus sa tastez nr si  apasam pe asterix (*) pana am aflat nr de tel care trebuia reincarcat si apoi sunam la Orange si dadeam nr si ei il bloca. Metode de facut bani ilegal sunt. Cand am aflat eu prima data cu ce sa mananca internetul , asta prin 1998-1999 puteam sa imi umplu casa cu cumparaturi efectuate pe net din afara tarii cu date de carduri furate. Dar nu mi-a placut niciodata chestiile astea.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.