Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

FlorinH

Members
  • Număr conținut

    27
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de FlorinH

  1. Nici macar nu am mentionat nivelul meu de pregatire...ci doar ca am primit o oferta care nu se inscrie in conditiile legii. Da, sunt incepator mai bine sau mai slab pregatit. Asta se poate constata la o proba. Si totusi nu intentionez sa ma alatur celor care accepta orice oferta (chiar si una care nu este legala) doar pentru a invata sa conduca un autotren si pentru a putea sustine ca au un job si care, cel mai probabil, vor sfarsi prin a se plange de faptul ca le-au fost opriti bani din salariu pentru mai stiu eu ce paguba facuta. Imi doresc anul acesta sa trec pe 22t, ceva ce nu am condus niciodata, dar nu in orice conditii... Prefer sa stau in Olanda dar nu pe bancuta (asa cum gresit ai banuit) ci pe scaunul soferului al unui camion de 7,5t castigand un salariu decent...chiar si pentru un olandez. In privinta scolii pe care ai prins-o tu, ai facut ceea ce au facut si altii la acea vreme. Nu ai cucerit vreo tara ci doar ai facut o scoala pentru care nu pot decat sa te felicit ca ai terminat-o. Insa nici unul din cei vechi nu se intreaba daca nu cumva ne-am fi dorit si noi, cei care ne-am luat permisele de curand, sa facem acelasi tip de scoala. Doar ca acum nu mai este posibil...poate as fi vrut si eu sa fac o scoala corespunzatoare acestei meserii...crezi ca noi suntem de vina cu ceva? Sau poate sistemul care nu reglementeaza corespunzator acest lucru? In privinta GPS-ului as putea sa spun ca nu ai dreptate in totalitate. Mi-am luat B-ul prin '95 si am condus destul de mult doar cu harti, atlas si intrebarile aferente. Iti doresc drumuri bune si zile linistite.
  2. Nu am inteles exact la ce si la cine te-ai referit aici...in tot cazul, nu intentionez sa muncesc pe cateva sute de euro "pentru ca trebuie sa invat" si pentru ca altii au prins alte timpuri si au invatat altfel aceasta meserie (dar, ca tot a venit vorba de invatat, nu au reusit nici pana astazi sa scrie corect gramatical...).
  3. Am fost sunat de aceasta companie si mi-au propus salariu minim pe economie pe Romania + plata per kilometru. Evident ca nu am acceptat!!!
  4. Meteahna asta va disparea doar cand legea va incepe sa fie aplicata... din pacate, oamenii nu se schimba.
  5. FlorinH

    Sondaj: Cum esti platit?

    Contract in Olanda, 14,5 €/h net, 40h/saptamana. Camion 7,5t. Sper ca anul viitor sa trec la tonaj mai mare, cu cresterea corespunzatoare a salariului...normal.[emoji4]
  6. FlorinH

    LA MULTI ANI MARIO

    La multi ani cu sanatate si putere de munca!
  7. Poti imputernici pe cineva care sa il ridice pentru tine, am procedat la fel. Si mie mi-a fost cerut atestatul la un control in Olanda.
  8. Are dreptate Mario, pe mine m-a costat 500€ sa imi duca o masina din Amsterdam pana in Bucuresti. Cred ca iesi mai ieftin asa...
  9. Eu am dat proba practica pe acelasi camion cu care am dat si examenele pentru C si CE. Si tot un Iveco era, Eurocargo.
  10. FlorinH

    prioritate

    Daca este semafor, se va respecta culoarea semaforului indiferent de semnificatia semnelor de circulatie (si atunci motocicleta are prioritate). Daca nu este semafor, atunci se respecta semnele de circulatie si camionul va trece primul.
  11. FlorinH

    prioritate

    Cred ca glumesti...sau nu ai permis de conducere? Daca nu ai permis, iti voi explica dar daca totusi ai permis...
  12. Am facut o livrare la un client care a durat cu 10 min in plus decat durata normala. Conform legii nu ai voie sa iei pauza pe strada ci doar in parcare amenajata sau benzinarie (in cazul in care exista spatiu suficient).
  13. Corect, perfect de acord! Multumesc frumos pentru lamuriri. Spor la treaba tuturor si drumuri bune!
  14. Pai asta fac ))) Ma rog, la curierat este altfel, ca si la distributie. Cred ca putini dintre colegii mei respecta programul si multi spun ca daca nu faci tampenii in trafic, nu te va opri nimeni. Incerc sa respect programul si regulile cat pot eu de mult...
  15. De data asta am mers cu un camion care avea digital.
  16. Este clar ca am facut o greseala si pentru mine este la fel de clar ca nu o voi repeta. Cu ocazia asta m-am apucat sa recitesc si regulamentul 561 [emoji4]. Intrebarea mea era alta, si anume daca din experienta voastra aveti idee daca se mai trece cu vederea astfel de neregula. Avand in vedere ca am depasit cu 5 minute la primele 4:30 ore dar nu am condus mai mult de 9 ore.
  17. Astazi, pentru prima oara de cand muncesc, am depasit programul de condus cu 5 minute. Sunt pasibil de amenda? In mod normal si in conformitate cu legea...este clar ca da. Dar in cazul in care sunt verificat de catre politie, exista sansa de a fi trecuta cu vederea treaba asta?
  18. Salutare tururor, Saptamana aceasta am reusit sa ma angajez ca sofer iar asta s-a intamplat fix la un an dupa ce am obtinut permisul de sofer profesionist. Si trebuie sa spun ca nu a fost deloc usor sa gasesc o firma care sa fie dispusa sa ma angajeze fara sa am nici un pic de experienta ca sofer de camion; pe autoturism am "implinit" de cativa ani milionul de kilometri dar asta este mai putin important deoarece nu are nici o legatura autoturismul cu camionul. Este vorba despre o firma de curierat, un subcontractor al lui Post.nl (posta olandeza), si lucrez pe un DAF 45.130 de 7,5T care are cam 385.000km si este foarte neingrijit...dar este un start. Nu are rost sa spun ca in prima zi am slabit doua kilograme de emotie si ca am inceput cursa la ora 9:30 si am terminat la 23:00 toata treaba. Am vazut pentru prima oara un tahograf analogic "live" si am stat douazeci de minute sa inteleg cum sa ii dau drumul )) Dar cel mai important este ca am inceput (sper sa fac fata muncii asteia) si ca avand rezidenta in Olanda sunt platit la fel ca un cetatean olandez. Sper ca pe viitor sa primesc si ceva sfaturi de la cei experimentati cu privire la munca asta care nu este deloc asa usoara cum pare la prima vedere (sau cum cred cei care nu au decat B-ul).
  19. Sau cere un alt instructor. Poate ar trebui sa comunici mai mult cu el, nu te purta cu manusi cu el...in fond, nu te pregatesti pentru a deveni coafeza ci sofer profesionist In plus, nu faci scoala gratis ci ai platit pentru orele la care domnul instructor isi permite sa fie "cu toane".
  20. www.fnv.nl tel: 088 36 80 368 Nu stiu in ce masura te pot ajuta atata timp cat nu ai contract de munca in Olanda. Dar cel mai bine este sa suni si sa vorbesti cu ei.
  21. Sunt foarte seriosi cei de la FNV! Sunt membru FNV de cateva saptamani si acorda consultanta gratuita membrilor la momentul in care primesti oferta de munca, la semnarea contractului de munca, asistenta pentru orice fel de problema pe care o ai cu angajatorul etc.
  22. Eu am facut scoala anul trecut in Bucuresti. Nu am avut nici o sedinta care a sa ajunga la 50 min. Nu am luat in calcul km parcursi la fiecare sedinta, dar la o estimate ochiometrica au fost cam 8-10 km/sedinta. Foarte important a fost ca m-a invatat ce aveam nevoie sa stiu si chiar mi-a explicat si despre condusul camionului ca profesie...nu doar notiunile necesare pentru examenul auto.
  23. FlorinH

    Cont Curent! $

    Eu am un Master Card de la Raiffeisen si nu mi-a fost acceptat la magazinele alimentare din Olanda. Am platit cu el fara probleme la restaurante, cafenele, benzinarii sau hoteluri...dar nu la supermarket-uri. Nu stiu cum este cu Visa sau alte tipuri de carduri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.