Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Munca de bază și activități extra


cri5tian

Recommended Posts

  • Moderators

Rog toți colegii să posteze aici orice aptitudine/abilitate/activitate pe care ei o folosesc sau desfășoară, în timpul muncii, care nu face parte din obligațiile prevăzute în fișa postului și care ei consideră că trebuie plătită aparte. Evident, o propunere de modalitate de plată (sumă fixă, spor la salariu în cuantum fix sau procent etc etc) este de asemenea binevenită. Totodată, menționați vă rog și eventuale particularități din munca voastră, dacă e cazul (munca la prelată cred că o cunoaștem toți, de exemplu, pe când... transportul de animale vii nu e la fel de omniprezent pe piața locurilor de muncă)

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

''Obligatii prevazute in fisa postului''..

Daca pot face o adaugare,sunt firme care au corect facuta o fisa a postului..care iti ofera un salariu competitiv in functie de acea fisa a postului...

Cred ca tu de fapt doresti ''adaugiri'' la o fisa a postului de sofer  saraca,de  ''baza'' sa ii spunem asa..Si atunci...orice munca in plus fata de cea simpla de condus, incluzind obligatiile normale de amarare , fixare, a postului trebuie platita corespunzator,inclusiv ''transportul paletilor cu lisa'' care daca nu e trecut in fisa postului ca atributie de serviciu poate duce in cazul unui accident la serioase probleme..Laudabila intentia ta...sper  sa fie destui printre noi care sa invete si sa o puna si in aplicare ulterior..pentru ca aici a fost intotdeauna problema reala..

ADR-UL = orice transport de ADR trebuie platit cu un salariu marit fata de cel de baza...asta deoarece este un transport periculos..indiferent ca este facut cu o cisterna sau la colete..Aveti un exemplu graitor din anii trecuti cu accidentul de la Mihailesti...cu niste simpli saci incarcati cu azotat de amoniu..ingrasamint pentru culturi agricole...Care in anumite conditii ,depinzind de diversi factori poate produce o explozie.

''Frigorific''=transport frigorific, un alt coeficient de marire a salariului ,

Sper ca am inteles corect ideea..adaugati si voi alte criterii

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Members

Bună

Câteva informații vă pot oferi în legătură cu transportul specializat,am lucrat cu animale vii câțiva ani la o firmă daneză! E un domeniu de transport care implica multă muncă brută pe lângă activitatea de condus propriu-zisă,deci se lucrează direct în că...t domnilor! Lăsând condusul de o parte,șoferul mai trebuie să pregătească trailerul înainte de încărcare cu material absorbant pentru dejecțiile animalelor în fiecare boxă, apoi încărcarea animalelor efectivă care poate dura mai mult sau mai puțin în funcție de numărul și mărimea animalelor plus compartimentarea lor pe nivelele trailerului,apoi se merge la destinația de livrare.după descărcare se curăță trailerul apoi se spala și se dezinfectează pentru a se putea face o altă încărcare! Așa în mare am creionat o cursa dar când trebuie făcut toții pașii constatam ca volumul de muncă e enorm! Deci raportul munca=retribuție trebuie să fie la oră !!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.