Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Salut


tirum76

Postări Recomandate

  • Members

salut

eu sunt  tirum76  ....  sunt ceva litere din numele meu aranjate sa sune putin ciudat iar cele doua cifre  ..... da este anul de nastere  recunosc am 42 de ani si de  doua zile proaspat sofer profesionist  ca amator sunt vreo 10 ani . poate unii dintre cei  de pe forum daca vor verifica  vor vedea ca am peste 6 ani de cand sunt inscris  , dar sunt mic , nu cred ca am 10 postari  dar am citit mult despre voi si peripetiile dumneavoastra   pe soselele patriei  sau pe continent . despre mine  sunt inca in scoala  urmeaza celebrul  CPI pentru inceput  dupa aceea vom vedea  . sunt salariat  pe un salar de romania  si unele probleme  cotidiene pe care banuiesc ca le aveti si voi  cei multi  adica copii pe care in anumite momente trebuiesc ajutati  liceu  , facultati  si drept urmare  esti nevoit sa muncesti  ..... sa faci politica  asta este cea mai buna solutie daca iese  .... sau cea mai prosta   sa furi . eu am ales solutia  cea mai prosta pentru mine  adica reconversie profesionala  si munca  grea si nu ma dau la inlaturi ,  pentru un om care  la ora 16 este acasa in fiecare zii alaturi de familie .

acum vine  partea cea mai grea  si o intrebare la fel de dificila . as avea o portita  de angajare pe romania  ca sofer  la un „ prieten „ pe care al pot domolii uneori , cu riscurile de rigoare  adica   sa dai in program  ... magneti ... tonaj ,  asta asa de inceput pina inveti si partea frumoasa si corecta a meseriei de sofer ,  cu avantajul de a trece pe acasa poate mai des ,  sau sa incerc  si poate iese din prima , o firma serioasa cu plecat afara  cu programul de lucru aferent . sunt putin in dilema pina iau atestatul mai dureaza un pic , inca nu sunt presat cu serviciul , chiar si cu salariul ala mic  si as vrea sa aflu  din experienta voastra  care este  varianta corecta  de a incepe . poate experientele unora  chiar si alea rele pot da idei si sfaturi  unor incepatori .

multumesc frumos  si drumuri  bune 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Colegule dacă vrei un sfat nu ți-aș recomanda sa pleci(de datorii și probleme nu ai sa scapi dacă pleci pe comunitate)iar dacă aș fi în locul tău as întreba în primul rând sotia si copilu s-au copiii iar dacă ei ar spune dute Tati tot în țară as rămâne(comunitatea e un loc în care dacă nu ești atent devii precum un robot fără să-ți dai seama)Avantajele care le ai ca si conducător de camioane de mare tonaj pe comunitate sunt următoarele poți sta pe rețelele de socializare pe netul firmei,te poți spăla dacă vrei si de două ,trei ori pe săptămână bineînțeles contra cost de data asta,poti folosi clima sau sirocoul dacă ai așa ceva pe cabină poți veni acasă ori de câte ori vrea seful la fel si intorsul si nu in ultimul rand ai sa descoperi multe lucruri ciudate despre propria-ti persoana si cel mai important îți vei face prieteni ce nu visai(asta dacă ai ceva la ladă )ar mai fi multe iar dacă nu te-am convins as putea sa te iau si să-ți arăt , respect si succes in orice ai alege.       

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Salut..din pacate comentariul meu o sa aive o alta turnura....Din 2012 tot citesti forumul...cum ar veni..Ai aflat cit de cit macar o parte din povestile sau intimplarile noastre.Ai hotarit ca este momentul sa devii sofer profesionist venind dintr-o alta meserie..Nu se supara nimeni pentru asta ,tu hotarasti ce vrei sa faci in continuare..DAR...Nici nu ai apucat sa termini scoala si sa dai examenele ca deja ai ginduri aiurea.Nu constietizezi ce spui..e normal venind dintr-o alta meserie..Te arunci repede la ''sa dai in program....magneti..etc'' doar de dragul de a munci. Pfff...Inceput prost pentru tine..Ai auzit si observat ca in meseria asta se platesc sume mai mari de bani...Nu ai observat si nici nu ai realizat ca sumele respective sunt de 2 categorii..Salariul..care e minimul pe economie..si Diurna...bani care reprezinta suma data pentru mincare..Sunt multi care habar nu au de asta..ei tot zic..''Ma duc sa muncesc pe 2000 euro'' cind ei lucreaza pe 4-500...si restul diurna..Zici ca esti dispus sa incalci programul de munca..etc..Te-ai gindit la reversul medaliei..?Ce o sa te faci cind esti oprit si platesti o amenda cit salariul tau pe vreo 2-3 luni..Depinde si pe ce tara se intimpla asta, ca la unii pentru magnet te trezesti ca primesti chifle cu prastia..Ma asteptam ca tu la virsta ta sa ai o minte mai buna..nu ca a unuia de 20-22 ani..Pe ala macar il inteleg..Tot ce zboara se maninca..Dar tu..?Ai trecut prin viata fara sa capeti nici o experienta.? Crezi ca daca accepti magariile  din aceasta meserie in primii ani doar de dragul de a invata si capata experienta ulterior o sa te indrepti ''din coloana''...Nu cred..vei ramine tot aplecat si dispecerul sau seful tau direct va deveni cea mai importanta persoana si tu vei executa fara cricnire tot ce iti spun..Ai observat citi pling ulterior pentru ca s-au lasat amagiti de mirajul banilor si au acceptat toate prostiile..Te-ai gindit vreodata cum e sa muncesti 1 an de zile pentru familie si apoi sa ii dai inapoi intr-o secunda..nu cred...Puneti mintea la contributie si foloseste-o..Nu ai 20 ani ci o alta virsta..Vrei sa te faci sofer..Fa-te..Dar respecta meseria pe care o vei practica..Aici nu faci prea multe greseliPentru familie e bine sa nu accepti magariile cu magneti si eludarea programului de munca sau condus..Nu se merita cind tragi linie..Poti gasi ceva convenabil cind o sa fie cazul si respectind meseria si legea..mai ales ca ai o alta care nu te lasa sa mori de foame..Observa si faptul ca forumul nu permite eludarea regulamentelor..de munca..de condus..etc..Asa ca daca vrei sa iti faci familia fericita fa-te sofer si respecta-ti meseria si legea..Altfel vei constata ca te-ai facut degeaba sofer..Pina atunci..Gindestete si succes la examene..

ps Nu am zis nimic despre traiul pe comunitate..unde trebuie sa te gospodaresti singur...mincare..spalat..etc..Sa vezi atunci..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

salut  

multumesc pentru comentarii , de citit am citit atat cat se putea  si am inteles ideea in principiu . eu vroiam sa vad cum este mai bine sa incepi pe tara unde poate presiunea patronului este mai mare  sau  direct pe comunitate unde  legile sunt legi si mai greu de incalcat din toate punctele de vedere . vroiam sa aflu dac este mai usor pentru inceput sa inveti sa stapinesti bestia in tara unde de in primul rand cunosti limba la perfectie  si in principiu stii unde este bucurestiul  , pe unde vine clujul si cum sa ajungi de la iasi la constanta sau direct pe comunitate cu o engleza de mahala  cu  Google translate cu spalat in benzinarii si facut o supa  in remorca  cu chingile pe manerele de usa noaptea in cabina cu ..... toate cele pe care cei multi le cunosc iar cei noi o sa le descopere . stiu este greu  dar fara munca banuiesc ca nu se poate  realiza ceea ce vrei atat pentru tine  cat si pentru familie .

cred  si sunt perfect sigur ca o sa fie situatii când  dispecerul sau patronica o sa sune si  o sa zica hai dai in program  pe barba mea  ca daca nu dai nu iese leasingu la masina si e problema mare  asta si pe romania si pe comunitate  , dar sunt riscuri asumate  sau sunt riscuri calculate si asumate cu buna stiinta  . 

in fine asta este 

apropo  cico_3504  ai spus ''Ma duc sa muncesc pe 2000 euro'' cind ei lucreaza pe 4-500..     eu muncesc pe 283 euro pe luna  am 20 ani vechime in munca si raspundere cat caruta  am o calificare de asistent medical  dar nu am banii de spaga sa intru in sistem  si drept urmare nu practic meseria  .. si  o rata de prima casa de  de 274 euro  acum vine întrebarea  tu ce ai face  te vei chinui in continuare pe 283  hai ca poate se face 300 se mai maresc salariile  sau  vezi o posibilitate de a munci intr-un domeniu total nou  cu aia 60euro diurna pe zii si salar minim pe tara cu chinurile de rigoare de a supravietui in 4 m3 cat are o cabina de tir 

da poate pentru mine si multi altii care fac scolile de soferi aia 2000 de euro fac diferenta intre minimul pe economie pe tara  si atit ca altceva nu mai primesti  si salariul de sofer profesionist . scoala de soferi a costat aproape 3000 lei ai idee cate tone de publicitate de la marile firme gen  ka...land   -   car....ur  am carat pe salariu de zilier ca aia te platesc cu ziua  sa duci 1000 de pliante pentru 50 lei pe saptamana  ai idee cat poti sa cari  sa induri  sa pui ban pe ban  si sa duci si copii in concediu , sa le iei un suc ,  o prajitura ,  bicicleta ,   adidasi  sa ai cresti cu bun simt  si cu ideea ca daca nu vor invata sa le fie bine in viata vor ajunge ca tine  care poate nu ai avut sansa si nu ai avut un dram de noroc  odata .

e greu   .... a fost si pentru voi cei care au incercat si au riscat si au plecat la munca  dar si pentru cei ramasi acasa nu a fost usor . da nu am facut alceva pina cum pentru ca copii mei au fost mici dar acum au crescut si pot sa vorbesc cu ei de la egal la egal si inteleg situatia si sunt de acord cu ea .

hai gata    ca emotiile si durea din suflet pot sa ne faca dusmani fara ca cineva sa aiba vreo vina

o zii buna si drumuri line . 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

nu ai inteles ideea cu ''ma duc sa muncesc pe 2000''...o voi repeta ca poate intelegi...multi se gindesc ca acea suma este SALARIU..cind de fapt suma reprezinta un salariu de 25% si restul de 75% ar fi diurna..adica banii tai de mincare...daca vei fi constient de aceasta diferenta e un cistig...nu vei povesti prin parcare ca ai 2000 cind nu e adevarat...cistigurile salariale sunt de fapt banii ramasi din diurna in urma gospodaririi tale..cu mincare..cu spalat..etc..

Presiunea patronului..dispecerului este mare..dar...cu cine poate...cu cine nu...nu mai incearca..indiferent ca e pe RO sau UE..aici intervine si capacitatea soferului de a gestiona situatia..de asi planifica ruta..etc..Daca gasesti un salariu bunicel poti sta linistit pe RO..esti mai des acasa...cunosti limba..te descurci mai bine...Daca te hotarasti cu UE atunci ai drumuri mai bune.si probleme..cu parcari..cu furat de motorina sau marfa..ca la toti ceilalti..Mai rar pe acasa...si restul..TU hotarasti ce vrei de la viata..in functie de ce gasesti si ce doresti..Dupa cum spunea si colegul sasha...daca ai rata cit salariul e treaba grava..chiar foarte grava dupa mine..Nu e treaba mea sa stiu de ce si cum ai ajuns acolo..insa ca sfat pentru viitor in meseria de sofer iti pot da unul...Nu te lasa amagit de mirajul banilor si accepta incalcari ale programului de munca sau a timpilor de condus. Vei constata ca ce produci intr-un an pierzi intr-o zi.Spui ca te duci pentru familie..Pai atunci gindestete la ei in primul rind cind iti vine vreo idee de incalcare a legii..Sunt constient ca soferia e o raza de soare pentru multi..dar nu o lasa sa te umbreasca..Am colegi care au bagat la cap ce le-am spus si chiar daca sunt incepatori lucreaza pe salarii bune..Alegerile pe care le faci in viata se rasfring din pacate ulterior asupra ta si a familiei..asa ca...de ales ai ales soferia...e bine...mai departe alege legea..si fii atent...E un sfat..cind vei deveni sofer profesionist vei face cum crezi de cuvinta..dar la primul pas gresit amintesteti ce iti spuneam..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

1. Angajează-te oriunde (toate sunt o apă și-un pământ), dar fii pregătit (fizic și psihic) să părăsești acel loc de muncă în orice secundă.

2. Dezvoltă-ți imunitate la răcnete, amenințări sau promisiuni... de obicei ''ruperea în cardan'' funcționează foarte bine.

3. Stai departe de alcool și nu uita că prieteniile se clădesc în timp, nu după ce-ai plătit tu 3 beri în parcare...

4. Meseria e grea, dar e și frumoasă. TREBUIE să-ți placă, altfel...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

salut

azi am terminat cu scoala de soferi pentru cat c . c+e  .

a durat toata operatiunea 11 luni  si pot spune ca am avut si putin noroc pentru ca am trecut toate examenele din prima tura azi fiind ultima tura am dat traseul cu  ARR pentru obtinerea  atestatului  CPI marfa  si asta a fost . sper ca pina pe 1 oct sa iasa si cardu si atestatu de la ARR si apoi sa cautam de munca .

toate cele bune pentru toti  si drumuri bune si libere  si daca am suparat pe cineva dintre voi nu a fost nimic cu intentie .

 

Editat de tirum76
am mancat ceva litere - scuze
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.