Jump to content

Pregatirea masinii pentru iarna


CALIN

Recommended Posts

  • Administrators

  1. Verificati concentratia lichidului de racire. Lipsa propietatilor necesare poate duce la avarierea motorului.

  2. Verificati / inlocuiti pneurile, cu unele de iarna. Aceastea pot influenta decisiv capacitatea de oprire a vehicolului, si posibilitatea de a iesi din zapada cu masina.

  3. Presiunea in pneuri trebuie sa fie mai mica decat cea folosita pe perioada de vara.

  4. Verificati sistemul de pornire a masinii: electromotor, baterie, bujii.

  5. Verificati sistemul de climatizare, dezaburire, sistemul de iluminare.

  6. Verificati sistemul de spalare a geamurilor, respectiv lamelele de stergere a parbrizului si a lunetei unde este cazul. Schimbati solutia de spalat geamurile cu solutie care nu ingheata.

  7. Verificarea lanturilor, spalarea de rugina si pregatirea lor pentru a fi puse in masina.

  8. Recomandam, ca pe langa lanturi, in portbagaj sa mai aveti: un saculet de nisip, lopatica, o pereche de manusi, o paturica.

  9. Echiparea masinii cu eventuale solutii anticondens pentru geamuri si alte accesorii pentru imbunatatirea vizibilitatii.

  10. Pentru ca vopseaua sa treaca de intemperiile intalnite cu bine, recomandam un polish pe intreaga masina, si in special pe partile unde ajunge frecvent solutia de apa si sare. Eventual, puteti aplica folii speciale de protectie pe aripi, respectiv usi.

  11. Utilizarea solutiilor speciale contra inghetului pentru yale. Nu uitati sa folositi aceasta solutie si pentru incuietoarea de la rezervor sau portbagaj. este foarte neplacut sa fie frig afara si sa nu iti poti descuia, alimenta masina. Recomandam aceasta practica, chiar daca pentru deschiderea masinii folositi telecomanda.

  12. Ungeti chederele cu solutie contra inghetului.

  13. Ungeti balamalele de la usi, hayon, capota, cu spray cu vaselina.

  14. In zonele unde exista pericolul de a ramane inzapezit este bine a alimenta cat mai des masina cu combustibil, asigurandu-va in acest fel ca nu veti ingheta de frig atata timp cat motorul va functiona.

  15. Inainte de plecare, verificati ca stergatoarele sa nu fie lipite de geam din cauza inghetului.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Puneti in masina si o caciula in caz ca plecati fara si aveti nevoie pe drum  :D...urechile inghiatza  destul de rapit  ;) . E bine sa aveti si ceva de mancare prin masina in caz ca ramaneti inzepeziti pe undeva  ;). Chiar daca aveti patura in portbagaj, mai puneti una  ;D ;D ;D , ca nu strica  :D. Aaaaa si sa aveti si ceva tariu prin portbagaj cada e sa stati mai mult in loc iarca  ;D ;D ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

  Foarte bune sfaturi!as mai recomanda o racleta pentru inlaturarea ghetii de pe parbriz,un set de Traction-aid(scarite anti-derapante care se pun sub roti),un lant de tractare(sau sufa,sau stanga),si,pentru cei care merg pe drumuri de tara,un troliu,bull-barr si bineinteles proiectoare!Si Spray de pornire!

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Aaaaa,ar mai fi si un pachet cu guma de mestecat ( face bine la nervi  :D),un cartus de tigari ( crezi ca face bine la nervi, dar face rau la sanatate  ;) ),si multa cafea.E bine sa-ti iei iarna cu tine in masini si nevasta,prietena sau amanta.....in caz ca restu proviziilor de termina  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • EX Staff

iarna este ca si venita.

in europa camioanele sunt dotate cu o priza sau un cablu pentru a putea fi racordate la o sursa de energie electrica iarna? in acest fel pornirea este mai usoara la temperaturi scazute.

in special tarile nordice, au sistemul de pre-incalzire motor electric, trebuie doar sa-l conectezi seara,in parcare,si dimineata nu ai probleme  ;) ;) ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.