Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavril


mihaitza

Recommended Posts

  • Members

La Multi Ani  celor care poarta numele de Mihai,Mihaela,Gabriel...

...ce spune traditia...

Prăznuirea Soborului Sfinţilor Îngeri s-a ales în a opta zi a lunii noiembrie, care este a noua după luna martie - ce este întâia de la zidirea lumii - spre închipuirea numărului cetelor îngereşti, în număr de nouă, pe care le-a numărat Sfântul Dionisie Areopagitul, ucenicul Sfântului Apostol Pavel.

Iniţial, cultul îngerilor era asimilat credinţelor păgâne şi eretice, aceştia fiind cinstiţi împreună cu soarele, luna şi stelele, pe care le socoteau că au suflet viu. Erau, în vremea Sfinţilor Apostoli, eretici care se lăudau cu mândrie că urmează îngerilor prin înfrânare şi prin viaţa lor cea curată şi învăţau a se da aceeaşi închinăciune îngerilor ca şi lui Dumnezeu. De asemenea, existau alţii care considerau că îngerii sunt mai presus de Hristos.

Drumuri bune

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Mihaitza, in primul rand tie si nu numai, ci si tuturor ce poarta aceste nume frumoase Mihai si Gabriel, va urez un calduros "La multi ani", sa traiti sa fiti sanatosi sa aveti parte numai de bine si drumuri bune! Foarte frumos din partea ta ca ai deschis acest topic, sper ca nu deranjez pe nimeni, dar si mai frumos este faptul ca ai scris si cateva randuri din credinta noastra stramoseasca referitor la Sfintii Arhangheli, chiar imi doresc sa stiti ca Sf. Arhanghel Mihail este un mare izbavitor de necazuri, deci daca se intampla sa va aflati intr-un moment dificil pe camion nu incetati sa ii cereti ajutorul, fiindca sigur va va ajuta, grecii au un mare respect fata de acest mare Sf. Arhanghel, care in situatie de accident cumva, a salvat multe vieti in chip uimitor, sa ne fie de folos, drumuri bune va doresc.

A, inca ceva.....Sfantul Arhanghel Mihail sa va ocroteasca pe toti!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.