Members Andrei Mures Posted April 23, 2014 Members Share Posted April 23, 2014 Am avut un accident acuma cateva luni drept urmare mi sa suspendat permisu. As dori sa merg din nou la munca afara. intrebarea mea este daca se poate circula in UE cu dovada cu drept de circulatie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dutza Posted April 23, 2014 Members Share Posted April 23, 2014 NU se poate cu Dovada!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Andrei Mures Posted April 23, 2014 Author Members Share Posted April 23, 2014 Ok, mersi frumos de raspuns, am auzit de la cineva cum ca s-ar putea, daca ar fii tradusa si legalizata la un notar, de asta intrebam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cri5tian Posted April 23, 2014 Moderators Share Posted April 23, 2014 daca ar fii tradusa si legalizata la un notar Tradusă și legalizată... în ce limbă? Maghiară, cehă, slovacă, daneză, italiană, germană, spaniolă, franceză, suedeză, slovenă, olandeză, poloneză sau portugheză? La câți bani ar costa traducerea și legalizatul în toate aceste limbi, mai bine faci școala din nou. Evident că nu se poate circula cu dovada înlocuitoare a permisului în afara țării, dar în cazul tău, nu poți da examen din nou pentru redobândirea, mai devreme, a permisului? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Andrei Mures Posted April 23, 2014 Author Members Share Posted April 23, 2014 L-am dat, dar carnetu nu mi se da inapoi doar la solutionarea cazului (mi sa intocmit un dosar pentru inceperea urmaririi penale pentru vatamare corporala din culpa). Acuma nu stiu in ce limba, dar stii cum e, dimineata cand te intalnestii la cafea cu mai multi colegi, fiecare isi da cu parerea si am zis sa intreb aici, poate cineva a mai fost sau e in aceasi situatie si ma poate ajuta si pe mine. Oricum multumesc mult pentru raspunsuri si drumuri bune! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members damoncarter2004 Posted April 24, 2014 Members Share Posted April 24, 2014 Salut!Am fost si eu in situatia ta in 2005.In acest caz s-ar putea sa ai interdictie de parasire a tarii.Pana la solutionarea cazului circuli cu dovada,pe care o prelungesti la fiecare 15 zile.Deci nu poti circula cu dovada in afara tarii.Drumuri bune! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Dovada se prelungeste din 30 zile in 30 zile de catre seful Serviciului rutier din cadrul IPJ-ului pe raza caruia s-a retinut permisul de conducere, numai cu avizul procurorului care efectueaza urmarirea penala in baza ordonantei emisa de acesta. In cazul contraventiilor si DOAR al acestora, se poate redobandi permisul de conducere in perioada suspendarii, daca iti iei angajamentul sa nu conduci in perioada suspendarii pe teritoriul Romaniei (in baza unei declaratii notariale) si prezinti documente care arata ca esti in imposibilitatea de a te prezenta la ghiseu sa iti ridici permisul de conducere(plecat in strainatate-acte doveditoare:bilete de avion, contract de munca etc.) Interdictia de a parasi localitatea sau tara se da doar de procuror sau instanta de judecata si se comunica personal suspectului sau inculpatului. Spor in toate! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Dovada, care are drept de circulatie, atesta dreptul de a conduce autovehicule DOAR pe teritoriul Romaniei, ca si in cazul numerelor rosii, cele provizorii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionutpaun Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Colegi la voi cat timp a durat pana la soluționarea cazului? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Depinde de la caz la caz! La infracțiuni trebuie sa ți cont de numărul de dosare pe care le are polițistul/procurorul! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Nu se poate stabili un tipar de soluționare a unui dosar penal! Depinde de complexitatea infracțiunii! În cazul tău despre ce infracțiune este vorba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionutpaun Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Numere rosii expirate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Ia în calcul ca durează aproximativ doua săptămâni pentru înregistrarea dosarului la Politie si Parchet! Cat timp se fac cercetări verificări audieri aproximativ intre doua săptămâni si o luna iar pe masa procurorului mai sta aproximativ doua săptămâni ! Dacă nu ai cazier poți sa primești o renunțare la urmărirea penala: adică o amenda și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 zile cu obligație de a susține examenul13/15! Bafta și sa auzim de bine! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionutpaun Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Eu astept din Septembrie sa imi vina ceva acasă si nimic , la parchet merg in fiecare luna pentru prelungire de dovada am întrebat si mi-au spus ca la ei încă nu a ajuns dosarul si ca ar fi la circa de politie. Orcum multumesc pt informati! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Poți sa redactezi o cerere de urgentarea a soluționării cauzei pe care sa o înregistrezi la Parchet sau Politie! Din punctul meu de vedere este o cauza simpla dar depinde și câte dosare mai sunt înregistrate la Politie și câți oameni sunt acolo care se ocupa de dosare! O seara placuta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionutpaun Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Observ ca te pricepi colegu , te rog spune-mi cum redactez cererea asta spre exemplu: daca încă dosarul se afla la circa de politie la cine trebuie sa merg sa spun ca vreau cerere de urgentă la fel si in cazul daca dosarul a ajuns la parchet? Informațiile primite de la tine imi sunt chiar de un real folos Multumesc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionutpaun Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 PS: in urma cu o luna de zile am fost la circa de politie sa intreb ce se intampla cu dosarul meu si nimeni nu ma băgat in seama mai mult decât atat ofițerul de serviciu mia comunicat ca polițistul care se ocupa de caz este in concediu si sa revin peste o saptamana, merg dupa o sapataama acceiasi placa polițistul care se ocupa de caz nu era in birou am așteptat cca. 30 de min pe hol am i trenat din nou si mi-au spus ca. A plecat din circa:))) ce sa zic bataie de joc ) văzând cum stau lucrurile am zis sa nu mai insist sa nu care cumva săi enervez si sa primesc o soluționare de caz la care sa imi pare rău ca am scormonit , acum mai pus pe gânduri cu scrisoarea de urgentă sunt total in ceata tot la fel ma gândesc sa nuu mio faca lata pt cai cicălesc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Dacă știi nr de dosar penal ceva de genul xzya/P/2014 cererea se adresează către unitatea de politie sau parchet unde menționezi datele tale de stare civila, obligatoriu CNP și adresa de domiciliu in care menționezi aspectele referitoare la întocmirea dosarului, data, de către cine și în cerere menționezi ca ai nevoie urgenta de soluționarea cauzei penale întrucât vrei sa iți redobândesti permisul de conducere întrucât reprezintă serviciul tău și trebuie sa te intretii! Lasă un număr de telefon și adresa de corespondenta! Cred ca vei fi contactat, cel puțin sa ți se spună stadiul cercetărilor. Drumuri bune și fără evenimente! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members beni_d Posted January 4, 2015 Members Share Posted January 4, 2015 Eu cand am schimbat permisul am vrut sa plec din tara doar cu dovada. Am intrebat la politie daca pot parasi tara doar cu dovada, raspunsul lor: da, dar pe propria raspundere. Dovada e valabila doar in tara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 5, 2015 Members Share Posted January 5, 2015 Dovada înlocuitoare, eliberata cu drept de circulație, este valabila doar pe teritoriul României !!! Nu contează dacă traduci documentul! Dovada nu e recunoscuta în străinătate ca permis de conducere! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 11, 2015 Members Share Posted January 11, 2015 Eu cand am schimbat permisul am vrut sa plec din tara doar cu dovada. Am intrebat la politie daca pot parasi tara doar cu dovada, raspunsul lor: da, dar pe propria raspundere. Dovada e valabila doar in tara. Părerea mea este ca ai cerut explicații de la niște neavizați din politie! Convenția de la Viena este clara și se aplica și României ca stat semnatar! Practic este o convenție asupra recunoașterii prin reciprocitate a permiselor de conducere ale statelor semnatare printre care și Romania! Aici nu este stipulată existenta despre vreo dovada înlocuitoare a permisului de conducere! Drumuri bune și cu soare! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionutpaun Posted January 20, 2015 Members Share Posted January 20, 2015 Am fost azi la politie si au spus ca dosarul meu e deja la parchet, asta ce-o mai însemna ca e aproape de finalizare, sau...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 21, 2015 Members Share Posted January 21, 2015 Înseamnă ca e pe masa procurorului și trebuie sa aștepți soluția! O sa primești o ordonanta acasă probabil cu o soluție de renunțare la urmărirea penala! Bafta în continuare! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members ionutpaun Posted January 21, 2015 Members Share Posted January 21, 2015 Astăzi am scris de mana o cerere pentru urgentare a dosarului si am de gând ca mai e suni rata sa o depun la parchet, primesc un număr de înregistrare precum ca am depus cererea? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members apocalipse Posted January 22, 2015 Members Share Posted January 22, 2015 Orice cerere pe care o redactezi o vei depune le registratura parchetului unde obligatoriu ți se va da un număr de înregistrare! Drumuri bune fără evenimente! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts