Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Abel Cavaşi

Members
  • Număr conținut

    54
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Abel Cavaşi

  1. La mulţi ani forumului! Să ai grijă de el, Căline, căci este un forum foarte preţios! Şi să nu cedezi la tentaţiile materiale care vor urma şi la propunerile „indecente” pe care ţi le-ar putea face „binevoitorii” care privesc din umbră.
  2. Să înţeleg că şoferul nu are nicio obligaţie în legătură cu ora afişată?
  3. Am instalat progrămelul FoxtrotGPS, dar n-am reuşit să înţeleg încă dacă pot sau nu pot să-l folosesc cu ajutorul telefonului. Oricum, în cel mai rău caz voi face rost de un receptor GPS, să văd ce pot programele de pe laptop în comparaţie cu navigatorul.
  4. Am un Nokia 6710 navigator. Oare l-aş putea folosi ca receptor GPS pe laptop (linux, Ubuntu) sau trebuie să-mi cumpăr receptor GPS separat?
  5. Foarte interesant şi drăguţ! Felicitări inventatorului!
  6. Sunt de acord cu asta. Dar ai văzut vreodată linie discontinuă la mai puţin de 50 de metri după calea ferată?
  7. Adică poţi depăşi cu trecerea peste linia continuă?
  8. Mulţumesc pentru observaţia bine fondată! Aici se vede un exemplu în care contează experienţa (eu am învăţat doar teoria ce mi-a fost necesară la examene). Se pare că, într-adevăr, firma este cea care plăteşte (amenda, desigur, nu celelalte consecinţe).Ok. Dar atunci cum decurge relaţia dintre şofer şi firmă? Dacă şoferul depăşeşte programul fără voia firmei, este sancţionat de firmă? Sau cum îşi manifestă firma voinţa ca tu să depăşeşti programul? Este suficient un simplu mesaj pe telefon ca tu să accepţi depăşirea de program? Ce mijloace legale ai să lupţi împotriva firmei dacă aceasta nu recunoaşte că te-a obligat să depăşeşti programul? În contractul de muncă se stipulează asemenea situaţii? Mulţumesc!
  9. Sper că nu vorbeşti serios... Firma nu are cum să plătească toate consecinţele legale la care te supui când depăşeşti programul. Ce te faci dacă ucizi un om cu programul depăşit? Singurul organ care îţi poate permite să încalci o lege este legiuitorul însuşi. Dacă firma este atât de presată şi are argumente, va face o cerere la organul competent care te poate sancţiona pe tine ca şi conducător auto. În consecinţă, va primi o derogare sub forma unui act scris pe care ţi-l va transmite ţie şi doar aşa te vei putea disculpa în faţa legii.
  10. Te poate obliga firma să depăşeşti programul?
  11. Depăşirea este permisă doar dacă ai spaţiu suficient ca să nu treci peste linia continuă care se află la mai puţin de 50 de metri de trecerea la nivel.
  12. Presupun că o explicaţie ar fi faptul că s-a deplasat încărcătura în momentul intrării în viraj.
  13. Să înţeleg că nimeni, nimic? Să înţeleg că toţi care aţi fost amendaţi n-aţi avut nimic de obiectat? Sau aţi avut de obiectat, dar n-aţi ştiut cum? Sau aţi ştiut cum, dar aţi considerat că nu merită efortul?
  14. Am votat „câştig mai bine” pentru că n-am avut decât o singură posibilitate şi asta mi s-a părut a fi cea mai plauzibilă, dar mi-ar fi plăcut să pot pune şi ce-a de-a treia variantă.
  15. Constat că la anumite topice se aduc în mod eronat ca argumente ditamai amenzile înfiorătoare pe care le-a primit cutare şi cutare pentru depăşire de program prost înţeles (de către cel care amendează), pentru depăşire pe autostradă (deşi conceptul este absurd) şi pentru cine ştie câte şi mai câte gogomănii, de parcă asemenea amenzi ar constitui o dovadă că legea nu a fost respectată. În aceste condiţii, aş vrea să ştiu dacă există vreo metodă de a ne opune anumitor amenzi pe care le considerăm abuzive sau absurde. Avem posibilitatea să contestăm decizia proastă a unui poliţist care ne amendează pe nedrept sau suntem condamnaţi pe veşnicie să fim amendaţi pentru orice invenţie de-a unora care n-au habar de lege? Cum se poate face, concret, contestaţia? A mai făcut cineva aşa ceva? I-a reuşit?
  16. Am văzut că există două voturi pentru „Întrebarea nu este clară”. Într-adevăr, poate ar trebui menţionat că întrebarea se referă la un singur conducător auto, nu la echipaj. De asemenea, văd că se acumulează voturile şi că ele încep să graviteze în jurul unei singure alternative, ceea ce este foarte bine. Tocmai acesta este scopul sondajului şi vă mulţumesc pentru colaborarea voastră în clarificarea acestei chestiuni importante.
  17. Probabil, şoferii aceia români sau turci pe care i-ai văzut tu sunt mai isteţi decât alţii, au înţeles regulamentul ceva mai bine şi ştiu că aia nu e depăşire, ci trecere de pe o bandă pe alta. Dar mă îndoiesc că alţii o consideră depăşire.
  18. Eu zic că te bagi, iar dacă iei amenda faci contestaţie. N-au decât să inventeze un indicator pentru interzicerea trecerii de pe o bandă pe alta.
  19. Dragii mei, părerea mea este că un moderator trebuie foarte rar să-şi justifice acţiunile, pentru că el nu a fost ales moderator doar aşa de florile mărului. De asemenea, mai cred că pe un forum atât de activ ar trebui ca moderatorii să şteargă în mod indiscutabil de prin posturi cuvintele jignitoare la adresa oricui şi să nu permită dezvoltarea posturilor în care utilizatorii se ceartă. În fine, sunt convins că fiecare utilizator crede că face un bine în felul său şi că nimeni de pe Pământ nu greşeşte într-un asemenea hal încât să i de dea în cap. Bucuraţi-vă de ceea ce avem, bucuraţi-vă că acest forum este atât de bine folosit de oameni deosebiţi, cu zeci de ani experienţă. Vă mulţumesc!
  20. Dacă nu este legal, atunci înseamnă că nu putem conduce, indiferent cât de practic sau de optim ar fi! Deci, înţeleg că tu ai votat cu NU. Mulţumesc pentru vot!
  21. Consider că acest sondaj este cel mai relevant pentru dilema noastră privind programul zilnic de condus şi consider că am reuşit să pun o întrebare cât de cât clară pe această chestiune. Vă rog să votaţi cât mai mulţi! Am permis şi opţiunea de schimbare a votului, pentru că oamenii au dreptul să se mai şi răzgândească. Mulţumesc!
  22. Dacă tot mai sunt nedumeriri, eu cred că ar trebui trimisă o întrebare mai clară, de exemplu, întrebarea:-Se poate conduce mai mult de 10 ore (neconsecutive) într-un interval de 24 de ore consecutive? Un răspuns de genul „da/nu” clarifică totul pentru cei care încă tot nu au înţeles cum stă treaba.
  23. Şi iată că, în sfârşit, s-a terminat cu bâlciul şi avem un răspuns oficial de la ARR prin care suntem informaţi că „Legislaţia se aplică în conformitate cu definiţiile stabilite în fiecare act normativ în parte, cele din dicţionar neavând relevanţă dacă o noţiune este definită în lege (art. 4 lit. k din Regulamentul CE 561/2006 în exemplul dvs.).” (am subliniat ceea ce am considerat foarte important). Asta înseamnă că DEX-ul nu are nicio relevanţă aici şi că putem conduce mai mult 10 ore într-un interval de 24 de ore consecutive!
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.