Jump to content
Cyber77

Depasire program

Recommended Posts

Salut, 

Am și eu o întrebare la dumneavoastră,știmati colegi....Dintr-o neglijenta, un coleg mi-a mutat mașină care era pe pauza, am băgat cardul astazi la 01:30 și am încheiat programul la 12:45, în aceasta perioada am condus  5 ore cu pauzele legale, dar la orele 18:00 un coleg mi-a mutat mașină și a barait vreo juma' de ora. Ce amenda risc pentru depășirea de program? Mulțumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum adică ''neglijență''? N-a văzut în ce mașină s-a urcat, sau cum? Și cum și-a permis ăla să deranjeze o mașină care-și făcea ''pauza''? Adică era și ea săraca obosită, își făcea o pauză, poate binemeritată și vine nu știu cine și se apucă să tragă de ea, așa nitam nisam... da' cum e posibil așa ceva? Da' chiar vă credeți în junglă acolo, de deranjați mașinile altora?!!

Tu unde erai în intervalul 12:45 și 18:00? Dacă efectuai un repaus zilnic (indiferent că normal sau redus) trebuia să fii la bordul autovehiculului. Dacă efectuai repausul zilnic în altă locație, cardul nu avea ce să caute în tahograf!!!

Cât despre amendă, nu știu detalii exacte (cu sume de bani), dar pot să-ți spun că indiferent cât ar fi amenda, meriți una în plus pentru necunoașterea prevederilor și a termenilor legali. Așa că ''știmabile''... noi doi nu suntem colegi (de breaslă, cum probabil crezi tu). Colegii mei știu meserie!

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Domnu', keep calm, nu de alta dar te agiți degeaba. Atitudinea asta de Mafaldă as vrea s-o știu dacă ai avut-o de la începuturile șoferii tale ? Atat de mandru esti, ca nu-ti vezi nici lungul nasului. Ai dreptate intr-un singur aspect,......despre colegialitate.  Întrebarea era strict legata de amenda și atât. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ia pune intrebarea corect ca sa vezi cum primesti raspunsul corect .. sus scrie forumul soferilor profesionisti .., nu grupul manuitorilor de volan . 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai ca sa primesti un raspuns corect, trebuie sa specifici  tot ce trebuie in intrebare, alfel o sa primesti tot felul de povesti !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incalcari grave :

)�diminuarea cu o ora sau mai mult, dar mai putin de 2,5 ore, a perioadei minime de repaus zilnic, atunci cand nu este posibila reducerea acesteia; 
g)�diminuarea cu o ora sau mai mult, dar mai putin de 2 ore, a perioadei minime de repaus zilnic redus, atunci cand este posibila reducerea acesteia; 
h)�diminuarea cu o ora sau mai mult, dar mai putin de 2 ore, a perioadei de 9 ore din perioada de repaus zilnic fractionat

Peste ce  este aici, este considerata abatere foarte grava si tratata ca atare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cyber77 .....Ca sa poti intelege ce spun colegii mei trebuie sa stii ca pe acest forum se folosesc termenii corecti si legali din meseria noastra...respectiv nu ''program'' ci un repaus zilnic...repaus saptaminal...perioada de conducere..etc...Acesti termeni trebuie sa ii stii deoarece ai facut un curs pentru a obtine atestatul..Pe viitor foloseste corect termenii si vei observa ca nimeni nu iti va reprosa nimic.In acest fel vei demonstra si tu ca esti profesionist...Succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrebarea e cu subinteles , a miscat masina in repausul zilnic si acum vrea sa stie cat il costa prostia ...  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.