Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

o intrebare


Postări Recomandate

  • Members

Multumesc pentru raspunsuri! Nu am nici atestat, nici card. Ma voi intoarce in tara dupa cateva luni sa dau si de atestat si sa-mi iau si cardul. Am doi cumnati soferi de camion si ma duc cu ei in cursa pentru o perioada plus incep un curs de italiana acolo pentru a invata limba cat mai repede. Fara limba nu am nici o sansa sa ma angajez, de aceea am optat sa plec acum, imediat, si sa ma intorc dupa cateva luni, cu ocazia unui eveniment in familie si atunci imi rezolv si atestatul si cardul. Toate cele bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu stiu cat se tine cont de legea asta pentru ca asa cum zice colegul @vollvo_01, la inceput, pentru o perioada de cateva luni, sora mea, sotia cumnatului, mergea cu el in curse si nu a avut nici o problema. In plus, am fost si eu cu el in cursa, si nu sunt singurul, si n-a avut nici o problema. Te cred ca asta e legea dar poate nu se tine cont de ea, or fi ei mai ingaduitori sau am avut noi noroc pana acum. Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

aici nu sunt de acord cu tine,cel care a dat legea a dato de ceva.Nu conteaza ca ai 2 locuri,si la noi in tara daca mai ai pe cineva in cabina si nu este angajat al firmei o iei.Sa iti explic de ce,se pune raul inainte,de ex iei cu tine prietena,se intimpla ceva pe drum si ea pateste ceva,stii ca firma e pasibila de plati suplimentare?Apoi ai multe firme care te pun sa semnezi ca nu iei pe nimeni in cabina,tocmai ptr a nu plati daune in plus sau ptr a nuti distrage  tie atentia,in plus la accident intervine chestia cu accident de munca[daca sunt implicate persoane] si vin pe capul celor de la firma o gramada de controale din care se iese cu amenzi,in plus esti si tu socotit vinovat ca ai luat pe cineva in cabina[nu conteaza cine] Noi nu suntem invatati insa sa tinem cont de asta[inclusiv eu] dar e corect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • Members

Cico te rog sa postezi daca ai posibilitatea legea si articolul care interzce sa transporti in cabina camionului inca o persoana, pe teritoriul Romaniei.

Eu din cate stiu este intradevar interzis acest lucru dar la transportul de marfuri periculoase, unde intradevar poti avea inca o persoana in cabina doar daca este celalalt sofer sau  persoana care insoteste marfa si care cunoaste caracteristicile acesteia in ideea de a te ajuta pe tine soferul, in caz ca sunt probleme  pe traseu cu marfa transportata.

Nu o lua ca o contra la ceea ce ai afirmat ci ca o intrebare pentru a ma documenta si a mai invata ceva. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Si legislatia spaniola interzice a doua persoana in cabina daca nu este angajata a firmei. Mai mult in Spania cu ocazia unui control de politie iti poate cere contractul de munca pentru a dovedii ca esti incadrat si in ce conditii la respectiva firma. Prin Europa lucrurile sunt putin mai complicate cu al doilea sofer. In cazul unui accident nici compania de asigurari nu recunoaste al doilea sofer daca nu este incadrat in firma si apoi mai are probleme si patronul cu munca la negru. Daca cumnatii tai iti aranjeaza angajarea in mod legal atunci totul bine si la locul lui. Multa bafta si cit mai putina potera!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.