Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

hartltrans


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

  • Members

Re: Firmele ''SERIOASE''

« Răspuns #41 : Azi la 15:20:47 »......Citat atentie la ofertele ptr.Daniel Gustafsson!sunt cele mai mari ****** posibile,si suedezu:daniel&andreea (nevasta-sa,care-i romanca din Iasi)!Deci:primesc oferta ptr.SE de la young&style:firma serioasa suedeza angajeaza soferi romani cu experrienta!salariu de la 2200-2800 euro!top driver 3500-4000 euro!se lucreaza cu respectarea normelor AETR!Trebuie sa aveti card european de sanatate+tot ce tre.unui sofer de tir,inclusiv lb.engleza!imi platesc drumul pina in Jonkoping(130E),ajung acolo si...o noapte "dormim" pe cite 2 scaune de plastic in "drivers room".(eram 2 soferi veniti din Ro.cu acelasi autocar!)siii....a 2a zi era simbata:au inceput sa se adune ceilalti soferi care erau toti romani si au inceput sa ne explice cum stau lucrurile la D.G.:majoritatea din ei mergeau pe DOUA carduri,cine nu avea ,iti era frica sa te uiti pe listarile lui 11,12,chiar si 13 ore conduse zilnic din belsug!sau cardul scos din tahograf,bineinteles daca iti dadea OK D.G.!ce pauza,ce odihna saptaminala?!daca apucau sa doarma 6 ore il prindeau pe D-zeu de-un picior!amenzile toate erau ale soferilor!tot ce se strica la masina era din vina soferului care tre.sa plateasca!injuraturile si tipetele erau  ceva normal pentru D.G.inclusiv ptr.nevasta-sa!eu am avut ghinionul sa fac o infectie si cind i-am spus sa ma duca la doctor ma dat pe poarta afara cu toate ca de-abia mai puteam sa ma tin pe picioare!in schimb daca esti dispus sa lucrezi dupa regulile lui si nu ai nici un ghinion,intradevar poti ajunge sa iei mai mult de 3500E.pentru ca se lucreaza la km:2 coroane suedeze /km si asta era trecuta in contract!daca in schimb erai ghinionist iti riscai viata ptr.NIMIC!multi baieti au lucrat cite o luna si nu au fost platiti!

noi ca noi incepatori dar uita-te la alti colegi cu experienta in ce fel se injosesc la o firma mare si cu salariu destul de bun....DRUMURI BUNE LA TOTI COLEGI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 368
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

  • Members

da colegule e o lupta continua... dar nu tre sa disperi .. o iei incet pe o bascula mai cu un prieten mai spui o minciuna pe la cate o firma si uite asa incet iti faci si tu cale sa umbli singur... ca nimeni nu vine sati zica esti incepator vino sati dau camion sa meri pe drum... tre sai mai si minti dar cu conditia sa te bizui pe ceea ce faci nu sa fii chiar aerian ca asa mai bine te faci zugrav

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

in primul rind vreau sa multumesc celor ce au dat dovada de colegialitate,pentru care meseria asta e inainte de toate o pasiune si ne-au incurajat pe noi astia "nevertebratii" sa luam calea asta grea,dar singura ptr noi "nevertebratii".Iar pentru "vertebrati" un avertisment:lasati-ne si pe noi sa traim,luati voi salariile alea mari de mii de euro si lasati-ne pe noi cu astea de sute.Pentru viitorii colegi de la hartl:pastrati-mi si mie un loc,saptamana viitoare i-mi iese si mie cardul de sanatate si ne vedem prin EU.Drumuri line si sa ne vedem cu bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

eu recent am fost la HARTLTRANS si sincer sau comportat f normal,mie mi-au trimis pe mail actele necesare pentru angajare si in 1 saptamana le-am dus......acuma astept sa vad cum o fi cu viitorul coleg.....sper sa nu fie nevoie sa ii dau la felinar ;D ;D ;)8)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

am citit si eu unele dintre opiniile colegilor si imi pare rau ca sint roman. n-e lasam calcati in picioare de cei care angajeaza conducatori auto profesionisti in tara cind in afara granitelor este asa de mult de munca si pe salarii mult mai mari. ca si unii dintre colegi nici eu nu am avut experienta si nu am gasit de munca in tara. dar cum am inceput sa caut pe internet si sa depun mai multe cv. la diverse firme am reusit sa gasesc un loc de munca mai decent. nici in alta tara nu umbla ciini cu covrigi in coada dar tot ai un salariu stabil. sint multi care vorbesc dar nu au fost in viata lor mai departe de 100 de km de locul in care s-au nascut. parerea mea personala este sa nu va mai plingeti de mila si sa depuneti cit mai multe cv ca pina la urma tot gasiti de munca( doar pentru cei care vor cu adevarat acest lucru pentru restul ramine numai vorba).

DRUMURU FARA INCIDENTE. ps. nu toate firmele injurate pe acest forum sint chiar asa de rele. cine isi face treaba nu are nici un fel de problema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Colegi mary_86 si misterD ca idee ne spune-ti si noua (incepatorilor)..unde munciti si ce salariu aveti

prietene likka, pt ca vad ca , coleg nu-ti place sa ti se spuna, dupa corcoduse o sa mori de foame pana or sa se coaca, mai bine te dai pe dude ca tot incepe sezonul lor,cat despre viitorul loc de munca al tau nu o lua in nume de rau,vi sa dat niste explicatii safaturi sau indrumari ,acum e problema voastra daca vreti sa munciti doar de dragu' de  a pune mana pe covrig si a manca ,,,rame''' prin parcari.Problema e alta, familia oare se descurca cu banii care iti mai raman? Este pregatita sufleteste sa te stepte perioadele astea cat esti plecat pt nenorocitii astia de bani care-ti mai raman????

PS: nu o lua in nume de rau, cat despre locul nostru actual de munca, fiecare isi are randul (locul) la cea ce-si doreste si vrea sa practice.

PS: ai grija doar pe cat vrei sa muncesti, sau iti impun la ceea ce iti propun

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

nu cred ca e bine sa criticam pe altii care accepta si salarii mai mici. intradevar nimanui nu ii convine cand vine altul si e de acord sa castige mai putin, dar nu cred ca e cineva care sa spuna:

"eu nu vreau 2000 euro salariu, mie dati-mi 600"

toate acestea se intampla din cauza crizei, de asta accepta soferii salarii asa de mici, si patronii speculeaza chestia asta.

puneti-va si in situatia celui care lucreaza in Romania, si castiga 1000 ron, si i se ofera un servici de 600 euro, stiti ce spune?

"L-am apucat pe Dumnezeu de picioare!"

cu toate ca  cei care traim prin alte tari stim ca 600 este exagerat de putin, dar in comparatie cu 1000 ron tot este ceva, mai ales daca respectivul este bolnav de  "microbul soferiei"

probabil ca fiecare in viata am facut cel putin  un compromis, asa ca parerea mea este sa lasam pe altul sa arunce primul cu piatra

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

perfect de acord cu tine longbou dar fiecare din noi care am ajuns sa lucram pe la firma mai ~serioase~ 80% din noi am lucrat si pe tara.. vb-ind in cazul meu eu pana sa ajuns sa lucrez acum pe 1900 2000 am lucrat pe tara pe o cisterna unde luam 5 mil salar si 1700lei vechi pe KM si munceam ca un negru ca sa iau 20 de mil ajunsesi sa fac 5000 KM in saptamana cea mai de varf.. cei drept sa intamplat odata sa fac km aia intro sapt. facusesi de la Focsani 2 curse de TM , 2 de Rep. Moldova si doua de Constanta ceea ce nui deloc putin in conditiile in care nam facut 1 km pe autostrada.. deci suntem si noi invatati cu bani putini acolo poate neam si calit... dar de la bani putini pana la a zice ca mas duce sa mananc si corcoduse e destul de mult... nu te du sa te faci sofer doar de dragul de a te face

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

sunt sofer din 2000 , mai  imi trebe experienta ca nu am mai condus tir,am lucrat pe savien acu 10 ani,

in comunitate sunt  umblat, cunosc europa,,am gasit o firma care m-ar lua ca sama invete si m-au plati 6 centi

ca al 2-lea sofer. conditiile sunt

Buna ziua, va putem oferi un post de sofer pe comunitate. Sintem firma din Cluj cu punct de lucru in Barcelona. Nu facem curse de Romania iar concediul e de 30 zile pe an.In cazul in care va intereseaza putem vorbi despre detalii

intrebarea mea este daca e bine sau rau,sau daca e mai bine la Hartl trans

multumesc,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

nu e vorba de mancat corcoduse si rame prin parcari.e vorba ca avem de unde incepe,ca ni s-a oferit o sansa de a pleca de pe loc si de a face ceva in viata asta de rahat.colegilor care lucrati pe mii de euro,felicitari.probabil ca in momentul in care ati pornit pe drumul asta nu ati avut nevoie sa trimiteti zeci de cv-uri,sa bateti la toate usile,sa va loviti la tot pasul de aceeasi problema : experienta.posibil ca atunci soferia mergea snur,ca se angaja pe banda rulanta si nu conta calitatea,ci cantitatea.nu trebuie sa va simtiti jigniti,n-o zic cu nici o rautate.pur si simplu situatia nu mai e ca acum cativa ani,cand v-ati angajat d-voastra..n-am vrut sa fiu pus in situatia de a ma duce la nush ce firma,sa trebuiasca sa le dau eu bani sa ma scoleasca,sa ma plimbe doua ore in parcare,sa ma lege de ei cu contract s.a.m.d.puneti-va in locul meu,sa lucrati cel putin 8 ore pe zi,timp de 2 ani jumate,pe 1100 lei si 22 bonuri de masa.sa tebuiasca sa intretineti si familia din banii astia.sa va rupeti oasele in fiecare zi,sa ajungeti acasa franti de oboseala dupa ce ati mutat cel putin 2 tone din masina la cateva zeci de magazine.si atunci va intrebati de ce ma injosesc sa lucrez pe 600 euro??n-am zis ca o sa ies la pensie aici,n-am zis ca sunt cei mai buni si cei mai corecti.insa,cel putin,MI-AU OFERIT O SANSA ! nu-i ridic in slavi,n-am de ce.intradevar,nu e corect ce fac,nu prea e corect ce se mai intampla in firma,amenzile ce se aplica etc.insa m-au luat cu experienta 0 pe tir,nu m-au intrebat cate kg are porcu lu tata din cotet.chiar daca e vorba de numai 600 euro,eu zic ca se merita sacrificate cateva luni din viata pentru ca apoi altfel te duci sa discuti cu angajatorul,indiferent care ar fi el.macar vii si vezi exact cu ce se mananca viata pe tir.dupa o perioada poti intradear pune in balanta argumente pro si contra.atunci se alege graul de neghina,atunci vezi daca esti facut pentru asta sau nu.nu cred ca cineva care a cheltuit bani cu sacul pe grade,atestate,carduri va mai da inapoi...asa ca domnilor,lasati-ne sa profitam de mana asta de ajutor intinsa si tineti bine de posturile alea bine platite,ca vin baietii tare din urma....drumuri bune la toata lumea !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Bine zici tu acolo colegu Costi. Sunt chiar singurii care s-au oferit sa ma angajeze fara experienta, si va rog sa ma credeti ca imi caut de mai bine de 1 an de lucru in domeniu. Tata e sofer la Norbert Dantressangle, si cu toate vorbele care le-a zis pe acolo nu a reusit ma bage incepator. Am fots la firma vineri si mi s-a spus aceeasi chestie ca si colegilor...600 eur pe luna, dar la inceput primesti doar 150 de eur avans, iar restul la sfarsitul lunii. Intradevar sunt foarte multe acte ce trebuie intocmite. Vad ca multa lume care deja activeaza in HARTL Trans se plange de conditii, eu sincer ma simt oarecum "pregatit" sa indur toate cele, din ce vad ca scriu colegi aici pare mult mai OK decat sa ajungi sa fii umulit zilnic face 2 face de un patron imbecil cu 4 clase care se crede superios ca rasa omeneasca....asta pentru 600-800 lei pe luna :| bineinteles ca negru ca mai e si calic pe deasupra si nu isi plateste taxele la stat.

Mai jos am sa postez mai exact ce acte ai nevoie pentru angajare, poate le e de folos unor colegi care nu au timp sa se deplaseze, pentru ca degeaba astepti mail de la ei ca nu o sa il primesti. Sper sa nu incalc reguli de postare cu asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Copie dupa:

1) Buletin/ Carte de indetitate - 3 exemplare

2) Certificat de nastere - 1 exemplar

3) Certificat de casatorie, cert nastere copii - 1 exemplar

4) Ultima diploma de studiu - 1 exemplar

5) Permis de conducere: cat. C, C+E - 2 exemplare

6) Atestet sofer profesionist - transport marfa - 2 exemplare

    Eventual atestat ADR - Marfa periculoasa

7) Cartela pentru tahograf digital - 1 exemplar

8) Cazier - 1 exemplar

9) Pasaport - 1 exemplar

10) Fisa medicala (in care sa fie specificat faptul ca este pentru siguranta circulatiei) + aviz psihologic (valabile) - 2 exemplare

11) Cardul European de sanatate (informatii despre acest card se iau de la Casa de Asigurari de Sanatate) eliberat de CNSAS - 1 exemplar

12) Oferta  de loc de munca - repartitie de la Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca - somaj, de pe raza judetului de domiciliu

13) Carnet de munca - in copie sau declaratie pe propria raspundere ca nu exista sau declaratie cu firma la care se afla

14) Dispozitia de desfacere a Contractului individual de munca

15 ) Adeverinta cu stagiul de cotizare pentru calcularea concediului medicat (salariu brut realizat, zile efectiv lucrate, zile de concediu medical - pentru ultimele 12 luni)

Contact - Email: camelia.filip@hartltrans.ro                           

Sper sa fie de folos si altor colegi, ca eu am cheltuit o gramada de bani pe drum ca sa pun mana pe lista asta :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

fiecare din noi care am ajuns sa lucram pe la firma mai ~serioase~ 80% din noi am lucrat si pe tara.. vb-ind in cazul meu eu pana sa ajuns sa lucrez acum pe 1900 2000 am lucrat pe tara pe o cisterna unde luam 5 mil salar si 1700lei vechi pe KM si munceam ca un negru ca sa iau 20 de mil ajunsesi sa fac 5000 KM in saptamana cea mai de varf..

poate el este de acord sa faca un compromis mai mare decat ai facut tu, cu toate ca 600 euro sunt mai mult deact 20 milioane, si in afara de asta capata experienta si pe comunitate si lucreaza in program

Cred ca esti de acord cu mine ca "mananc si corcoduse" este la figurat nu la sensul propriu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

EU unu nu vreau sa ma bag aiurea, dar parerea mea este urmatoarea: Pentru mine 600 e euro MOMENTAN sunt suficienti. Ma intretin parintii deoarce urmez o facultate. asa ca imediat ce iau cardul tahografic aplic si eu la hartl. Macar sa nu mai stau pe capul parintilor 3 luni de zile.... colegii ne gasim acolo :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

  Mergeti colegilor si lucrati pe 450 de euro si mai vorbim cu cat ramaneti in mana dupa , si colegu  costi979  nu cred ca o sa ramai nici cu 1100 de ron cat castigai si seara erai acasa cu familia aici nu o sa-ti vezi familia o sa fi la mii de km distanta si crezi ca merita? pt banii astia?  eu unu personal nu cred dar na.... fiecare are dreptul de a alege in viata si indeferent de cati si cate avertizari primesti trebuie sa o patesti pe pielea ta.

  Din partea mea sa ai noroc si sa nu patesti la fel ca restu poate sa schimbat ceva in conducerea firmei si acuma poate o sa fiiti respectati pt ceea ce faceti si nu o sa fiiti vazuti ca niste sclavi ca daca va fi tot asa din cate am inteles eu cei 600 de euro vor sa ii transforme in 450 cu tot cu banii din tara adica 300  +  600 roni  pt ca colegilor nu este prima data cand reduc din salar. Salarul era de 800 de euro dupa care la redus la 600 si acum se zvoneste ca l-ar reduce din nou ,dar na sa speram ca ii doar un zvon si nu realitate. Si daca vor reduce salarul de ce credeti voi ca il reduc din lipsa de soferi ?  Nu cred ,cred ca sunt prea multi care se duc acolo si se multumesc doar ca conduc si ei un camion. Colegiilor este un simplu camion nu e o nava spatiala nu ii ceva de neatins  care sa merite sa stai prin parcari si sa mananci "RAME"!!!!!  (o sa va saturati sa dormiti in el sa va spalati sa mancati etc etc etc).

         

                    Bafta si Drumuri bune fara incidente !!!!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

EU unu nu vreau sa ma bag aiurea, dar parerea mea este urmatoarea: Pentru mine 600 e euro MOMENTAN sunt suficienti. Ma intretin parintii deoarce urmez o facultate. asa ca imediat ce iau cardul tahografic aplic si eu la hartl. Macar sa nu mai stau pe capul parintilor 3 luni de zile.... colegii ne gasim acolo :)

Citeste intreg thread-ul , din acei 600euro practic iei doar 450euro  ...vezi cat cheltui pe mancare si tigari intro luna pe comunitate , faptul ca dormi la cabina si te speli la bidon , ca stai departe de familie... cu putina "bafta" la intoarcere ti se imputa si 2-300litri de motorina ...nasol , in cazul asta trebuie sa vii cu bani de acasa , dar e ok ptr cei care vor sa faca munca patriotica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

salut colegii,

sunt un fost sofer la hartl, am trecut prin ambele ipostaze, si incepator si titular.

ca ii mult sau putin 150 euro pe saptamina lucrata asta decide fiecare, dar as vrea sa va lamuresc in privinta retinerilor din salariu, sint foarte rare cazurile in care se retin bani din salariul incepatorului, toata rapunderea ii revine titularului(vignete, consum, pauze necorespunzatoare etc.)

viteza si depasirile ii apartin celui care se afla la volan.

ca si scoala de soferi este o firma buna pentru ca ai ocazia sa circuli prin toata europa, daca i-ti dai interesul poti pleca sofer cu adevarat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

vad ca unii chiar scriem degeaba aici.intradevar,600 euro pe luna.din care primesti 850 lei brut sau cat piticu meu mai e salariul minim pe economie in tara,pe cardul in lei si 450 euro pe cardul in euro.pentru asta vi s-au cerut 2 carduri diferite.asta in perioada in care esti sofer 2.care ce-i drept poate duce pana la 6 luni.am auzit cazuri in care proaspeti veniti din tara,dupa 1 luna sau 2 au intrat titulari.depinde de nevoia lor de soferi si nu in mica masura si cum te descurci.dupa,primesti in prima faza 7c/km,urmand ca in timp sa creasca.deci nu intelegeti gresit,ca veti fi platiti DOAR cu 600 euro pe toata perioada cat lucrati aici.

Nu am zis ca o sa raman vesnic aici,sa-mi faca statuie in fata birourilor,sa n-aiba colegii unde intoarce masinile.voi ramane atata timp cat voi considera de cuviinta,cand voi fi destul de bazat pe cunostintele ce le acumulez in timp,sa ma pot orienta oriunde in alta parte.asta ca sa raspund colegului danutz...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.