Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Neamtul si Gps-ul


Zamy

Recommended Posts

  • Members

M-ati innebunit cu geografia voastra. Ce geografie sa stie neamtu in Romania? Chiar credeti ca fiecare tre sa stie fiecare straduta care trece pe la cucueta? Stiu ca poate ajuta si se invata cu experienta anumite chestii, dar cine nu stie se descurca inainte si cu harta. Daca te trimite maine patronul sa mergi in Pakistan, presupunand ca nu sunt razboaie si alte prostii, vrei sa-mi zici ca trebuie neaparat sa stii geografie...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Members

GPS-ul e foarte bun ,pe drumuri,dar[subscriu]trebuie si geografie,indiscutabil,...am patit si eu de multe ori ca se m-ai blocheaza[gps-ul] dar trebuie sa sti sa si lucrezi cu el.....trebuie adaugat faptul ca hartile gps pe Romania..nu sunt actualizate,nu e o scuza pt.colegul neamt,..concluzia,,,e buna tehnologia,dar trebuie sa sti cum sa o folosesti !!!!si sa sti CAT sa te increzi in ea...!!..eu tot timpul am o harta a tarii pe care o tranzitez s-au in care am descarcare......nu cred ca e un lucru rau???!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

GPS ul sau mai bine zis jucaria care urmareste GPS ul, nu e un copilot care citeste si interpreteaza hartile. Reconfigureaza dupa cu ii sunt setarile date.

GPS ul e un dispozitiv de localizare a unei adrese a unui punct de destinatie dat. El face niste trasee in functie de experienta programatorilor, nu a soferilor.

Una din cerintele tale ca sofer e sa o iei pe traseul cel mai scurt util pentru ce masina ai si ieftin pentru a incarca/descarca masina. Eu recomand autostrada, drum european si pe urma nationalul si sau localul. E o ordine logica.

In rest sau mai bine zis in principal ai dispeceri care folosesc la maxim informatiile pentru a-ti da un traseu de urmat.

Daca iti spune sa iesi pe o anumita iesire si sa urmezi un anumit drum, e treaba ta sa fii concentrat pe indicatiile date de dispecer nu de GPS device.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

unul din fostii mei profesori spunea prin 1991 cand incepusera sa apara si pe la noi calculatoarele, ca un calculator(in cazul acesta GPS-ul) nu face ceea ce VREI tu sa faca ci face ceea ce ii SPUI sa faca. si asa ajungem la modul in care ar trebui sa iti planifici o cursa, sa nu "stai" numai in GPS ci sa ai si o harta, atlas sau un auto route pe calculator ca sa vezi cat de "gros" si cu ce culoare e pe harta drumul pe care te baga GPS-ul! iar in ceea ce priveste modul ziaristilor de a produce stiri, din poza postata putem numai sa intelegem ca de fapt soferul nu era neamt ci il chema Neamtu, ca vorba colegului de mai sus, camionul era de Maramures. sau probabil era primul neamt care muncea cu contract pe romania!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.