Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Program zilnic, saptamanal


sxn

Postări Recomandate

  • Moderators

Acolo e dat maximul de 6 perioade a 24 ore, daca citesti.

Da, asa e. orice repaus normal, care nu se incadreaza in limita minima, e retrogadat la nivel de repaus redus.

In cazul expus de tine degeaba stai 45 ore, va fi doar un repaus saptamanal redus care va trebui sa fie recuperat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

regulamentele prevad maximul , si in cazul zilei de munca , cele 24 sunt MAXIMUL pana la care poti ajunge cu acea zi de munca , maximul de timp , din momentul pornirii de dupa o pauza zilnica ( redusa sau normala ) sau una saptamanala ( redusa sau normala ) . in aceste 24 h , trebuie sa ai fix .perioada de munca si pauza zilnica ! ca nu ajungi cu ,, ziua ,, de munca la maxim e alta treaba ........

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Da, si in cele 6 perioade de 24 ore cat timp poti conduce ?

Pe o saptamana si pe doua saptamani consecutive si calendaristice.

Derogarea de a incepe saptaman in oricare zi nu include si nerespectarea repausului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Daca dupa 6 perioade de activitate urmeaza o pauza de minim 45 ore,aceasta pauza pote fi lipita saptamanii pe care tocmai ai incheiat-o. Aceast pauza este socotita pauza intreaga .Regulamentul nu spune ca pauza trebuie incadrata in 7 zile cum spui tu.Spune ca o perioada de repaus saptamanal incepe pana la sfarsitul a sase perioade de 24 ore de la sfarsitul precedentei pauze saptamanale.9) O perioadã de repaus sãptãmânal care începe pe parcursul unei saptamani si se continua in saptamana urmatoare poate fi alipita oricareia dintre saptamani,dar nu amandurora.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

nicaieri nu se defineste exact saptamana de munca , ca o defenitie proprie , ea se deduce din art 8 -561 ce . o definitie corecta ar fi , saptamana de munca ca o perioada de timp de maxim 6 perioade de 24 h din momentul pornirii de dupa o pauza saptamanala redusa sau normala ( anterioara ) . deci asta ar fii saptamana de munca . acum vine pauza . vorbim de o pauza asociata saptamanii de munca . maxim 6 perioade de 24 h + 24 h / 45 h pauza de odihna .

aliniatul 9 din art 8 : O perioadă de repaus săptămânal care începe pe parcursul unei săptămâni şi se continuă în săptămâna următoare poate fi alipită oricăreia dintre aceste săptămâni, dar nu amândurora . cred ca are o eroare din editare , si o varianta mai exacta ar fi ( parerea mea ) : o perioada de repaus saptamanal asociata unei saptamani de munca , care incepe in o saptamana calendaristica si se termina in alta se asociaza intodeauna saptamnii de munca pe care o precede .

notele de orientare asupra 561 sunt la legislatie -cod rutier . viewtopic.php?f=21&t=4480 nota 3 vorbeste de alta treaba .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

De acord cu tine Mario!Sunt mai multe greseli in regulament.Despre o alta gresala am vorbit noi si in alt subiect .Gandesc ca atunci cand a fost elaborat proiectul nu s-a tinut cont de multe aspecte tehnice sau de alta natura,sau regulamentul a fost redactat gresit.Cred ca ar fi normal ca o lege care reglementeaza o activitate complexa sa fie clara si aplicabila din toate punctele de vedere.Sau legea a fost gandita in asa fel incat cel care acorda sanctiuni sa o aplice dupa bunul plac,sau dupa cum o intelege.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

"O perioadă de repaus săptămânal care începe pe parcursul unei săptămâni şi se continuă în săptămâna următoare poate fi alipită oricăreia dintre aceste săptămâni, dar nu amândurora." Exprimarea este corecta: saptamana este definita ca perioada de luni de la ora 00:00 pana duminica la ora 24. Daca perioada de conducere incepe, sa zicem, luni; are 3 perioade de conducere; miercuri incepe o perioada de repaus saptamanal redusa de 24 de ore; joi, vineri si sambata incepe alta perioada de conducere, iar duminica intra din nou intr-un repaus saptamanal (n-are de lucru sa zicem), atunci aceasta a doua perioada de repaus saptamanal poate fi alipita oricareia dintre cele 2 saptamani (prima sau a doua)-la alegere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu stiu ca intai se incepe perioada de activitate,care poate fi zilnica,sau saptamanala.Conform legii pana la sfarsitul celei de a sasea perioade de activitate soferul trebuie sa inceapa o pauza saptamanala normala sau redusa.Intrebarea este:Pauza de 24 de ore facuta miercuri poate fi socotita pauza saptamanala?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

pauza de 24 de ore poate fi efectuata si socotita ca atare chiar daca faci aceasta pauza dupa 3, 4, 5 zile de activitate. dupa efectuarea pauzei poti incepe un program nou, saptamanal. Nu conteaza ziua efectuarii acestei pauze, trebuie tinut cont doar sa nu depasesti cele 6 perioade de activitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

citat din Robertini:''pauza de 24 de ore poate fi efectuata si socotita ca atare chiar daca faci aceasta pauza dupa 3, 4, 5 zile de activitate."Daca pauza in discutie urmeaza unei pauze saptamanale mai mica de 45 ore,aceasta pauza va fi socotita recuperare.In acest caz nu vei putea incepe o saptamana noua de activitate!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mergi la definitie:"O perioadă de repaus zilnic se poate prelungi pentru a deveni perioadă de repaus săptămânal normală sau perioadă de repaus săptămânal redusă." Sa facem abstractie de notiunea "saptamanala". Daca are mai putin de 24 de ore se cheama repaus zilnic, iar daca are cel putin 24 de ore se cheama repaus saptamanal. Trebuia sa aiba un nume pentru a se face diferentierea fata de repausul zilnic. Deci repausul de miercuri este un repaus saptamanal. Daca nu-i de lucru poti sa ai si 3 perioade de repaus de minim 24 de ore intr-o saptamana (nu le-am mai numit saptamanale ca sa fiu mai explicit, dar tot asa se cheama). Obligatia de a efectua minim un repaus saptamanal redus si unul normal este pe parcursul a 2 saptamani consecutive calendaristice. Dar la lipsa de activitate de la noi oare cati nu conduc o zi, stau pe tusa, iar conduc si tot asa. Si nu incalca regulamentul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

De acord cu tine @dmraducom pana la un punct.Tu ai expus aici situatia in care soferul nu are activitate completa.Eu m-am gandit la alta situatie.Sa zicem ca in saptamana precedenta soferul a condus maximul orelor posibile,adica 56 ore,iar pauza saptamanala a fost mai mica de 45 ore.In acest caz,pauza de miercuri de care discutam noi,nu mai poate fi pauza saptamanala ci recuperare.Deci joi,soferul nu va pute incepe o noua saptamana de activitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

In reg. 561/2006 nu exista termenul de recuperare. Ori e repaus (zilnic, saptamanal-redus, normal) ori e pauza. Repausul de miercuri, in cazul descris de tine, este saptamanal redus, nu recuperare. Obligatoriu se va prelungi la minim 45 de ore daca repausul saptamanal precedent a fost redus (mai mic de 45 de ore).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

@dmraducom,dupa ce ca esti ilegal pe forum,cometariile tale sunt aiurea.Termenul de recuperare nu exista in regulamentul 561,regulament pe care nu cred ca l-ai citit si rascitit pentru a-l intelege. Exista termenul compensare .Aici ai dreptate!Dar atunci cand trebuie sa explicam pe intelesull tuturor,cum sta treaba cred ca putem folosi si termenul ,,recuperare"Mai citeste inca o data regulamentul si te rog sa postezi si articolul in care se spune cum si cand se face compensarea pauzei saptamanale reduse!In alta ordine de idei,de data aceasta ca atentionare,te rog sa iti completezi datele la profil!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

1)Nu cred ca trebuie sa ne abatem de la termenii folositi in Reg. 561/2006;

2)Comentariile mele sunt la obiect si am destul de mult bun simt; spune-mi de ce sunt aiurea?

3)De ce sunt ilegal pe forum?

4)Revin, nu exista pauza saptamanala redusa, ci repaus saptamanl redus;

5)Despre profil-pregatirea mea nu este in specifica domeniului transporturilor rutiere; poate suna a reclama, dar n-am reclame pe site-ul propriu asa ca iti recomand sa arunci o privire pe ...........si sa-mi spui daca ai mai intalnit in alta parte ceea ce gasesti acolo.

6)Intotdeauna cand nu sunt sigur de ceva, citesc si nu interpretez.

7)Am crezut ca pot fi de ajutor; daca se vrea nu mai intervin deloc. Pentru ca nu cred ca are rost postarea altui mesaj,explicatiile le dau aici:Daca am folosit termenul recuperare l-am folosit cu scopul de a ma face inteles de toti colegii.Daca pregatirea ta este mai presus decat a noastra a soferilor este foarte bine!Dupa cate stiu eu , cuvintele,pauza sau repaus inseamna acelas lucru conform Dex.Esti ilegal pe forum deoarece nu ai bunul simt sa respecti regulamentul si userii acestui forum.Daca aveai minimul de respect iti completai la timp datele din profil.Acum vii si iti faci reclama la propriul forum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

1)Daca crezi ca a fost vorba de reclama, gresesti. Nu va mai deranjez. Puteti sa-mi stergeti contul pentru a fi siguri.

2)Referitor la pauza si repauz: notiuni diferite conform Reg.561/2006;

3)Am un mare respect pentru soferi deoarece stiu ca munca acestora nu-i usoara si nici platita asa cum trebuie.

4)Aceasta a fost ultima postare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
nicaieri nu se defineste exact saptamana de munca , ca o defenitie proprie , ea se deduce din art 8 -561 ce . o definitie corecta ar fi , saptamana de munca ca o perioada de timp de maxim 6 perioade de 24 h din momentul pornirii de dupa o pauza saptamanala redusa sau normala ( anterioara ) . deci asta ar fii saptamana de munca . acum vine pauza . vorbim de o pauza asociata saptamanii de munca . maxim 6 perioade de 24 h + 24 h / 45 h pauza de odihna .

aliniatul 9 din art 8 : O perioadă de repaus săptămânal care începe pe parcursul unei săptămâni şi se continuă în săptămâna următoare poate fi alipită oricăreia dintre aceste săptămâni, dar nu amândurora . cred ca are o eroare din editare , si o varianta mai exacta ar fi ( parerea mea ) : o perioada de repaus saptamanal asociata unei saptamani de munca , care incepe in o saptamana calendaristica si se termina in alta se asociaza intodeauna saptamnii de munca pe care o precede .

notele de orientare asupra 561 sunt la legislatie -cod rutier . viewtopic.php?f=21&t=4480 nota 3 vorbeste de alta treaba .

art.4 lit.i si l reg.561/2006

"(i) „sãptãmânã”: perioada cuprinsã între ora 00.00 a zilei de luni ºi ora 24.00 a zilei de

duminicã"

"(l) „duratã de condus sãptãmânalã”: durata de condus totalã, acumulatã în timpul unei

sãptãmâni"

citat din

"REGULAMENTUL (CE) NR. 561/2006 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ªI AL

CONSILIULUI

din 15 martie 2006

privind armonizarea anumitor dispoziþii ale legislaþiei sociale în domeniul

transporturilor rutiere, de modificare a Regulamentelor (CEE) nr. 3821/85 ºi (CE) nr.

2135/98 ale Consiliului ºi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 3820/85 al Consiliului"

Respecte.Radu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
:-s:-s erea vorba de saptanamana de munca .........

despre ea vorbim

561 se refera la saptamana de munca zic eu nu la altceva

prin definitiile date ne face sa vorbim despre acelasi lucru de aceea se stabilesc la inceputul regulamentului pentru a nu lasa loc de interpretari

Respecte.Radu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

1 - art.4 lit.i si l reg.561/2006 "(i) „sãptãmânã”: perioada cuprinsã între ora 00.00 a zilei de luni si ora 24.00 a zilei de duminicã"

2 -art 8 ultimul punct din aliniatul 6 : O perioadã de repaus sãptãmânal începe pânã la sfârsitul a sase perioade de douãzeci si patru de ore de la perioada de repaus sãptãmânal precedentã

6 perioade de 24 h vs 7 perioade calendaristice ( luni -dumnica ) , care e saptamana de munca ? :-o:-o

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.